Vierasvoitolla jatketaan

Blues näytti Lukolle erikoistilanneosaamista.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Lukon ja Bluesin välinen pudotuspelisarja jatkui Raumalla. Kolmas kohtaaminen ei isossa kuvassa tuonut muutosta edellisiin kamppailuihin, vaan vierasjoukkue oli tälläkin kertaa hallitseva osapuoli. Loppunumerot vauhdikkaassa kamppailussa kirjattiin lopulta lukemin 3-5 (1-2,0-2,2-1).

Lukon ja Bluesin kolmas kohtaaminen puolivälierissä ratkesi vierasjoukkueen loistavaan erikoistilannepelaamiseen. Viidestä maalistaan Blues teki kolme ylivoimapelin turvin ja kerran kiekko iskettiin ohi Lukko-vahti Ryan Zapolskin alivoimalla.

Maalivahtiinsa Lukko ei kaatunut, vaikka monta kiekkoa menikin selän taakse. Bluesilla oli onni puolellaan pienten pomppujen suhteen ja joukkue myös halusi selkeästi tehdä ylivoimalla maaleja aina mahdollisuuden saatuaan.

− Hyvä peliin tulo ja koko ensimmäinen erä oli meiltä loistavaa pelaamista. Toisessa erässä oltiin sitten ylivoimalla tehokkaita, ja näin päästiin kolmen maalin karkumatkalle. Tiukka peli tämä oli ja lopputulos valehtelee, Jyrki Aho sanaili vierasjoukkueen päävalmentaja.

− Oikeaa pudotuspelimeininkiä ja kunnon pelaamista. Pari sopivaa pomppua vieraille toisessa erässä ja peli oli sen jälkeen käytännössä ratkaistu. Ei kuitenkaan lannistuttu, vaan päättäväisesti jatkettiin pelaamista kolmannessa erässä, Risto Dufva mietiskeli illan koitosta kotijoukkueen päävalmentaja.

− Bluesin ylivoimapeli oli hyvää, kuten se on ollut koko sarjan. Se selittää myös maalimäärät, jotka olemme joutuneet päästämään omaan verkkoon, Dufva jatkoi.

Peli ratkesi tosiaan Bluesin toisen erän alkupuolen viiden minuutin tehojaksoon, jossa joukkue teki kaksi komeaa ylivoimaosumaa.

Oikeastaan peli olisi voinut ratketa jo heti lähtöhetkillä. Sen verran laadukkaasti Blues painoi kiekkoa heti alusta alkaen kohti Lukon maalia. Ensimmäisellä minuutilla oli jo tyhjää maalia sekä ylärimaosumaa, mutta vielä Lukko säästyi. Lisäksi päätuomari vihelsi pelin poikki hieman hätäisesti, kun ottelun kolmas minuutti oli täyttymässä. Tilanteessa Zapolski ei onnistunut kiekkoa vangitsemaan, ja näin Lukko säästyi varmalta takaiskulta.

Kolmanteen erään Lukko sai haluamansa lähdön, kun kiekko oli Blues-vahti Jani Niemisen selän takana alle kahdessa minuutissa.

Kavennusosuman jälkeen Lukolla oli muutama maukas paikka tulla jo maalin päähän, mutta hutilointi hyvissä tekopaikoissa pilasi mahdollisuuden.

Erän puolivälissä Lukko pääsi kauan kaipaamalleen ylivoimalle, mutta verkko soikin omassa päässä.

− Riskejä voi ottaa ylivoimalla, mutta ne pitää myös hallita. Se olikin Bluesin ainoa paikka koko kolmannessa erässä, järkeili Dufva ottelun lopullisesti ratkaissutta osumaa.

− Kolmannessa erässä olimme suorastaan huonoja, Aho manasi omiensa viimeistä kaksikymppistä.

Ottelun tuomarilinja aiheutti kysymyksiä ympäri jäähallin. Päävalmentajat eivät pitäneet näkemästään, vaikka myönsivätkin työn olevan perin haasteellista kovassa kamppailussa.

− Tällainen arpominen, jossa välillä annetaan ja siiten taas ei, ei ole mistään kotoisin. Kannatan toista linjaa, eli pilli taskuun, Dufva linjasi.

− Vaikeaa niitä kaikkia tilanteita on tarkasti nähdä, mutta kyllähän linja pitää silti säilyttää, Aho myötäisi kollegansa ajatuksia.

Sarja jatkuu keskiviikkona Espoossa. Blues johtaa sarjaa voitoin 2-1.