Ylivoimapeli pääroolissa

Voittomaalin tekijän tuuletus on tällaista.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Rauman perjantai-illassa nähtiin varsin hyvätasoinen kiekko-ottelu Lukon ja HIFK:n välillä. Vähämaalinen kamppailu päättyi lopulta kotijoukkueen yhden maalin voittoon lukemin 2-1(0-0,1-0,1-1).

Rauman Äijänsuolla nähtiin fyysinen ja kovavauhtinen kiekko-ottelu, kun Lukko ja HIFK iskivät yhteen. Tasaisen ja vähämaalisen kamppailun ratkaisu nähtiin vasta kolmannen erän loppuhetkillä, kun kotijoukkue onnistui toistamiseen ylivoimapelissä yllättämään HIFK-vahti Joakim Lundströmin. Ratkaisuosuma merkittiin Lukko-hyökkääjä Lauri Tukosen nimiin.

Kun ottelussa tehdään vain kolme maalia, ovat maalivahdit yleensä onnistuneet hyvin tehtävissään. Niin kävi tässäkin pelissä. Sekä Lukko-vahti Ryan Zapolski että vieraiden Lundström pitivät maalilukemat pieninä komeiden torjuntojen ansiosta. Ottelun kaikki maalit tehtiin ylivoimalla, eikä maalivahteja voi syyttää yhdestäkään osumasta.

Ensimmäinen erä mentiin maalittomasti, mutta kenttäpeliä hallinnoi hienokseltaan kotijoukkue. Vierasjoukkue sai enemmän laukauksia aikaiseksi, mutta joukkueiden pelityylissä oli eroavaisuuksia. Siinä missä Lukko haki tekopaikkoja lähelle maalia, HIFK pyrki ampumaan vähän huonommastakin paikasta. Lähemmäksi osumaa pääsi Lukko, mutta maaliputki pelasti vieraat takaiskuosumalta.

Toisen erän alkuun Lukko pääsi kokeilemaan johtomaalia ylivoimapelin kautta. Tekemättä osuma jäi, vaikka hyviä mahdollisuuksia olikin.

Hetkeä myöhemmin kotijoukkueelle tarjottiin uutta mahdollisuutta HIFK-puolustaja Toni Söderholmin otettua kaksi kaksiminuuttista yhtäaikaa. Tätä tilaisuutta ei Lukko enää jättänyt käyttämättä, ja kotijoukkue siirtyikin johtoasemaan.

Lukko ei passivoitunut yhden maalin karkumatkalla, ja tämä piti vieraat pois parhailta tekopaikoilta.

Kolmatta erää mentiin aina puoliväliin asti, kunnes Lukko-puolustaja Ilkka Mikkola heitettiin suihkuun tuomarivirheen seurauksena.

"Kertokaa minulle minkä ulosajon arvoisen rikkeen Ilkka Mikkola teki, niin minä kerron teille junan, jossa voi syödä halvalla."

Lukko onnistui tappamaan 20 sekunttia vaille koko viiden minuutin alivoimansa, mutta viimein HIFK sai kiekon ohi voimattoman Zapolskin.

Vierasjoukkueen pelikuri petti kuitenkin ottelun loppuhetkillä ja kaksi kilpipaitaa passitettiin jäähyboksiin vajaan minuutin välein. Näin Lukko sai loistavan mahdollisuuden voittomaalin tekemiseen.

Kahden miehen alivoiman HIFK onnistui vielä taistelemaan ilman osumaa, mutta Tukonen päästi äänekkään kotiyleisön piinasta tekemällä komean maalin lujalla lyöntilaukauksella.

Lukko taisteli urheasti ottelun viimeiset hetket, eikä HIFK:lla ollut edes tasoituspaikkaa.

Päätuomari illan ainoa epäonnistuja

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa molemmat valmentaja kehuivat kilpaa ottelun tasoa sekä omiensa taistelua. Yksi asia kuitenkin sai rauhallisen Lukko-käskijä Risto Dufvan kuumenemaan.

- Kertokaa minulle minkä ulosajon arvoisen rikkeen Ilkka Mikkola teki, niin minä kerron teille junan, jossa voi syödä halvalla.

- Keskiviikkona Oulussa päätuomari Petri Lindqvist heitti meiltä kaksi pelaajaa suihkuun, ja nyt lähti yksi. Nyt kun täällä on Liigan ylintä johtoa paikalla saanen pyytää, please ei enää kertakaan tätä miestä meidän otteluun, Dufva aneli Liigan kehitysjohtaja Jarmo Koskisen suuntaan.

Erittäin heppoisesti vihelletty suihkukomennus oli huutava vääryys myös HIFK-valmentaja Raimo Summasen sekä otteluvalvoja Reijo Ringblomin mielestä. Kumpikin jätti fiksusti kommentoimatta koko tapausta todeten vain, että eiköhän asia tullut selväksi jo Dufvan puheenvuoron aikana.

Tiivis sarja jatkuu molempien osalta heti yhden nukutun yön jälkeen. Lukko matkustaa Turkuun TPS:n vieraaksi ja HIFK saa kotikaukaloonsa vastustajaksi Ässät.