Sinistä, keltaista ja verenpunaista - Lukko päätti vuoden voittoon

Steven Zalewski oli tiukassa tikissä.
Jo ennen ottelun alkua oli aistittavissa sähköä ilmassa ja pelissä sitä olikin reippaasti. Sinikeltainen Areena antoi kotijoukkueelle lisälatausta ja vierailijoiden akut latasi neljä bussilastillista espoolaisia, jotka tukivat äänekkäästi omiaan. Sekavan ottelun käänsi loppujen lopuksi edukseen Lukko ja poistui kaukalosta voittajana lukemin 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet lähtivät peliin todella kovalla intensiteetillä. Tilanteet pelattiin loppuun asti, vääntö oli kovaa ja maalejakin nähtiin. Toisessa erässä fiilis latistui ja tuntuikin, että tunne oli kytköksissä kannattajaryhmien desibelimäärään. Kaiken muutti erän lopulla alkanut kahakka, jonka seurauksena miestä lähti niin jäähyaitioon, kuin myös isoista ovista ulos.

- Toisen erän alku oli hyvä. On hyvä asia, että halutaan voittaa, mutta tänään se suuntautui vääriin asioihin, myönsi vierailijoiden päävalmentaja Jyrki Aho.

- Jääkiekko on semmoinen laji, että tässä pitää myös sietää. Pitää pystyä sietämään niitä asioita, että vastustaja tekee jotain, olla ihan kylmänä ja kävellä pois, jatkoi espoolaisten pääkäskijä.

Blues ei pysynyt kylmänä. Tilanne lähti turhasta pelaajien kontaktista. Tilanteesta seurasi niin poikapainia, kuin myös yksipuolinen tappelu. Lopulta jaettiin 35 minuuttia rangaistuksia. Blues-hyökkääjä Ilmari Pitkänen lähti tappelemisesta suihkuun, seurakaveri Siim Liivik ja Lukko-hyökkääjä Filip Riska saivat 2+2 minuuttia väkivaltaisuudesta sekä Lukon Olli Sipiläinen yhden kakkosen.

- Iskuja pitää kestää. Pelaajat eivät voi ottaa oikeutta omiin käsiinsä, linjasi otteluvalvoja Reijo Ringbom.

Espoolaisten tilannetta ei helpottanut Tomi Sallisen ulosajo. Lukko-puolustaja Ilkka Mikkola jätti kiekon takana olevalle joukkuetoverilleen ja Sallinen ajoi tilanteeseen hieman kyyryssä tulleen Mikkolan puhtaasti pystyyn, mutta Mikkola loukkasi itseään tilanteessa. 34-vuotias veteraani lähti pukusuojaan paikattavaksi ja Liigan yleisen linjan tuntien näki jo pitkälle, että Sallisen peli päättyi etuajassa.

- Kasvovamma, kuittasi Lukon päävalmentaja Risto Dufva utelut Mikkolan vamman laadusta.

- Itse olen sitä mieltä, että siinä osui visiiri naamaan. Sitä voi jokainen kelailla sitten omalla tahollaan, nakutti Aho.

Näihin rangaistuksiin kaatui Bluesin toiveet sarjapisteistä. Lukko rankaisi ylivoimalla espoolaisia kertaalleen ja ottelu alkoi saada kotivoiton sävytteisiä piirteitä. Kolmannessa erässä Lukko tyytyi tuttuun tyyliin riisumaan vastustajansa aseista kovalla ja tiiviillä viisikkopuolustamisella ja iski vielä yhden maalin lisää.

Molempien urakka on vuoden 2013 osalta pulkassa. Joukkueet jatkavat taivaltaan samana päivänä, 3. tammikuuta. Lukko kohtaa kotonaan Pelicansin ja Blues matkustaa SaiPan vieraaksi Lappeenrantaan.