Lukko espoolaisia tehokkaampi

Ryan Zapolski pelasi isäntien maalilla varmoin ottein.
Lukko kohtasi perjantai-illan koitoksessa Espoon Bluesin. Molemmat joukkueet olivat kärsineet alkukaudesta maalinteko-ongelmista, eikä tästäkään ottelusta tullut maalijuhlaa. Lukko oli vierailijoitaan tehokkaampi ja jatkoi kotonaan voittamattomana kaatamalla espoolaiset lukemin 3-1 (2-0, 1-1, 0-0).

Lukolla oli alla torstailta vieraspeli Jokereita vastaan, mutta se ei menoa haitannut. Lukko pelasi tasaisen varman ottelun ja iski ottelulle viimeisen niitin toisen erän lopussa, kun Joni Nikko meni maalille ja iski kiekon verkkoon. Kolmannessa erässä isännät alkoivat lähinnä varmistella kolmea sarjapistettä, eikä Blues vaarallisille paikoille juuri päässytkään. Nekin vähät maalipaikat, jotka espoolaiset onnistuivat luomaan, pysähtyivät joko varmasti esiintyneeseen Ryan Zapolskiin tai menivät ohi maalista.

Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho ei jäänyt suremaan tekemättömiä maaleja, vaan haki vastauksia tulokseen joukkueen nuoresta rungosta.

- Me olemme aika voimakkaasti opin tiellä meidän nuorten miesten kanssa. Me opettelemme mitä SM-liiga on, tarinoi Aho.

Ottelussa eniten puhetta aiheutti Filip Riskan ulosajo. Riska ajoi tilanteen loppuun asti taklaten Kim Hirschovitsia. Taklaustilanteessa polvet kolahtivat yhteen ja Hirschovits tuli ontuen jäältä pois. Riska saikin ilman sen suurempia mietintöjä ulosajon polvitaklauksesta. Kyseisessä tilanteessa eniten aiheutti erimielisyyttä päävalmentajien kesken Hirschovitsin saapuminen nopeasti takaisin kentälle.

- Pelaaja oli heti seuraavassa vaihdossa pelaamassa, näki Lukon päävalmentaja Risto Dufva.

Vieraiden käskyttäjä näki tilanteen toisin.

- Hirschovits ei ollut jäällä seuraavassa vaihdossa, vaan kävi paikkaamassa itsensä ja tuli sen jälkeen takaisin peliin, sanoi Jyrki Aho.

- Ylivoimalla kuitenkin, lisäsi Dufva.

Viiden minuutin ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta, mistä kiitos kuuluu Zapolskille ja uhrautuvalle alivoimapelille. Eikä espoolaisillakaan ollut juuri tuuriakaan matkassa.

Ottelun tuomarilinja ylipäätään ei saanut espoolaisten pääkäskijältä suitsutusta. Ottelussa nähtiin outoja rangaistuksia ja loppua kohden alkoi minuuttien tasaaminen. Tästä ei espoolaisluotsi juuri pitänyt.

- Ensin tulee tuollaisia jäähyjä meille, sitten ne (tuomarit) tasoittaa siinä lopussa. Ei sen ihan näinkään kuuluisi mennä. Jäähyt pitäisi viheltää sen perusteella, mitä kentällä tapahtuu, ei minkään muun, näki Aho.

Lukko jatkaa taisteluaan sarjapisteistä tiistaina, kun sarjakärki Pelicans tulee vieraaksi. Bluesin seuraava ottelu on maanantain kotiottelu KalPaa vastaan.