Repaleinen Lukko nappasi täydet pisteet Bluesilta

LIIGA / Raportti
Janne Lahti ja Toni Koivisto olivat suuressa osassa Lukon voitossa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Liigan parhaat ylivoimajoukkueet kohtasivat tiistai-iltana tärkeässä ottelussa Rauman Äijänsuolla. Ylivoimaosumien sävyttämä vauhdikas ottelu päättyi 4-3 ja näin ollen Lukko nappasi tärkeät kolme pistettä ja kauden toisen voittonsa espoolaisryhmästä.

Runkosarjan toisesta sijasta tiukasti kamppaileva Lukko otti voiton avulla hieman tukevamman otteen suorasta pudotuspelipaikasta ja nousi sarjataulukossa yläpuolella olevan JYPin kanssa tasapisteisiin.

Illan onnistuneimpana pelaajana toimi kauden parhaimman ottelunsa pelannut keskushyökkääjä Eetu Koski, joka tuplasi ottelussa kauden pistesaldonsa. Ylivoima oli suuressa roolissa, kun ottelun seitsemästä maalista neljä tehtiin rangaistuksien aikana.

Lukko lähti otteluun hyvin hajanaisella kokoonpanolla. Raumalaisilta oli poissa neljä keskushyökkääjää joukkueessa vellovan mahataudin vuoksi, jonka takia myös puolustajia löytyi Lukon sentteriosastolta.

Jäähyjen sävyttämä avauserä

Erikoisesta kokoonpanosta huolimatta Lukko aloitti kamppailun ennakkoluulottomasti ja raumalaiset ottivatkin pirteällä liikkeellään ottelun hallinnan itselleen.

Lukon hallinta ja ennakkoluuloton liike pakotti espoolaiset alivoimalle, jonka aikana Lukolle avautui mahdollisuus tehdä ottelun avausmaali. Lukko myös käytti tilaisuuden hyväkseen.

Ylivoiman loppupuolella ottelussa kolme pistettä naputellut Janne Lahti ajoi laidasta sisään ja jakoi kiekon vierelleen ykkössentterin tonttia hoitaneelle Koskelle, joka upotti kiekon tarkalla rannelaukauksella ohi Blues-vahti Eetu Laurikaisen.

Lukko jatkoi maalin jälkeen hyvää liikettä ja raumalaiselle tarjoutui toinen ylivoima heti ensimmäisen perään. Tällä kertaa kului kaksiminuuttinen ilman osumia.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla vierailijat saivat paremmin juonesta kiinni ja pääsivät hekin vuorollaan kokeilemaan ylivoimaa. Liigan tehokkain ylivoima toimi ja Jesper Piitulaisen kaksiminuuttista ei ehtinyt kulua kuin yksitoista sekuntia.

Blues-pakki Otso Rantakari laukoi ja Jussi Makkonen ohjasi kiekon Lukko-maaliin. Maaliin sai syöttöpisteen myös kovassa vireessä oleva Kim Hirschovits, joka jatkoi pisteputkeaan jo 19. ottelun mittaiseksi.

Vuorotellen johtoasemassa

Toisen erän alussa espoolaismiehistö sai jatkaa ensimmäisen erän lopulla hankittua ylivoimaa. Ylivoimalla ei tällä kertaa onnistumista nähty, mutta miltei heti ylivoiman päättymisen jälkeen Lukko-vahti Ryan Zapolski yllätettiin toistamiseen.

Stefano Giliati avasi nopeasti Ville Korhoselle, joka antoi kiekon täyteen vauhtiin kelanneelle Bracken Kearnsille. Keskushyökkääjä iski napakalla rannelaukauksella kauden yhdeksännen täysosumansa maalin takakulmaan.

Vierailijat ottivat ottelun hallinnan kokonaan itselleen ennen erän puoliväliä ja Lukko oli helisemässä useaan otteseen, kun Blues teki vahvasti töitä hyökkäyspäässä. Ottelun tempo nousi tämän myötä uudelle tasolle.

Bluesin hallinnasta huolimatta Lukko onnistui tasoittamaan ottelun. Vastahyökkäyksen päätteeksi Blues-maalille syntyi mylläkkä, josta Lahti onnistui nostamaan kiekon verkkoon.

Kauaa ei tasatilanteessa säilytty, kun kiekko oli taas maalissa. Illan toinen ylivoimaosuma näki päivänvalon, kun Toni Koivisto laittoi pelivälineen maaliin.

Lukon johto-osuman jälkeen alkoivat molemmat joukkueet lisätä fyysisyyttä ja pieniä kahakoita oli nähtävissä jokaisen tilanteen jälkeen.

Oiva esimerkki tunteiden kuumumisesta, kun Lukon jäähyherkkä Henrik Forsberg ryntäsi kaksiminuuttisen arvoisesti. Tilanteen jälkeen ryntäyksen kohde Siim Liivik kävi kuitenkin näpäyttämässä Forsbergiä ja joutui myös itse jäähypenkille.

Ottelun viimeinen kolmannes alkoi Bluesin vahvalla painostuksella ja ylivoima astui jälleen kuvaan. Maskin takana oleva Zapolski ei näe viivalta lähtevää pirteästi pelanneen Rantakarin laukausta ja se painuu lopulta aina maaliin asti.

Pitkään ei Blues kerennyt tätä tasoitusosumaa juhlia, kun oli Lukon vuoro iskeä viimeisen kerran. Miro Aaltosen hyökkäyspään rangaistus kostautui ikävällä tavalla Olavi Vauhkosen iskiessä ottelun voittomaalin aivan maalin edestä. 

Blues yritti tasoitusta vielä ilman maalivahtia, Vauhkosen osuma jäi kuitenkin illan viimeiseksi ja pisteet jäivät Raumalle. 

» Lähetä palautetta toimitukselle