Peräpään valvojat ylitöissä

LIIGA / Raportti
Lauri Tukonen tuulettaa tekemäänsä voittomaalia.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Sarjan tyvipäähän juuttuneet Lukko ja HIFK selvittelivät välejään Rauman lauantai-illassa. Jatkoajalle venyneen kamppailun kotijoukkueelle ratkaisi lopulta ikitaistelija Lauri Tukonen. Näin illan lukemat kirjattiin 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 1-0).

Alkuasetelmat otteluun olivat varsin erilaiset. Lukko yritti vakuttaa kotiyleisönsä taidoillaan kahden peräkkäisen vierastappion jälkeen. HIFK taas oli kaatanut edellisessä kamppailussaan toisen satakuntalaisjoukkueen maalirikkaassa ottelussa. Saman vireen löytymisen perään helsinkiläiset luottivat tässäkin ottelussa.

Ottelun alku näytti selvän vierasvoiton merkkejä, mutta Lukko löysi itsestään vaihteen tai kaksikin lisää poistuen lopulta kaukalosta voittajana. Kun ottelu etenee jatkoajalle, molemmilla on yleensä hyvät mahdollisuudet voittoon. Tässä kamppailussa vierasjoukkue jäi jatkoajalla kuitenkin ilman tekopaikkoja ja kotijoukkueen voittoa voidaan pitää ansaittuna.

- Pelattiin kauden paras pelimme ja mielestäni ansaitsimme voittomme. Näyttöhalu oli kova kaikilla huonosti menneiden vieraspelien takia, tiivisti ottelua kotijoukkueen laitahyökkääjä Toni Koivisto.

- Ensimmäinen kymppi oltiin jyrän alla, mutta siitä selvittyämme taistelimme vähintään tasapäisesti ottelun voitosta, säesti taustalla kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

Vierasjoukkue aloitti maalinteon jo ensimmäisessä vaihdossa, mutta sitten pääosiin astuivat joukkueiden maalivahdit. Niin kotijoukkueen Ryan Zapolski, kuin vieraiden Brad Thiessen torjuivat varsin mallikkasti vaarallisia tekopaikkoja.

- Joukkue oli rento ja hyvin keskittynyt. Vaikea sanoa mitä siinä alussa oikein tapahtui, vai tapahtuiko yhtään mitään, mietiskeli Koivisto vieraiden nopeaa avausosumaa.

Molemmilla oli ottelussa välillä isojakin vaikeuksia saada syöttöketjuja aikaiseksi. Toisessa erässä kotijoukkue sai muutaman vaarallisen tilanteen aikaiseksi ja lopulta yritys palkittiin myös maalilla. Uransa ensimmäisen liigaosuman tehnyt laitahyökkääjä Joni Nikko oli yhtä hymyä kamppailun jälkeen.

- Ainahan sitä toivoo onnistuvansa, kun pelaamaan pääsee. Nyt kun se avausmaali on tullut, toivottavasti seuraavaa ei tarvitse odottaa pitkään, maalintekijä kertaili.

Kolmannessa erässä Lukko oli lievästi niskan päällä ja siirtyi ansaitusti johtoon. Vierasjoukkue sai kuitenkin mahdollisuutensa Lukko-hyökkääjä Lauri Tukosen otettua tyhmän jäähyn HIFK-maalin takana. Syntynyttä ylivoimaa ei HIFK jättänyt käyttämättä, joten edessä oli jatkoaika.

Jo antisankarin viittaa harteilleen saanut Tukonen maksoi kuitenkin velkansa tekemällä kamppailun voittomaalin ja kotijoukkueen riemu oli katossa.

- Tästä ottelusta jäi hyvä maku ja uskoa omaan tekemiseen meillä riittää. Maalintekoa kun saadaan parannettua, niin homma näyttää sen jälkeen jo paljon paremmalta. Kun onnistumisia ei tule, niin vaikuttahan se korvien väliin, mietiskeli kauden avauspisteensä saalistanut Koivisto.

- Onhan sitä pistettä jo odotettu. Kovat ovat paineet ja onnistumisia pitää tulla. Odotan niitä itse ja tiedät että odottajia on myös kaukalon ulkopuolella, myönsi Koivisto.

Kun HIFK on vastustajana, puhutaan yleensä fyysisestä ottelusta. Tällä kertaa näin ei ollut ja asiaan kiinnitti myös Koivisto huomiota.

- Ei mitenkään fyysinen peli, ehkä jopa normaalia vähemmän taklauksia.

Vierasjoukkueen osalta keskustelua on käyty myös pelaajiston suhteen, varsin maalivahti Thiessenin otteet ovat saaneet palstatilaa. Päävalmentaja Raimo Summanen seisoo kuitenkin joukkueensa takana.

- Olen niin maalivahdin, kuin koko joukkueen puolesta ylpeä, totesi omiensa hyvää taistelua tyytyväisenä katsellut Summanen.

Lukon osalta sarja jatkuu tulevana torstaina Helsingissä Jokerien vieraana. HIFK matkustaa samana päivänä Turkuun TPS:n vieraaksi.

 

 

 

» Lähetä palautetta toimitukselle