Lukko tyrmäsi HIFK:n puolessa tunnissa

Mikko Kousa ampui tänään kaksi osumaa.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Rauman lauantaisaunaan saapui vieraaksi HIFK. Lukko niittasi 35 minuuttiin neljä maalia ja käytännössä ratkaisi ottelun. Vaikka HIFK nousikin vielä toisen erän lopun maaleillaan kahden maalin päähän, jäivät kaikki kolme sarjapistettä Raumalle lihottamaan isäntäjoukkueen pistepussia.

Lukko oli selvästi sisuuntunut kahdesta kitkerästä jatkoaikatappiosta ja tulikin pyörremyrskyn lailla ottelun avauserään. Lähes järjestään kaksinkamppailut ja irtokiekot voittaneet isännät tekivätkin ottelun alusta painajaismaista niin HIFK:n nuorelle puolustusosastolle, kuin myös maalilla aloittaneelle Kevin Lankiselle.

Kaksi ylivoimatilaisuutta avauserässä saanut Lukko piti kiekon hyökkäysalueella ihailtavan hyvin ja väsytti vastustajaa kiekon ja miesten liikkuessa. HIFK-vahti Lankiselle kertyikin ottelun avauserässä 13 torjuntaa.

- Oli huono alku meillä ja kaveri oli valmiina, tiivisti HIFK:n pääkäskijä Antti Törmänen ottelun alun omiensa silmin.

Ottelu olikin avauserän jälkeen 3-0, kun sekä Olavi Vauhkonen että kahdesti verkkoa lämärillään laulattanut Mikko Kousa osuivat. Kolmannen osuman jälkeen vieraiden maalilla aloittanut Lankinen otettiinkin vieraiden maalilta sivuun, Ville Husson napatessa torjuntavastuun. Maalit, jotka avauserässä maaliin menivät, eivät vaihdoksesta huolimatta olleet maalivahdin maaleja.

Vaihtoon ja takaisin

Toisen erän alussa yleisö kummasteli helinkiläisten maalivahtirulettia, sillä ensimmäisen erän lopulla maalitaan pois vaihdettu Lankinen seisoi taas punapaitojen maalinsuulla.

- Kevin sai painajaisalun ja Hussolle oli tarkoitus antaa huilivuoro. Ajateltiin, että täytyy joukkuetta vähän herätellä siinä ensimmäisen erän lopussa ja kun koppiin päästiin, niin mentiin sillä samalla ajatuksella että Husso huilaa, selitti Törmänen valintojaan.

- Kyllä Kevinin ilme oli hyvä ja pelasi sen jälkeen erittäin hyvin ja näytti, että pystyy pelaamaan tätä sarjaa.

Maalivahtien vaihto selvästikin auttoi HIFK:n pelaajia heräämään, sillä toisen erän alusta lähtien vieraat tulivat ahnaasti karvaamaan. Monesti Lukolla olikin suuria hankaluuksia päästä omista pois ja peli pyöri pitkiä jaksoja Ryan Zapolskin maalia hätyytellen. Toisen erän lopussa HIFK saikin juonesta kiinni Nikolai Goldobinin ja Thomas Nykoppin viimeistellessä HIFK:n kahden maalin päähän.

- Tuollainen johtoasema on hankala, että miten sen käsittelee. Laskeeko tunnetaso ja sitä kautta tekeminen tuolla kentällä. Toisen erän alku olikin sitten meille hankala, näki kotijoukkueen pääkäskijä Risto Dufva.

Päätöserässäkin HIFK:lla oli omat paikkansa tulla vieläkin lähemmäs, mutta Tomas Zaborskyn idioottimainen kostojäähy pelin ulkopuolella maksoi kovan hinnan. Olavi Vauhkosen illan toinen katkaisi spekuloinnit vieraspisteiden jakamisesta.

HIFK jatkaa sarjapelejään tiistaina, kun se pelaa pitkästä aikaa ensimmäisen kotiottelunsa. Vastaan asettuu Porin Ässät. Lukko puolestaan matkustaa keskiviikkona Turkuun TPS:n vieraaksi.