Lukko tasaisen väännön voittoon

Lauantai-iltana Raumalla nähtiin tiukka kamppailu, kun Lukko nappasi kaksi pistettä taistelussa viimeisistä paikoista kevään peleihin lukemin 2-1. Liigajumboksi tuomittu Ilves oli kuitenkin läpi illan hyvällä jalalla liikkeellä ja pakotti raumalaiset aina voittomaalikilpailuun asti. Ratkaisevat kiemurat iski lopulta Charles Bertrand.

Tiukkaa puolustuspeliä ja kuumat maalivahdit. Lauantaina ei suuria maalijuhlia Raumalla nähty, kun Lukko sai vieraita Tampereelta. Vähämaalisen kamppailun ratkaisu nähtiinkin vasta voittomaalikilpailussa, jossa raumalaiset olivat terävämpiä ja iskivät tarvittavat osumat.

Illan suurimpia sankareita olivat molempien joukkueiden maalivahdit, jotka esittivät varmoja otteita läpi ottelun. Viime aikoina paljonkin kritiikkiä saaneiden Mika Norosen sekä Vesa Toskalan iltaan mahtui monta huipputorjuntaa.

Voittomaalikilpailun nimiä olivat puolestaan Eero Elo sekä Charles Bertrand, jotka kävivät molemmat upottamassa kiekot ohi Toskalan ja näin varmistivat kaksi pistettä kotijoukkueelle taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista. Lehdistötilaisuudessa olikin tyytyväisen oloiset päävalmentajat.

– Tultiin taistelemaan ja yritettiin saada hyvä lähtö peliin. Se saatiin, ja joukkueen taisteluilme oli hyvä. Alkuun yritettiin saada nopea maali, mutta vaikkei sitä saatu, olen kyllä tyytyväinen joukkueen suorittamiseen tänään, Ilves-käskijä Seppo Hiitelä summasi illan antia.

– Tiukka peli oli tänään, kuten oli odotettavissakin. Ilves tuli otteluun hyvin, mutta meilläkin olin omat paikkamme ratkaista peli kolmannessa erässä. Pitää olla kuitenkin tyytyväinen voitosta ja tärkeistä pisteistä – matka jatkuu tästä eteenpäin, vähäsanainen Juha Vuori komppasi.

Charles Bertrand huudatti lauantaina raumalaisyleisöä ja iski illan ratkaisun.

Tasainen avauserä

Ottelun avauserä oli tasaista vääntöä eikä ensimmäisellä kaksikymppisellä suuria huippupaikkoja nähty. Ilves oli ensimmäisellä kympillä niukasti niskan päällä, mutta tamperelaisten pyöritys jäi lähinnä kulmissa koheltamiseksi.
13 torjunnasta huolimatta Mika Noronen pääsikin avauserässä melko helpolla. Parhaat paikat syntyi Jesse Niinimäen johtamalle kakkosketjulle, joka sai vaihdosta toiseen painetta ja pyöritystä raumalaisten maalille.

Lukko heräsi hiljalleen peliin edetessä kamppailuun mukaan, mutta myös kotijoukkueen hyökkäyspeli oli melkoista hakemista alussa. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan erän aikana kahdesti ylivoimalla – ilman sen suurempia aikaansaannoksia.

Kotijoukkueen paikat syntyivät Juhani Jasun johtamalle kolmoskentälle, mutta myös raumalaisten viimeistely oli aneemista, joten erätauolle mentiin maalittomissa merkeissä.

Maalitilit auki

Toisessa erässä meno jatkui siitä mihin se ensimmäisessä jäi. Kun molemmat joukkueet puolustivat maalinedustaa hyvin, ei aivan huippumaalipaikkoja nähty. Tähän kun lisätään parjattujen maalivahtien hyvät otteet, ei maaleilla Raumalla juhlittu myöskään toisessa erässä.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiinkin vasta toisen erän lopulla. Teemu Aallon veto otti suuntaa maalinedustalta, johon se jäi pyörimään. Viime aikoina itseluottamuksen löytänyt Mark Bomersback oli tilanteessa hereillä ja iski illan ensimmäisen osuman.

Kolmanteen erään vierasjoukkue sai jälleen vahvan alun, eikä pelikello kauan ehtinytkään edetä, ennen kuin Ilves iski ensimmäisen kerran illan aikana. Nils Bäckström iski viivalta ja maskissa ollut Noronen yllätettiin nopeasti ruotsalaispuolustajan kauden avausmaalilla.

Kun erässä ei enää huippupaikoista huolimatta maaleja nähty, illan ratkaisu nähtiin vasta täyden peliajan jälkeen. Jatkoajalla Lukko oli niukasti niskan päällä, mutta maalipaikat tuhlaantuivat tehottomuuteen. Paras paikka oli Janne Keräsellä, joka pääsi kokeilemaan Toskalan virettä myös rangaistuslaukauksesta – ilman tulosta.

Näin ollen ratkaisut nähtiin vasta voittomaalikilpailussa, jossa Lukko oli terävämpi. Ilveksestä Niinimäki oli ainoa onnistuja, joten Lukko nappasi Norosen ja kaksikon Elo - Bertrand johdolla tärkeät kaksi pistettä.

Molempien joukkueiden taival jatkuu seuraavaksi tiistaina. Lukko matkaa Turkuun ja Ilves saa vieraita Helsingistä, kun Jokerit saapuu kylään.