Lukko mukaan pudotuspeleihin

Rauman kiekkoillassa kotijoukkueella oli kovemmat panokset, koska pudotuspelipaikka oli vielä varmistamatta. Tiiviin puolustuspelin pelannut kotijoukkue oli lopulta parempi lukemin 3-1. Samalla varmistui, että joukkueet kohtaavat seuraavan kerran jo tulevana lauantaina pudotuspelien ensimmäisen kierroksen merkeissä.

Kuluneella kaudella Lukko oli ollut voittamaton Bluesille. Kauden neljäs kohtaaminen ei tuonut muutosta suhteisiin, vaan Lukko jatkoi voittojen tiellä. Lopputulos mairittelee vierasjoukkuetta, sen verran reilusti kotijoukkue oli ottelussa parempi. Lukon perisynti, tehottomuus, teki kuitenkin sen, että jännitystä riitti aivan ottelun loppuun asti.

Kotijoukkueen ykkösketju Björn Melin-Perttu Lindgren-Janne Keränen oli elementissään ratkaisten ottelun kolmella maalillaan. Illan päätähtenä huseerasi ruotsalainen Melin, joka teki kaksi komeaa maalia.

- Ensimmäiset viisi minuuttia ottelun tärkeys näkyi molempien otteissa, ja peli oli kovinkin varovaista. Loppuerää kotijoukkue vei sitten selvästi meidän ylihyökkäämisen takia. Viimeiset kaksi erää oli tasaista vääntöä, joskin kotijoukkue oli tuon verran parempi, mitä tulostaululta on luettavissa, kertaili illan tapahtumia vieraiden päävalmentaja Lauri Marjamäki.

- Tasainen peli, kuten etukäteen oli odotettavissakin. Ensimmäisessä erässä oli paljon maalipaikkoja, mutta taas kerran osumat jäivät tekemättä. Kolmannessa erässä pelimme hieman passivoitui, mutta muuten olen tyytyväinen erän viimeisten minuuttien tekemiseen. Pelaaminen oli sarjasijoitusten takia hieman haastavaa, mutta onneksi saatiin todella tärkeä voitto, näki illan koitoksen kotijoukkueen päävalmentaja Juha Vuori.

Björn Melin oli illan sankari kahdella osumallaan.

Ensimmäisen erän alku oli tosiaan varovaista pelaamista, kuten Marjamäkikin mainitsi. Kumpikin yritti välttää virheitä, eikä kummankaan hyökkäyspelaaminen tahtonut käynnistyä. Kotijoukkue onnistui kuitenkin maalinteossa pitkän hyökkäyksen päätteeksi Melinin ohjatessa kiekon ohi Blues-vahti Patrick Galbraithin.

Erän loppu mentiin kotijoukkueen hallitessa tapahtumia ja hukatessa toinen toistaan parempia maalipaikkoja. Ehkä paras niistä tuli Janne Keräselle, joka kaadettiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. laitahyökkääjän yritys oli kuitenkin ponneton, eikä Galbraithin tarvinnut edes torjua.

Toiseen erään mentiin samoilla säädöillä, mitä avauserässäkin nähtiin. Kotijoukkue oli alkuun hallitseva osapuoli onnistuen maalinteossakin. Kahden maalin johto kuitenkin passivoitti kettupaidat ja vieraat saivat otetta pelistä.

Kesken vieraiden painostuksen Lukon Matt Generous ja Bluesin Roope Talaja pistivät nyrkkitappelun pystyyn, jonka seurauksena molemmat passitettiin suihkun puolelle. Erän loppuosa ei tarjonnut mitään suurta viihdettä, ja tauolle lähdettiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Kolmanteen erään saapui passivoitunut kotijoukkue ja vierasjoukkue sai helposti otteen itselleen. Aivan huippupaikoille Blues ei kuitenkaan päässyt paria paikkaa lukuun ottamatta. Kotijoukkue piti vieraat pyörimässä kaukalon kulmissa, josta maalinteko on tunnetusti kovin vaikeaa.

Kavennusmaali kuitenkin nähtiin Mika Hannulan toimesta, kun Lukko-vahti Simon Nielsen yllätettiin helponlaisesti jalkojen välistä.

Peli aaltoili päästä toiseen kyseisen maalin jälkeen, mutta hyviä paikkoja kumpikaan ei pystynyt luomaan. Vieraiden huolimaton pelaaminen omassa päässä avasi kotijoukkueelle paikan, ja tätä ei Lukko jättänyt käyttämättä. Ottelun loppulukemat viimeisteli Melin.

Vierasjoukkue sai vielä mahdollisuuden, kun kettupaitojen kapteeni Otto Honkaheimo komennettiin jäähyaitioon. Nielsen Lukko-maalilla oli kuitenkin mies paikallaan torjuen kaikki Bluesin yritykset.

Illan tulokset tiesivät sitä, että joukkueet kohtaavat seuraavan kerran tulevana lauantaina pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Molemmat päävalmentajat vakuuttivat, että tämä mahdollisuus ei kuitenkaan vaikuttanut mitenkään illan koitoksessa.

Runkosarjan viimeinen kierros otellaan tulevana torstaina. Lukko matkustaa kauas Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Blues vastustajana Espoossa on Jokerit.