Pitsiturnaus XX: Uudet miehet Lukon kantavana voimana

Vahalahden Lukko-ura alkoi loistavalla tavalla.
Kuva © Jussi Kivimäki
Pitsiturnauksen toinen ottelu ei tarjonnut maalikimaraa, mutta Lukon 1-0-voitto Ässistä kelpasi varmasti runsaslukuiselle kotiyleisölle.

Isäntäjoukkue sai odotettuun Satakunnan paikallistaistoon unelma-alun. Pelikello oli ehtinyt käydä vain puoli minuuttia, kun peli oli jo 1-0.

TPS:stä uutena miehenä Raumalle siirtynyt Ville Vahalahti täräytti vastahyökkäyksen päätteeksi lyöntilaukauksen ohi Juuso Riksmanin.

Ässät pääsi peliin kuitenkin mukaan ylivoimien turvin. Olli Sipiläisen ja Janne Keräsen jäähyjen aikana peli pyöri vahvasti Lukko-päädyssä. Porilaiset eivät kuitenkaan saaneet rakennettua tarpeeksi hyviä paikkoja Ryan Zapolskin yllättämiseen.

Ensimmäisessä viisitoistaminuuttisessa Ässät oli hallitseva osapuoli Lukon tyytyessä lähinnä satunnaisiin vastahyökkäyksiin.

Lukon puolustus kestää loppurypistyksen

Toisen erän alkupuoli eteni Ässien hallinnassa. Lukko kuitenkin sai loppua kohden peliä paremmin hallintaansa.

Etenkin Petteri Nummelin ihastutti kotiyleisöä sulavalla luistelullaan ja tarkoilla syötöillään. Hyvistä paikoista huolimatta Lukkokaan ei onnistunut maalinteossa.

Ässät haki lopuksi tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta uhrautuvasti pelanneen Lukko-miehistön takana muurina seissyt Zapolski ei ollut yllätettävissä.

- En oikein nähnyt kunnolla, siinä oli joku pakkikin edessä. Kiva oli aloittaa maalin merkeissä, Vahalahti kommentoi maaliaan pelin jälkeen.

- Jää oli aika raskas, joskus ollut täällä parempikin, mutta ehkä suuri yleisömäärä vaikutti.

Varsinaisen ottelun jälkeen pidetyn voittomaalikilpailun ainoa onnistuja oli Tuomas Pihlman, joka toi maalillaan hieman lohtua porilaisleiriin.