Lukko haki rentoutta - HPK puolestaan pisteen

LIIGA / Raportti
Jesper Piitulainen vastasi ottelun voittomaalista.
Kuva © Timo Savela
Rauman keskiviikkoillassa kohtasivat Lukko sekä HPK. Alamaissa kulkenut kotijoukkue katkaisi tappioputkensa rimaa hipoen. Ottelun ratkaisuosuma nähtiin vasta jatkoajalla.

Kun ei ole helppoa, niin on vaikeaa. Lukon päävalmentaja Risto Dufvan useasti käyttämä lause, kun pelaaminen ei ole sujuvaa.

Ei se ollut sitä tälläkään kertaa, vaikka Lukko selättikin HPK:n pidemmän kaavan mukaan. Lukon puolustukseksi on sanottava, että joukkueen peli parani loppua kohti, mutta voittomaali varsinaisella peliajalla jäi tekemättä. Paikkoja joukkue pystyi luomaan ihan riittävästi yhden lisäosuman tekemiseksi.

− Tasainen kiekkopeli tämä oli. Alkuun pelattiin oikein hyvää kiekollista peliä. Harmittaa Lukon saama tasoitusosuma. Oman joukkueen työmoraaliin pitää olla erittäin tyytyväinen, vierasjoukkueen päävalmentaja Olli Salo puki sanoiksi illan koitosta.

− Vastustaja oli hyvällä moraalilla liikkeellä. Meillä oli itseluottamus kadoksissa ja sitten annetaan vielä maali lahjaksi. Haastava tilanne sen jälkeen. Voitto onneksi lämmittää, sitä me haimme ja sen myös tarvitsimme, Dufva mietiskeli taiston tauottua.

Avauserä jatkui Lukon osalta samalla kaavalla, mihin joukkue Porissa jäi. Verkkaista tekemistä vailla yhtenäisiä rintamahyökkäyksiä. Vierasjoukkue pelasi rennosti ja sai palkinnoksi maalinkin, tosin Lukko-puolustajan suosiollisella avustuksella.

Toiseen erään kotijoukkue oli muuttanut hieman pelitapaansa, ja päävalmentajalla oli selityksensä asiaan.

− HPK pyrki purkamaan peliä määrätyllä tavalla, ja meidän oli hieman muutettava tekemistämme. Kaksi uutta sentteriä mukana, joten sekin aiheutti omat haasteensa otteluun.

− Toisesta erästä alkaen jäätiin hieman mankeliin, kun Lukko lisäsi luisteluaan, Salo kertaili.

Hallinta tuo myös osumia

Tasoitusmaalinsa kotijoukkue sai päätöserän alussa hieman halvalla tavalla. Rannelaukaus sinisen kulmasta löysi kuitenkin tiensä verkon perukoille. Näin Lukko-puolustaja Rony Ahonen sai paljon anteeksi avauserässä tekemäänsä virhettä, josta HPK teki maalin.

Jäähyttömästi edennyt päätöserä ei lopulta tarjonnut enää lisäosumia, vaikka varsinkin kotijoukkueella oli muutama maukas paikka voittomaalin tekemiseen.

Kolmella kolmea vastaan pelattavat jatkoajat ovat tarjonneet huomattavasti useammin ratkaisun, kuin vielä viime kaudella käytössä ollut systeemi neljällä neljää vastaan.

Näin kävi nytkin, ja Lukon voittomaali oli komeaa katsottavaa.

− Hieno voittomaali, Dufva kehui omiensa suoritusta.

Kotijoukkue esitteli myös uuden pelaajan, kun Bluesista saapunut hyökkääjä Peter Tiivola puki ensi kertaa Lukon pelipaidan päälleen.

− Lupauksia antava aloitus, Dufva kommentoi uusimman suojattinsa edesottamuksia.

Kotijoukkueen toipilasosatolta löytyy vain yksi pelaaja, kun puolustaja Jesse Virtanen on huilannut nyt kolme peliä JYP-ottelussa tulleen iskun takia.

− Toiveissa on, että Jesse saadaan mukaan viikonlopun otteluihin, päävalmentaja kertoi suojattinsa tilanteesta.

Lukon osalta sarjaa jatkuu tuplaotteluilla Ilvestä vastaan. Ensin taistellaan Tampereella tulevana perjantaina.

HPK kohtaa seuraavaksi sarjajohtaja HIFK:n kotikaukalossaan tulevana lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo