Lukko yritti, Husso pysäytti

LIIGA / Raportti
Ville Husso sai tuulettaa hikisen iltapuhteen päätteeksi.
Rauman Lukon heikko jakso sai jatkoa tiistai-iltana Äijänsuolla, kun hyvässä vedossa oleva Helsingin IFK nappasi täydet pisteet 1-3-vierasvoitolla.

Lukon marraskuu on ollut sanalla sanoen heikko; kuusi ottelua, joista tuloksena on vain yksi voitto ja viisi tappiota. Näihin kuuteen otteluun Lukko on onnistunut tekemään vain kymmenen maalia, kun taas omissa on soinut 18 kertaa.

Lukon suurimmat ongelmat olivat HIFK:ta vastaan maalinteossa. Lukko repi, raastoi ja laukoi paljon ja pääsi vielä pelaamaan ylivoimaa kahdeksan minuuttia ilman onnistumisia. Erikoistilanteissa ratkaisut jäivät uupumaan käytännössä kokonaan.

Tasakentällisin Lukon kärkiketjut pystyivät luomaan useita paikkoja, mutta HIFK-vahti Ville Husso oli illan hahmo venymällä kiekon eteen 46 kertaa. Husso ei antanut Lukolle kakkoskiekkoja, vaan liimasi kiekot tasaisen varmasti jättämättä Lukolle mahdollisuutta maalintekoon.

Puolustukseen perustuvasta pelaamisestaan tunnettu Lukko ei ollut omassa päässä vahvimmillaan. HIFK pystyi hyödyntämään Lukon ensimmäisen nukahduksen omassa päässä, kun Mika Partanen laukoi punanuttujen ensimmäisen osuman ottelun alkuhetkillä. 

Toisessa erässä HIFK käytti hyödyksi myös Lukon jäähyilyt ja latoi taululle 3-0-johtolukeman, eikä kotijoukkue onnistunut enää nousemaan mukaan voittotaisteluun.

Lukon ainokaisen kolmannessa erässä iskenyt Janne Lahti löysi kotijoukkueen viime aikojen heikoista esityksistä huolimatta ottelusta positiivista ajateltavaa.

− Kolmas erä oli meiltä hyvä ja samanlaista jyskytystä tarvitaan jatkossa koko 60 minuutin ajan, jotta me niitä voittoja ansaittaisiin, Lahti tuumi Radio Ramonan haastattelussa.

HIFK aloitti maalinteon

Ottelun alku myöhästyi muutamalla minuutilla, kun Äijänsuon palohälyttimet pärähtivät yllättäen soimaan. Hälytysten rauettua päästiin ottelu aloittamaan normaalisti, ja kamppailu lähtikin räväkästi käyntiin.

Lukon muutoksia kokenut ykkösvitja sai heti ottelun alkajaisiksi vietyä paineen HIFK:n päätyyn ja Ville Vahalahdella oli mahdollisuus viedä kotijoukkue johtoon jo ensimmäisellä minuutilla. Vahalahti ei kuitenkaan saanut hyvästä paikasta kunnollista laukausta aikaiseksi.

Vaikka Lukko hallitsikin ottelun alkuminuutteja, pääsi vierasjoukkue iskemään ottelun avausmaalin.  Partanen laukoi kiekon komeasti Ryan Zapolskin vartioiman maalin ylänurkkaan Corey Elkinsin hyvästä esityöstä.

Lukko ei kuitenkaan hätkähtänyt liikaa HIFK:n johtomaalia, vaan painoi pelin väkisin vierasjoukkueen päätyyn. Lukko pystyi luomaan muutamia vaarallisia maalintekopaikkoja, mutta viimeistelyn taso ei ollut riittävää.

Vierasjoukkue käytti tilaisuutensa

Toisessa erässä Lukko jatkoi samaa, mihin se ensimmäisessä erässä jäi. Kotijoukkue pääsi hakemaan avausmaalia myös ylivoimalla kahteen kertaan, mutta Lahden tolppalaukausta lähemmäs maalintekoa ei Lukon ylivoima päässyt.

Myös HIFK pääsi yrittämään maalintekoa ylivoimalla, kun Filip Riska otti 2+2–minuuttisen korkeasta mailasta. Lukko kesti alivoiman, mutta välittömästi jäähyn loputtua Siim Liivik vei vierailijat kahden maalin johtoon.

HIFK sai toisen erän lopussa toisen neljän minuutin ylivoiman, kun Antti Jaatisen maila osui Miro-Pekka Saarelaista kasvoihin.

Tällä kertaa HIFK käytti ylivoiman hyväkseen Arttu Luttisen lauottua vierailijat tavoittamattomaan 3-0-johtoon.

Kolmannessa erässä Lukko haki raivoisasti avausmaalia tililleen ja erän loppupuolella raumalaiset lopulta onnistuivat. TPS:aa vastaankin maalin iskenyt Lahti jatkoi hyviä otteitaan ohjaamalla Ilkka Mikkolan siniviivalta lähettämän kiekon maaliin.

Lukko sai kavennusmaalin perään heti uuden mahdollisuuden Joonas Järvisen otettua kaksiminuuttisen väkivaltaisuudesta. Pitkästä pyörityksestä huolimatta tulos pysyi muuttumattomana, ja Lukon tappioiden sarja kasvoi viiden ottelun mittaiseksi.

HIFK jatkaa vieraskiertuettaan jo keskiviikkona Vaasassa Sportin vieraana, kun puolestaan Lukko matkaa torstaina Hippokselle JYPin vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo