Lukko kaatoi ämpärillisen kylmää vettä Ilveksen pudotuspelinuotioon

Lukko juhli Teemu Nurmen johdolla kolmen pisteen voittoa.
Rauman lauantainen kiekkonäytelmä Lukon ja Ilveksen välillä tarjosi paljon vauhtia sekä seitsemän maalia. Ottelu päättyi lopulta varsin ansaitusti kotijoukkueen selvään voittoon.

Back-to-back-sarjaa tahkonneet Lukko ja Ilves kohtasivat toistamiseen vuorokauden sisällä. Tällä kertaa pelipaikkana oli Rauman jäähalli, ja kotijoukkue osoitti vahvuutensa kukistamalla Ilveksen loppulukemin 5-2 kahden ensimmäisen erän kovan paineen ansiosta.

Ottelun ratkaisu nähtiin jo keskimmäisen erän puolivälissä, kun Lukko runnoi kaksi maalia muutaman minuutin välein hyvin torjuneen Ilves-vahti Henri Kiviahon selän taakse.

− Meille jäi hieman nauha päälle eilisestä ottelusta. Lukko oli hyvä joukkue ja pelasi tasokasta lätkää. Parempi joukkue voitti tänään, vierasjoukkueen päävalmentaja Kari Heikkilä kommentoi illan tapahtumia.

− Kollegan sanoin meillekin jäi nauha päälle eilisestä voitosta. Ensimmäinen erä oli sellainen kotierä, joka sen kuuluukin olla. Parasta lätkää pitkään aikaan. Todella tyytyväinen olen kaikkeen tekemiseen, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva kehui omiaan taistelun tauottua.

Avauserän alkuhetket näyttivät heti, mitä tuleman pitää. Molemmilla joukkueilla oli hyvä lentokeli päällä, ja vauhtia sekä tilanteita tuli solkenaan. Varsinkin Kiviaho joutui todella tekemään töitä pitääkseen Lukon maalimäärän pienenä.

Toinen erä oli alkuhetkiltään kopio ensimmäisen erän kanssa. Vauhtia riitti, ja molemmat onnistuivat maalinteossa. Varsinkin Ilveksen tasoitusosuma oli Aleksi Mustoselta komea yksilösuoritus, josta ansaitut kehut antoi myös Dufva.

Mutta sitten astui esiin Lukon kokenut osasto, ja peli lyötiin uusiin lukuihin varsin nopeasti.

− Toinen erä oli meiltä kohtuullinen, mutta sitten Lukko iski paikoistaan maaleja, Heikkilä harmitteli.

− Keskimmäisen erän alku oli jatkumoa meidän avauserän pelaamisesta. Sitten taas nähtiin, että kyllä täällä saa kokoajan yrittää ihan tosissaan, Dufva viittasi vieraiden 2-2-tasoitusmaaliin.

Taktiikan muutos

Päätöserän juoni oli selvästi erilainen kahteen aiempaan verrattuna. Lukko vaihtoi kovan karvauksen keskialueen sumppupuolustukseen ja Ilves iski päätään sinikeltaiseen seinään.

Lukon maalipaikat olivat todella vähissä, mutta eipä niitä pystynyt itselleen luomaan Ilveskään.

Erän lopulla kotijoukkue onnistui viimein myös ylivoimapelin turvin, kun ex-Ilves Turo Asplund löi valotaululle ottelun loppulukemat.

− Kolmas erä oli myös meiltä kohtuullinen, mutta vastustaja oli kovaa luokkaa, Heikkilä myönsi.

− Saatiin tehdä töitä ihan sinne viidenteen maaliin asti. Rentous suorittamisesta oli meidän pelaajilla mukana, ja se näkyi myös valotaululla. Ilves pelasi parhaan eränsä, vaikka lähti siihen kahden maalin takaa-ajoasemasta, Dufva kehui niin omiaan kuin vastustajaa.

Lukko jatkaa sarjaa tulevana tiistaina Vaasassa Sportin vieraana. Ilveksen osalta seuraava ottelu on Hämeenlinnassa tulevana keskiviikkona.