Blues ja väsymys olivat Lukolle liikaa

LIIGA / Raportti
Kim Hirschovits veivasi joukkueelleen lisäpisteen.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Sunnuntaina harvemmin nykypäivänä Liigassa pelataan otteluita, mutta tänään niin tapahtui. Lukon CHL-menestyksen myötä tälle päivälle siirretty ottelu oli molemmille joukkueille neljäs peli kuuteen päivään ja se näkyi. Blues otti pitkän kaavan kautta lisäpisteen.

Vaikka pelaajat tykkävät pelaamisesta kuin hullu puurosta, on fyysisellä ja henkisellä jaksamisella edelleen rajansa. Lukon otteista näkyi jo ottelun alkuhetkiltä, että pelejä on osunut kohdalle paljon.

Isäntien pelissä otteluruuhka näkyi huolimattomana pelaamisena niin kiekollisena kuin kiekottomana. Kiekot livahtivat lavoista minne sattuu helpon näköisissä tilanteissa. Henkinen jaksaminen on ollut koetuksella myös voittojen ollessa tiukassa.

− Ennen kun oli pudotuspelit, niin ei tiennyt mikä päivä viikosta on menossa. Nyt tämä koskee myös runkosarjaa, hymähti Lukon päävalmentaja Risto Dufva.

− Tällaisia viikkoja kun tulee, niin tämä on kuin pudotuspelielämää. Joko on pelipäivä tai sitten välipäivä.

Vaikka Blueskin on tällä viikolla pelannut paljon, se oli raikkaampi ja energisempi. Helppoja pelejä, joiden voittajan voi ennustaa jo ennen kuin kiekko jäähän putoaa, ei ole tarjolla.

− Ei ole mitään väljää runkosarjalätkyttelyä, vaan isoja pisteitä haetaan, Dufva napautti.

Petollinen kahden maalin johto

Lukko karkasi toisessa erässä vajaassa minuutissa 3−1-johtoon, mutta vain menettääkseen sen ottelun aikana. Erityisesti vieraiden Siim Liivik oli hyvä, pelaten tuttua raatamispeliään ja sen lisäksi alustaen kavennus- ja tasoitusmaalin.

− Liivikin Peter Tiivolan kentät olivat meidän energisimpiä kenttiä, kehui Blues-käskijä Jyrki Aho.

Erityisesti espoolaisten taistelutahdon nosti pintaan Kalle Kaijomaan ronkkimalla viimeistelemä kavennus vain kaksi sekuntia ennen toisen erän päätöstä. Kolmannen erän alkuun vierasjoukkue laittoikin vaihdelaatikosta isompaa vaihdetta silmään.

− Ylivoimatilaisuuksia kotijoukkueella oli laittaa ottelu pakettiin useampikin, mutta alkukauden ylivoimaloistokkuus on vain muisto menneestä. Ahkerasti ampuvan ja hyvin kiekkoa ylös tuovan Mikko Kousan poissaolo näkyi ratkaisuissa, jotka olivat viivapelaajilta ajoittain mielikuvituksettomia.

Bluesin ottelut jatkuvat tiistaina Tapparaa vastaan kotona. Lukko vaihtaa kotimaisen liigan eurokiekkoon, kun samana päivänä vieraaksi saapuu jo lohkovaiheesta tuttu Luulaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle