KooKoo nousi komeasti voittoon

Mikko Virtanen oli yksi kotijoukkueen onnistujista.
Taitava ja luisteluvoimainen SaiPa ei kyennyt ottamaan voittoa hyvää taisteluasennetta osoittaneesta KooKoosta.

Kouvolan jäähallissa 2293 katsojaa saivat todistaa kotijoukkue KooKoon ja Lappeenrannan SaiPan välistä kohtaamista. Ottelu oli KooKoon toiseksi viimeinen harjoitusottelu ennen Mestiksen runkosarjan käynnistymistä.

SaiPan vahvuuksiin ottelussa lukeutuivat laadukas kiekonkäsittely, tekninen- ja taktinen osaaminen sekä peliäly. Yksilöosaaminen ja mielikuvitukselliset hyökkäyskuviot näkyivät. KooKoon vahvuudet tulivat esiin henkisellä puolella taisteluasenteena. Kotijoukkueen päävalmentaja Petri Mattila ei ollut kuitenkaan täysin tyytyväinen omiensa esitykseen.

— Ei ollut pelillisesti häävi esitys. Varsinkin ensimmäinen erä jännitettiin itsemme kioskille tuosta pelistä. Kun vati on jumissa, niin pelin luku ja jutut ei toimi. Oli vähän jännitystä ja kunnioitustakin. SaiPa oli myös hyvä ja nälkäinen alussa, kommentoi Mattila.

SaiPa sai otteluun tehokkaan alun. Ottelua oli pelattu ainoastaan 2.24, kun SaiPan Tommi Jokinen viimeisteli ylivoimamaalin KooKoon istuessa joukkuerangaistusta väärästä vaihdosta. KooKoo tuli kuitenkin nopeasti tasoihin Aki Kangasmäen viimeistellessä maalin kulmalta Pauli Levokarin tarkasta syötöstä.

Pelin hallinta säilyi kuitenkin vahvasti SaiPalla ja KooKoolla oli vaikeuksia päästä pois omalta alueeltaan. Sami Venäläinen, Matti Järvinen ja Tomi Leivo tekivät maalin mieheen ja peli oli lukemissa 1–4 pelin ensimmäisen erän ollessa vasta puolessa välissä. Tässä vaiheessa SaiPan vahva ote ennakoi rumia lukemia kotijoukkueelle. Mattila antoi kuitenkin tunnustusta omilleen siitä, että henkinen kantti ei pettänyt.

— Toisessa erässä pystyttiin kasvattamaan työmäärää, ajamaan maalille, taklaamaan ja taistelun kautta vähän rentoutumaan. Joukkueelta isoa henkinen selkärankaa osoitti se, että kun peli oli ihan soosissa, peli oli 1–4 ja lopputulos oli kuitenkin 5–4.

KooKoo pääsi kuitenkin vähitellen peliin mukaan. Jan-Mikael Juutilainen kavensi lukemiksi 2–4 näyttävän ylivoimakuvion päätteeksi. KooKoo sai mahdollisuuden yrittää lisäkavennusta 5-3 ylivoimalla, mutta SaiPa pelasi aggressiivista alivoimapeliä ja jäädytti KooKoon ylivoimayritykset.

Ottelun toisessa erässä peli oli ensimmäistä erää tasaisempaa. SaiPa sai mahdollisuuden ylivoimalla viidellä kolmea vastaan, mutta KooKoo pelasi alivoimapelin viisaasti ja kesti SaiPan pyörityksen. KooKoo pääsi jäähyjen jälkeen yhä paremmin peliin mukaan ja kotijoukkue saikin aikaan näyttäviä pyörityksiä tasakentällisin pelattaessa. KooKoo myös onnistui karvaamaan ylhäältä, jolloin SaiPan hyökkäysyritykset tyrehtyivät useimmiten punaviivan tuntumaan.

Kolmas erä oli nousujohteisesti pelanneen KooKoon kannalta onnistunut. Ajassa 46.00 Kookoon Mikko Virtanen ampui Ossi Ikosen ja Pauli Levokarin syötöistä kavennusosuman 3–4. Hetkeä myöhemmin hurjaa taisteluhenkeä osoittanut KooKoo nousi tasalukemiin 4–4 Virtasen viimeistellessä illan toisen maalinsa.

Isännät pääsivät yrittämään vielä johtomaalia viidellä kolmea vastaan, mutta se ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Jatkoajalla paras paikka oli SaiPalla, mutta Mikko Rämö teki ns. "gamesaverin" torjuessaan avopaikasta ammutun laukauksen huikealla venytyksellään.

Voittolaukauskilpailu meni KooKoolle Olli Julkusen ja Timo-Pekka Heikkisen maaleilla. SaiPan ainut onnistuja voittolaukauskilpailussa oli Matti Järvinen. Vierailijoiden päävalmentaja Pekka Tirkkonen ei ymmärrettävästi ollut järin tyytyväinen menetettyyn johtoasemaan.

— Tultiin pelin alkuun hyvin, joka oli ensimmäinen tavoite. On kuitenkin anteeksiantamatonta, että päästetään ote tuolla tavalla lipeämään, manasi Tirkkonen.

— Meillä on kova treeniviikko alla, mutta talvellakin pitää pystyä väsyneenä valmistautumaan peleihin ja vääntämään vielä se viikon kolmas peli. Tuolla tavalla ei näitä pelejä voi kuitenkaan pelata. Kun päästää otteen menemään, niin kyllä vastustaja sen käyttää hyväksi ja sitä otetta on vaikea saada takaisin.

Mattila oli huonosta alusta huolimatta otteisiin varovaisen tyytyväinen.

— Olen tyytyväinen ottelun lopputulokseen ja siihen nousuun. Pelillistä puolta ei kannata liikaa analysoida koska se oli osittain jännityksen takana piilossa. Peli parani loppua kohti ja meillä oli omia hyviä hetkiä. Tästä pelistä otetaan mukaan henkinen elementti eli nousun kautta voittaminen, analysoi Mattila.
— Emme ole vielä valmiita runkosarjaan ja meillä on paljon osa-alueita joilla on parannettavaa. Mutta henkinen vahvuus on hyvä, ja on siellä paljon hyviäkin asioita.