Lukko toistamiseen Satakunnan herra

Lukko nappasi jo toisen voiton Satakunnan paikalliskamppailusta, kun se nappasi täydet pisteet kypsien esitysten jälkeen lopulta lukemin 4-1(3-0, 1-0, 0-1). Ottelun sankareita olivat kolme maalia iskenyt Lukon ulkomaalaiskenttä sekä varmasti maalilla jälleen torjunut Mika Noronen.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja pelin ratkaisu nähtiinkin jo avauserässä, kun Lukko latoi tulostaululle kolme maalia. Illan ensimmäinen osuma syntyi nopeasti, kun vierailijat hölmöilivät itsensä alivoimalle jo alle minuutin pelaamisen jälkeen vaihtovirheen seurauksena. Otto Honkaheimo pelasi viisaasti siniviivalla eikä lähtenyt latailemaan vaan heitti vain kiekon maalille, jonne Kris Beech ja Mark Bomersback olivat jääneet vapaaksi. Beech tarjoili edelleen Bomersbackille, joka veivasi kiekon ohi Raumalla ensi kertaa siirron jälkeen kotijoukkuetta vastaan pelanneen Antti Raannan.

Eikä tästä aikaakaan, kun kiekko oli toistamiseen Ässät-maalissa. Bomersback oli jätetty jälleen maalin eteen vapaaksi ja toisella yrittämällä mies sai survottua Raannan sylkemän kiekon maaliin ja Lukon jo kahden maalin johtomatkalle.

Kun erän lopulla Eero Elo lisäsi komealla rannelaukauksella kotijoukkueen etumatkaa kolmeen, oli ottelussa ratkaisun makua jo ennen kuin se ehti edes kunnolla edes lämmetä. Raumalaisen kauden ensimmäinen maali tuli varmasti tärkeään paikkaan, sillä niin varjojen mailla nuorukainen on alkukaudesta pyörinyt.

Lukon ulkomaalaiskenttä oli pirteällä pelipäällä.

Lukko hallitsee pelitapahtumia

Toiseen erään voimasuhteet eivät juuri muuttuneet ja pelin hallinta pysyi tiukasti kotijoukkueella. Karri Kivi yritti herätellä joukkojaan vaihtamalla Antti Raannan Juha Järvenpäähän. Vaihto ei kuitenkaan suurta muutosta tuonut ja ensiminuuteilla Lukko oli lähempänä maalintekoa Beechin pamauttaessa kiekon ylärimaan.

Erän ainoa maali nähtiin ensi kertaa Lukko-paidassa nähdyn Björn Melinin loistavan oivalluksen seurauksena. Mies väläytteli pelitaitojaan löytämällä Matt Generouksen komealla syötöllä ja jenkkipuolustajalla oli helppo työ ohittaa poikittaisliikkeeseen joutunut Järvenpää.

Lukon maalilla tasoaan huomattavasti TPS-tappiosta nostanut Mika Noronen oli jälleen oma itsensä ja piti Lukkoa pystyssä pelin vaikeilla hetkillä torjuen muun muassa pirteästi pelanneen Jesse Laaksosen lähentelyt aivan maalin edestä.

Kolmanteen erään Kivi sekoitti patapakkaa ja haki ketjukoostumusten muutoksilla uutta ilmettä peliin. Kun Lukkokin tyytyi pääasiassa puolustelemaan johtoaan, pääsi vierailija paremmin peliin mukaan. Tuomas Santavuoren loppuminuuttien kavennusmaali oli kuitenkin vain statistiikkaa, kun Lukko nappasi tärkeän kotivoiton palaten voittokantaan kahden vaisun vierasreissun jälkeen.

Kivi pettyi vaisuun alkuun

– Aikamoinen nollaus. Ensimmäisessä erässähän se ratkesi. Täytyy miettiä tarkkaan tullaanko ensi kerralla päivää aikaisemmin Raumalle, Kivi kommentoi tuoreeltaan joukkueen esitystä.

Ässät eivät ole Raumalla viime vuosina juuri voitosta päässyt nauttimaan, ja Kivi oli syystäkin ymmällään joukkueen huonosta alusta.

– Jos miettii muutamaa aikaisempaa Rauman reissua, niin kyllähän tässä on ihan pohjannoteerauksia viime aikoina tullut. Vaikka on sovittu uudet kuviot ja kaikkea, niin viime kaudelta sama meno tuntuu jatkuvan. Yritettiin tähänkin peliin valmistautua hemmetin hyvin, nyt täytyy kyllä jotain kasvua ottaa tässä suhteessa ja miettiä miten tästä jatketaan.

Rauli Urama oli odotetun tyytyväinen, kun joukkue sai katkaistua kahden ottelun tappioputken hyvään paikkaan. Erityisesti miestä lämmitti neloskentän pirteä peli.

– Tänään löytyi nöyryyttä ja taistelua, ja ennen kaikkea Norosen erinomainen peli. Yksi hyökkääjä lisää helpottaa peliä, kun saadaan tasaiset kentät kasaan. Jasun kenttä tuo sitä energiaa mitä tarvitaan. Ollaan taas samassa tilanteessa kuin alkukaudesta. Neloskentän avulla saadaan hyökkäykseen sitä kaivattua laajuutta, mikä on ehdottomasti se meidän vahvuus. Saadaan lisää työntekoa joka vaihtoon, joten hyvään suuntaan ollaan menossa.

– Lähdetään uudestaan yrittämään, tiistaina pelattiin jo melko hyvin, mutta vielä on parannettavaa. Siitä lähdetään että huomenna haetaan kolme pistettä, Urama käänsi jo katseensa lauantain TPS-peliin.

Kumpikaan joukkue ei ehdi pitkään levätä, vaan pelit jatkuvat jo vuorokauden sisällä. Lukko matkustaa lauantaina toistamiseen tällä viikolla Turkuun ja Ässät kohtaa kotonaan JYPin.