Tasaisuus valttia

LIIGA / Raportti
Raumalla iskivät yhteen alavireisesti viime otteluissaan esiintyneet Lukko ja HPK. Kotijoukkue oli ammentanut itseensä paremmin lisäenergiaa ja saalisti arvokkaat sarjapisteet lukemin 5-1(1-0,2-1,2-0).

Runkosarjassa ollaan puolimatkassa ja pahasti kuuden joukosta pudonneet Lukko ja HPK lähtivät selvittämään välejään tappiot niskassaan. On täysin ymmärrettävää, että pelin taso ei noussut kovinkaan korkealle. Kotijoukkue oli kuitenkin päättänyt taistella ja ennen kaikkea luistella läpi kamppailun vaikka tappio tulisikin.

Kun parantunut liike osoittautui hyväksi systeemiksi ja samalla joukkue onnistui maalinteossa laajalla rintamalla, oli ottelun loppulukemat täysin oikeutetut.

- Pirteää luistelua päästä toiseen ja nyt uskallettiin pelata. Tappioita aiheuttanut puolustuskuori jäi pois, ja se oli ottelun ratkaisu, kertaili tapahtumia huojentunut kotijoukkueen päävalmentaja Rauli Urama.

- Olimme hyvin pelissä mukana, vaikka Lukko meni jo kahden maalin johtoon. Kirivaihde toikin sitten ansaitun kavennuksen. Mutta sen jälkeen täysin käsittämätön tilanne ja taas oli Lukko kahden maalin johdossa. Sen jälkeen paukut eivät riittäneet ottelun voittamiseen. Tiivistettiin kolmeen ketjuun ja kaikkemme annettiin, mutta tulos jäi kovin laihaksi, mietti illan tapahtumia vierasjoukkueen päävalmentaja Harri Rindell.


Charles Bertrand oli illan tehomies kahdella osumallaan.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Kotijoukkue sai otteluun hyvän lähdön, kun jo ensimmäinen vaihto toi joukkueelle ylivoimapelin. Se meni kuitenkin harakoille, eikä johtomaali ollut lähelläkään syntyä.

Kun vieraille vihellettiin ottelun toinen jäähy, Lukko käytti paikkansa hyödyksi. Keskushyökkääjä Perttu Lindgrenin kädet kävivät ja kiekko oli ensimmäisen kerran HPK-vahti Mika Järvisen selän takana.

Hetkeä myöhemmin kotijoukkeen pelaajat tuulettelivat jo toista osumaa, mutta päätuomari levitteli käsiään. Pelin jälkeen otteluvalvoja vahvisti, ettei kiekko käynyt koskaan maalissa, joten tuomio oli ihan oikea.

Tärkeitä onnistumisia

Toiseen erään kotijoukkue sai hyvän lähdön ja kiekko pyöri pitkän tovin HPK-päädyssä. Ankarasti taistellut kettupaitojen ranskalaisvahvistus olikin mies paikallaan survoen kiekon ohi hölmistyneen Järvisen. Edellisen maalinsa Charles Bertrand oli tehnyt lokakuun loppupuolella, joten tuuletus oli senmukainen.

Vierasjoukkue sai maalin jälkeen oman pelinsä kulkemaan ja tasoitusmaali olikin komeaa katsottavaa. Lukon perinteinen sekoilu omalla puolustusalueella kostautui ja Lukko-vahti Mika Noronen oli voimaton.

Ottelun käänne ei kuitenkaan tapahtunut, vaan kotijoukkue kuittasi vieraiden osuman heti seuraavassa vaihdossa. Pitkään oman pelinsä kanssa paininut Tuomas Huhtanen ujutti kiekon Järvisen taakse ja Lukko karkasi taas kahden maalin karkumatkalle.

- Itseasiassa tänään aamulla puhuttiin Huhtasen kanssa, että pelaa vain omilla vahvuuksillaan, eikä ajattele mitään muuta. Sitä en tiedä paljonko se vaikutti illan esitykseen, mutta nyt nähtiin erilainen Huhtanen, kertoi Urama.

Kolmanteen erään Lukko oli päättänyt tulla taistellen. Aiemmissa otteluissa nähty varmistelu oli nyt poissa ja joukkue rakensi myös hyökkäyspeliä.

- Kyllä me kolmannessakin erässä vielä yritimme, mutta eihän siitä tullut kuin vastahyökkäyksiä omaan päähän, totesi pettynyt Rindell.

- Kolmas erä oli hyvää taistelua ja Noronen sekä nuoret pojat ansaitsevat kiitoksen. Tärkeitä onnistumia laajalla rintamalla, kehui Urama suojattejaan.

Lukon kaksi osumaa tulivat selkeiden vastahyökkäysten päätteeksi, kun vierasjoukkue haki raivoisasti kavennusosumaa.

Kotijoukkue siirtää pelivarusteensa linja-autoon ja matkaa loppuillan aikana Jyväskylään, jossa lauantaina vastaan luistelee JYP. HPK:n kohdalla joululoma alkoi tämän ottelun myötä.

» Lähetä palautetta toimitukselle