Lukko erikoistilannepelaamisen herra

Lauantaina Raumalla nähtiin varsin suvereeni näytös, kun Lukko nappasi 5-2-voiton HPK:sta. Illan ratkaisu nähtiin erikoistilanteissa, kun Lukko käänsi ylivoimilla pelin itselleen kahden ensimmäisen erän aikana.

Raumalla pelattiin lauantai-iltana varsin yksipuolinen näytös, kun Lukko nappasi toisen voiton putkeen Juha Vuoren alaisuudessa. Illan ratkaisu nähtiin jo toisessa erässä, kun raumalaisryhmä iski 3 maalia ja ratkaisi pelin erikoistilanteiden turvin. Kun HPK ei pystynyt omiaan tilanteita käyttämään, oli ottelu ratkennut jo ennen päätöserää.

Lukon suurimpina sankareina ottelussa hääri kaksi maalia iskenyt Jussi Pesonen, joka väläytteli sitä osaamista, mitä kokeneelta laiturilta on odotettu alkukaudesta. Ylivoimapeli oli muutenkin illan ratkaisu, kun kotijoukkue sai vuoden alusta tökkineen ylivoimapelinsä kuntoon. Vuori olikin pelin jälkeen tyytyväisellä päällä.

– Ammuttiin tänään paljon ja se on sellainen juttu, mitä meidän tulee myös paljon tehdä. Kuuluu meidän pelitapaan. Klassinen juttu on siinä, että kun teet paljon töitä, niin myös pomppuja alkaa tulla. Näin tapahtui tänään.

– Oli värikäs ja intensiivinen sekä fyysinen kiekkoilta tänään. Meillä oli omat paikkamme, mitä ei pystytty käyttämään. Lukko oli kolmella ylivoimalla maalilla hyvä. Me ei saatu yhtään. Viisikoin peli oli kuitenkin 2-2 tänään, pettyneen oloinen Harri Rindell kokosi kamppailun yhteen.

Kotijoukkueen vahva alku

Kotijoukkue jatkoi ottelun alussa siihen mihin Espoossa jäi, ja avauskaksikymppinen menikin Lukon hallinnassa. Lähellä oli kuitenkin jo, etteivät vierailijat päässeet jo kymmenen sekunnin jälkeen johtoon, kun kiekko pomppasi ensimmäisessä vaihdossa maalinedustalla olleelle Arsi Piispaselle. Sentteri taisi kuitenkin itsekin säikähtää tilannetta ja Mika Noronen sai otettua tärkeän torjunnan.

Lukon ylivoima sai lauantaina juhlimisen aihetta.

Ylivoima on vuoden vaihteen jälkeen ollut Lukolle vaikeaa, mutta lauantaina siihenkin saatiin avauserässä muutos. Ensimmäinen ylivoima oli vielä hakemista, mutta toisella jo helisi. Richard Lintner iski siniviivalta kovalla ja tarkalla vedolla avausmaalinsa Lukossa ja vei kotijoukkueen johtoon.

Pitkään näytti, että erätauolle mennään kotijoukkueen maalin johdossa. Erän toiseksi viimeisellä minuutilla vierailijat pääsivät hieman helpon näköisesti tasoihin, kun Jukka Laamanen ohitti laidasta Norosen tarkalla vedollaan etuyläkulmaan.

Lukko iski kuitenkin vielä kerran – jälleen ylivoimalla. Tällä kertaa Pesonen laukoi viivalta ja Mikko Tolvanen ei nähnyt maskin takaa mitään. Kiekko muutti vielä maalinedustalla olleesta Kerho-puolustajasta suuntaa ja näin ollen kotijoukkue pääsi osittain ansaitustikin erätauolle johtoasemassa.

Toisessa erässä ratkaisun makua

Toisen erän alkuun HPK sai kahden ylivoiman myötä mahdollisuuden päästä vielä peliin mukaan. Erikoistilannepelaaminen oli kuitenkin heikkoa, eikä joukkue päässyt juuri hätyyttelemään Norosta maalillaan.

Toisen ylivoiman jälkeen kotijoukkue ratkaisi pelin. Pesonen karkasi Marko Tuulolan virhearvion seurauksena läpiajoon ja ujutti raumalaisryhmän jo kahden maalin johtoasemaan. Maalissa oli jo pientä ratkaisun makua ja tästä vain hetken päästä Juhani Jasu iski jo illan viidennen maalin.

Rindell myönsi puolustuksen virheiden lamaannuttaneen puolustusta ja myös konkari Tuulolan peliä.

– Hän on meidän takuuvarmimpia ja luottavimpia puolustajia. Kantaa isoa vastuuta ja erinomainen kapteeni. Sattui virhe kuitenkin näin isossa pelissä, niin se kävi vähän alitajuntaan. Siinä suhteessa meidän pitää kovettaa itseämme. Yksi virhe per kausi voi käydä.

Kun Kris Beech pääsi vielä erän puolivälin jälkeen iskemään ylivoimalla kotijoukkueen neljän maalin johtoon, oli peli jo käytännössä ratkennut. Kolmas erä olikin tässä suhteessa enää pelailua.

HPK pääsi vielä kaunistelemaan lukemia päätöserän alussa, kun vierailijoille tuomittiin rangaistuslaukaus. Lauri Käärmeniemen kuviot purivat ja nuori puolustaja pääsi kaventamaan vielä lukuja. Loppuerä oli kuitenkin pelkkää pelailua ja Lukko nappasi jo neljännen voiton HPK:sta tällä kaudella.

Rindell peräänkuulutti laukausten perään

Lukon Vuori oli voiton jälkeen tyytyväisellä päällä ja kehui erityisesti koko joukkueen ilmettä.

– Pelaajien kanssa on juteltu, kun saat sen ensimmäisen kerran nytkähtämään eteenpäin, siitä pitää pystyä pitämään kiinni. Positiivinen energia lähtee viemään eteenpäin. Me pidetään siitä kynsin ja hampain kiinni ja pidetään se jokapäiväisessä tekemisessä.

Rindell oli ottelun jälkeen pettynyt mies. Varsinkin laukaisuosastolta mies olisi halunnut nähdä joukoiltaan enemmän. Illan ratkaisu nähtiin miehen mukaan Lukon kolmannessa maalissa.

– Pikkuinen lamaannus tuli 3-1-maalissa. Tiedossa oli Lukon kovat viivapyssyt ja Lukko laukoi tänään paljon, mitä olisin halunnut nähdä myös omalta joukkueelta enemmän. Laukaisuintoa olisi tänään saanut olla enemmän.

Joukkueet jatkavat otteluitaan tiistaina, Lukko matkustaa Kuopioon ja HPK saa vieraita Oulusta.