Lukko jatkaa voittokulkuettaan Euroopassa

LIIGA, CHL / Raportti
Ryan Zapolski torjui toisen nollapelinsä CHL-kaukaloissa.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
CHL-karkelot jatkuivat sunnuntain ratoksi Raumalla, kun Lukon kanssa pisteistä lähti kilpailemaan Hamburg Freezers. Saksalaisvieraat sotkivat pelinsä jäähyihin, eivätkä tolpatkaan olleet myötä. Voitto irtosi numeroin 5-0 (0-0, 3-0, 2-0).

Ensimmäisessä erässä ottelun tulevaa ei vielä voinut kovinkaan ennustaa. Peli pyöri enimmäkseen saksalaisvieraiden päädyssä lukuisten jäähyjen seurauksena, mutta vielä tässä vaiheessa Lukko ei onnistunut maalia värkkäämään.

Ottelun ensimmäistä osumaa saatiin odottaa lähes puolet ottelun kestosta, kunnes Henrik Koiviston napakka rannelaukaus rävähti maaliin ohi Dmitri Kotšnevin, jolla ei ollut laukaukseen sanan sijaa.

Vajaata minuuttia myöhemmin kolisi jälleen, kun Aaron Gagnonin loistavasta poikkisyötöstä Teemu Nurmi laukoi kiekon puolityhjään Freezers-maaliin.

Hampurista saapuneet vieraat pelasivat tilanteita myös hyvin itselleen, mutta maalintekotilanteissa oli niin tehottomuutta, tolppien kolinaa, kuin myös ratkaisevalla hetkellä katkenneita mailoja.

Toisen erän sinetöi Harri Tikkasen lämärimaali, joka muutti videotaululla lukemiksi 3-0. Kotšnevin toinen erä oli heikko, sillä tilille kertyi vain kolme torjuntaa samalla, kun maaliin livahti saman verran kiekkoja samassa ajassa.

Kolmannessa erässä Lukko kaunisteli lukemia, vaikka intensiteetti ja pelinopeus tippuivatkin selvästi. Toni Koivisto nousi maalin takaa röyhkeästi maalille ja livautti kiekon maaliin. Saksalaiset puolustivat maalinedustan luvattoman heikosti ja ahtaissa raioissa viihtyvälle Koivistolle oli kunniakuja valmis.

Tästäkin kului vain muutamia kymmeniä sekunteja, kunnes Nurmi iski illan toisensa rannelaukauksella, joka upposi yläkulmaan. Tässä vaiheessa niksahti Freezersin selkäranka.

Lopussa Lukko suorastaan tarjoili saksalaisvierailleen maalia istumalla jatkuvasti jäähypenkillä, mutta Ryan Zapolski oli mies paikallaan Lukon maalilla. Lopun rynnistys ei onnistunut vierasjoukkueelta ja näin Lukko nappasi voiton, kolme pistettä ja Zapolski toisen nollapelinsä CHL:ssä.

CHL jää parin viikon tauolle, kunnes 23.9. Lukko matkustaa Luulajan vieraaksi. 7.10. pelataan Raumalla samojen joukkueiden kesken ja viimeistään tuossa ottelussa ratkeaa lohkon voittajan ja samalla varman pudotuspelivaiheeseen etenevän joukkueen nimi.