Kolmas erä taas Ässien kohtalo

LIIGA / Raportti
Lukko oli lopulta potkun Ässiä edellä.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Satakuntalaisten kolmas kohtaaminen tarjosi runsaslukuiselle yleisölle jännitettävää aina voittomaalikilpailuun asti. Lukon Ville Vahalahti otti ohjaat käsiinsä, ja ratkaisi ottelun ollen voittomaalien ainoa onnistuja.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli luvassa, kun Lukko ja Ässät iskivät yhteen Rauman perjantai-illassa. Vieraskomennossa edennyt, mutta lopulta kotivoittoon päättynyt kamppailu tarjosikin yleisölle monta mieleenpainuvaa tilannetta.

Ässien perisyntinä ollut otteen menettäminen kolmannessa erässä oli taas näkyvästi esillä. Voitto oli jo menossa Poriin, mutta turhat jäähyt kostautuivat lopulta Ässien kohtaloksi, ja Lukko nappasi kaksi sarjapistettä omaan taskuunsa.

− Kokonaisuutena olen tyytyväinen peliesitykseen, poislukien kokeneen osaston toilailut päätöserässä. Kun Lukolle antaa riittävästi mahdollisuuksia ylivoimalla, niin varmasti he sen lopulta käyttävät hyödykseen. Niin kävi tänäänkin, Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio harmitteli voiton menettämistä päätöserän loppuhetkillä.

− Helppoa olisi ollut tänään hävitä, kun päätöserään lähdettäessä oltiin kaksi maalia takana. Rimaa piti nostaa, ja onneksi kokenut osasto toi meidät mukaan voittotaisteluun, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva kiitteli suojattiensa kykyä nousta voittoon tukalasta tilanteesta.

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen oli todella hyvää jääkiekkoa molemmilta osapuolilta. Vauhtia oli vaikka muille jakaa, mutta silti tekeminen pysyi hyvin hanskassa.

− Ensimmäinen erä oli hyvää ja intensiivistä jääkiekkoa. Pidin näkemästäni, tiivisti Rautakallio erän tapahtumia.

− Saatiin suorastaan erinomainen alku, mutta Ässien ensimmäinen laukaus muutti hieman suuntaa, viittasi Dufva porilaisten tekemään avausmaaliin.

Toinen erä ei paljon hienouksia tarjonnut, ja osa syy oli molempien onnistuneen keskialueen puolustuspelaamisen. Hyökkäyksien rakentelu tahtoi pysähtyä kerta toisensa perään keskialueen puolustamiseen.

Kotijoukkue kilisytti ässämaalin tolppia kolme kertaa, mutta Juuso Riksmanin vartioima verkko säilyi koskemattomana.

Ässät teki erän ainoan osuman, ja komeasti tekikin. Ensin keskialueen taklauksella kiekko pois Lukko-hyökkäjältä, ja nopealla nousulla kotijoukkueen puolustajakaksikko pelattiin ulos tilanteesta. Maalivahti Ryan Zapolski oli voimaton Mika Niemen harhauksessa.

− Toisessa erässä saatiin otetta, ja erä meni meille ansaitusti, Rautakallio mietiskeli.

Etumatka ei kestä

Heti päätöserän alkuun Ässät antoi kotijoukkueelle oivan kavennusmahdollisuuden kahden miehen otettua kaksiminuuttisen lähes peräkkäin. Jäähyt ehtivät jo loppua, kunnes vihdoin sai raumalaisyleisö huutaa omiensa maalin merkiksi.

Erän yhdeksännen minuutin täyttyessä Ässät tuuletti puolestaan  jo kolmatta osumaansa. Tilannetta edelsi kuitenkin selvä kiinnipitämisrike, josta tuomittiin vierasjoukkueelle kaksiminuuttinen.

− Selkeä homma, ja ässäpelaajan jäähy oli perusteltu, otteluvalvoja Reijo Ringbom kommentoi maalin hylkäystä.

Syntyneen alivoiman porilaiset vielä kestivät, mutta Juha Kiilhoman jäähyä ei Lukko enää jättänyt hyödyntämättä. Harmittavaa tilanteessa oli, että oma mies teki suurimman maskin Riksmanin näkökenttään.

Lukko sai jatkoajan alussa hakea voittomaalia kaksi minuuttia ylivoimalla, mutta laukausten laatu oli huonoa. Riksmanin ei tarvinnut edes torjua, kun vedot paukkuivat päätyplekseissä.

Voittomaalikilpailussa nähtiin kahdeksan erilaista yritystä. Ainoastaan Ville Vahalahden toinen yritys löysi tiensä verkkoon ja näin yksi lisäpiste jäi Raumalle.

Kotijoukkueen osalta edessä on maaottelutauko, joskin joukkue palaa kaukaloon tulevana tiistaina Turussa CHL-ottelun merkeissä. Ässien seuraava vastustaja on myöskin TPS. Ottelu pelataan heti nukutun yön jälkeen Porissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle