Raumalaisten Via Dolorosa sai jatkoa

Ilves oli läpi ottelun potkun raumalaisia edellä.
Oman tykinkuulansa Lukon uppoamassa olevaan laivaan kävi torstai-iltana ampumassa Ilves. Hyvän toisen erän turvin tamperelaiset poistuivat kaukalosta voittajina lukemin 2-4.

Pelin henki Raumalla oli ottelun alusta asti selvä. Kolmen pisteen voitolla Lukko varmistaisi paikkansa kevään jatkopeleissä. Ilveksellä puolestaan ei ollut minkäänlaisia paineita lopputuloksesta. Ilves pelasi läpi ottelun vapautuneesti ja hyvällä itseluottamuksella. Lukon pelaajien takaraivossa painoi selvästi edellisten otteluiden huono menestys sekä tärkeät pisteet.

- Ehjin ja tasapainoisin peli sinä aikana, mitä olen Ilveksessä valmentanut. Joukkueen haluun ja sydämeen olen erittäin tyytyväinen, totesi Ilves-valmentaja Tuomas Tuokkola pelin jälkeen.

Risto Dufva näki edessään isoja haasteita, sekä vähän positiivistakin.

-Tämän joukkueen historia on liian lyhyt. Se näkyy auttamatta. Nyt on viisi päivää aikaa mennä yhteen. Muutamasta kotipelistä poiketen saatiin kuitenkin hyvä loppukiri aikaan, ja oltiin lähellä tasoitustakin, päivitteli Lukko-valmentaja ottelun jälkeen.

Ensimmäinen erä pelkkää odottelua
Lukko saapui ensimmäiseen erään pelaamaan tiivistä viisikkopeliä, päätavoitteenaan välttyä takaiskuilta. Toisin kuitenkin kävi. Kun 12 minuuttia oli pelikellossa, niin Ilves iski. Pitkän raumalaisalueella pyörimisen jälkeen Jarkko Näppilä löysi takatolpalle nousseen Ville Koistisen, joka sai rauhassa siirtää Ilveksen johtoon.

Ensimmäisessä erässä Lukko pääsi kokeilemaan ylivoimalla kolmesti, mutta peli oli tehotonta. Maalipaikkoja ei ollut nimeksikään, ja kolmas ylivoimakin katkesi heti alkuunsa Milan Jurcinan poikittaisesta mailasta ottamaan kaksiminuuttiseen.

Ilves iskee toisessa erässä

Jo heti erän alkuun kävi selväksi, että Ilves tulee toiseen erään lujaa. Charles Bertrandin hölmön hyökkäyspään jäähyn aikana Ilves oli lähellä lisätä johtoaan, kun Näppilä pääsi takatolpalta yrittämään. Kiekko ei kuitenkaan noussut tarpeeksi, ja Lukko-maalilla Petri Vehanen sai patjansa venytettyä kiekon tielle.

Erän kolmannellatoista peliminuutilla raumalaisten taivas synkkeni entisestään. Roni Viirlas pelasi itsensä ulos, ja Ilves pääsi hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. Antti Kangasniemi päätti hyökkäyksen tylysti laukomalla kiekon maalin etuyläkulmaan.

Viisi minuuttia edellisestä ja jälleen juhli vierasjoukkue. Otto Honkaheimo ehti istua jäähyaitiossa vain kahdeksan sekuntia, kunnes Koistinen laukoi siniviivalta kiekon maskissa olleen Vehasen maalin ylänurkkaan.

Erän loputtua tapahtui vielä episodi, joka kuvasi Lukon peliä täydellisesti. Turhautunut Milan Jurcina heitti kiekon summerin jo soitua yli kaukalon laidan, ja kuittasi tästä itselleen kahden minuutin istunnon lisäksi myös henkilökohtaisen kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

Lukko iskee kirivaihteen päälle

Lukko tuli kolmannen erän alkuun lujaa. Erän kolmas ylivoima tuotti tulosta yhdeksän minuuttia ennen ottelun loppua, kun Josef Straka onnistui ohjaamaan Jarkko Kauvosaaren laukauksen verkkoon. Edellisestä kotikaukalossa tehdystä maalista ehti tätä ennen kulua 194 minuuttia sekä 52 sekuntia.

Seuraavaa ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kuin reilun minuutin. Jerry Ahtola toimitti kiekon maalille, ja ensimmäisenä kiekkoon päässeen Janne Keräsen oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin.

Lukon kiri ei kuitenkaan riittänyt. Ahtola pääsi vielä kertaalleen yrittämään, mutta tuloksetta. Kai Kantola upotti raumalaisten haaveet noususta lähettämällä kiekon omalta puolustusalueetaan tyhjään Lukko-maaliin.

Seuraava paikka Lukolla varmistaa pääsy kevään jatkopeleihin on lauantaina, jolloin se matkaa HPK:n vieraaksi Hämeenlinnaan. Ilves puolestaan kohtaa tuolloin kotonaan vielä tiukasta paikasta jatkopeleissä taistelevan Espoon Bluesin.