Porilaisten pyristelylle stoppi - Lukko Satakunnan herra

LIIGA / Raportti
Janne Keräsen maali lopetti porilaisten pyristelyt tältä erää.
Kuva © Jussi Kivimäki
Lauantain pimenevään iltaan saatiin aikaiseksi vajaamiehisen pataryhmän ja tiukasti kotiedusta taistelevan Lukon kohtaaminen. Raumam Boja palasi katsomoon tukemaan omiaan ja Lukko palasi voittojen valaistulle tielle. Lukko joutui tiukemmalle, kuin olisi voinut vajaamiehistä ässäporukkaa vastaan odottaa, mutta onnistui vääntämään voiton ja kolme pistettä itselleen lukemin 3−0 (1−0, 1−0, 1−0).

Kun vieraskaukaloon lähdetään pelaamaan, on yksi kuluneimmista fraaseista se, että erän alkuun ei saa omiin päästää maalia. Tätä oltiin varmasti myös porilaisten pukukopissa teroitettu. Teroitus näytti kuitenkin menneen kuuroille korville, kun kiekko kolahti heti kättelyssä omiin.

− Pahin mahdollinen startti, ekaan vaihtoon kolisi omissa, kertaili ottelun alkua Pekka Virtaa kommentointipuuhissa tuurannut Jere Härkälä.

Raumalaisten näkökulmasta oli otteluun tulo tietysti mainio, mutta päävalmentaja Risto Dufva muistutti paikallaolijoita asetelmista. Ne eivät olleet helpoimmasta päästä, kun vastassa oli paineeton joukkue ja paineet niskassa.

− Kaksi tappiota alla ja sarjataulukon paineet niskassa niin, että voittaa pitää, avasi Dufva.

− Se näkyi osittain hermostuneisuutena otteissa, mikä on aivan ymmärrettävää. 1−0-maali ohjasi peliä kuitenkin oikeaan suuntaan.

Toiseen erään patapaidat tulivat hyvin ja onnistuivat hankkimaan jopa ylivoiman. Ylivoiman laatu oli kuitenkin heikkoa, eikä kauan mennytkään, kun vierasjoukkueen jäähyaition saranat alkoivat vinkua. Jokainen paikalla ollut kiekkojännäri lehväs- tai patasydämestä huolimatta tiesi, että tästä ei hyvää Ässille seuraa.

− Toisessa erässä kolme jäähyä, joista kaksi kohtalaisen hölmöjä hyökkäyspään jäähyjä. Kolmatta ei sitten kestetty. Tuolla pelaajamäärällä ei pysty tappamaan, sanoi Härkälä viitaten joukkueen pelaajamäärän pienuuteen, johon suurena syynä oli joukkueen A-nuorten pelaama puolivälierä aiemmin päivällä.

Kolmannen erän sävelet olivat tutut. Lukko pelasi fiksusti aikaa kellosta pois, unohtamatta kuitenkaan paikan tullen hyökätä. Raumalaiset eivät passivoituneet liikaa, vaan pystyivät kärsivällisellä pelaamisellaan pitämään patapaidat pois laadukkailta maalintekopaikoilta. 

− Pystyttiin puolustamaan niin 1−0- kuin 2−0-tilanteessakin vastustaja tosi minimaalisiin maalipaikkoihin. Maltettiin pelata ja odottaa sitä omaa hetkeä, niittasi Dufva.

Molemmat pelaavat runkosarjassa vielä kaksi ottelua. Porilaisten taival kohti runkosarjan ja koko kauden päätöstä jatkuu tiistaina Jokereita vastaan kotona ja päättyy Pelicansin vieraana torstaina. Lukko jatkaa pelejä tiistaina kotonaan tiukasti vielä kymmenen joukkoon pääsystä taistelevaa HPK:ta vastaan ja päättää runkosarjansa torstain otteluun Ilvestä vastaan Tampereella.

» Lähetä palautetta toimitukselle