Erehtymätöntä puolustuspeliä

Ryan Zapolski oli taas tulikuuma.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Rauman tiistai-illassa kohtasivat Lukko sekä Blues. Vähämaalinen kamppailu ei suuria hienouksia tarjonnut, vaikka yritystä pelissä olikin. Kotijoukkueen puolustuspeli oli taas timanttia, ja näin lopputulos kirjattiin lopulta lukemin 3-0.

Kun joukkueet palaavat yli viikon tauolta, pelin odotusarvo ei ole paras mahdollinen. Raumalla odotusarvo toteutui Lukon ja Bluesin kohdatessa kauden suurimman tiistaiyleisön edessä.

Yritystä kummaltakaan ei puuttunut, mutta toteuttamisen kanssa olikin sitten enemmän vaikeuksia. Ylivoimaakin oli tarjolla molemmille runsaasti, mutta lopulta vain kerran kiekko saatiin maaliin erikoistilanteiden aikana.

Ottelun ratkaisuksi muodostui vanhan kliseen mukaisesti maalivahtipeli. Vierasjoukkueen Jani Nieminen ei ollut missään nimessä huono. Mutta kun kotijoukkueen Ryan Zapolski pelasi kauden kuudennen nollapelinsä, vei Lukko jenkkivahdin torjuntojen säestämänä tärkeät sarjapisteet.

- Ensimmäinen peli tauon jälkeen ja täytyy olla tyytyväinen kaikkeen muuhun paitsi lopputulokseen. Yritystä oli, työmäärä oli kohdallaan ja pelissä oli järkeäkin, mutta harmittavasti maalit jäivät puuttumaan, viestitti illan koitosta vierasjoukkueen päävalmentaja Jyrki Aho.

- Tyytyväinen olen minäkin moneen asiaan ja myös lopputulokseen. Itselläni oli kokoajan rauhallinen olo, että ottelu hoidetaan voitokkaasti. Näin myös kävi, vaikka Blues oli tosi haasteellinen, myhäili kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

Kaksi ja puoli erää ottelu noudatti varsin samanlaista kaavaa. Molemmat pyrkivät puolustamaan keskustan kiinni, ja vastustajan hyökkäykset pyrittiin ohjaamaan kulmiin. Lukon osalta puolustuspelin taktiikka onnistui täydellisesti, vaikka Blues saikin muutaman loistopaikan aikaiseksi.

Kotijoukkue hankkiutui johtoasemaan toisessa erässä ylivoimapelin turvin. Maalissa oli mukana hieman tuuriakin ja tämä harmitti Ahoa.

- Lukko sai turhan ylivoimamaalin ihmeellisen pompun kautta, mutta nekin pomput kuuluvat jääkiekkoon.

- Ensimmäisen maalin jälkeen päästiin kuskin paikalle, ja ote piti hyvin koko loppupelin, korosti Dufva avausmaalin merkitystä.

Tuomarisekoilua

Tuomarinelikko suoriutui tehtävistään erinomaisesti aina kolmannen erän jälkipuoliskolle asti, mutta sitten tapahtui jotain ihmeellistä. Ensin kotijoukkueen hyökkääjä Stewen Zalewski lensi suihkuun huidottuaan Blues-hyökkääjä Kim Hirschovitsiä käsille.

- Kahden minuutin jäähyn arvoinen teko se oli, Aho näki tilanteen.

- Selvä huitominen, mutta ei siitä voi tuomita isoa rangaistusta, puhisi Dufva.

Otteluvalvoja Reijo Ringbom oli sanoissaan hieman maltillisempi.

- Jos pelaaja loukkaantuu, niin iso rangaistus voidaan antaa. Tuomarin on kuitenkin hyvin vaikea sanoa siinä tilanteessa miten pelaajan kävi.

Hetkeä myöhemmin Blues-hyökkääjä Tommi Huhtala sai päähän kohdistuneesta taklauksesta 2+10 minuutin rangaistuksen ja joutui näin pukukopin puolelle.

- Ei siinä mitään rangaistuksen arvoista ollut, sanoi Dufva ja haukkui tuomaritoimintaa täydeksi farssiksi.

Kolmas keskustelua herättänyt tilanne nähtiin erän lopulla, kun Blues otti Niemisen vaihtoon ja haki kavennusosumaa kuudella kenttäpelaajalla. Lukko sai toimitettua kiekon Blues-päätyyn ja peliväline oli Lukko-hyökkääjä Ville Vahalahden hallussa.

Samalla peliin palannut Hirschovits luisteli päin omaa maalia, joka siirtyi pois paikaltaan. Sääntöjen mukaan tilanteesta olisi kuulunut tuomita Lukolle maali, mutta tuomarit eivät olleet tilanteessa ajan tasalla.

- Itse olisin maalin hyväksynyt, myönsi Ringbom.

Runkosarja lähenee loppuaan ja pelit jatkuvat kiivaalla tahdilla. Lukko kohtaa seuraavaksi TPS:n Turussa, ja ottelu käydään tulevana lauantaina.

Bluesin osalta sarja jatkuu tulevana perjantaina kotiottelulla Kärppiä vastaan.