KooKoo löysi keinot keltamustien kaatamiseen - "Valtava voitto"

Frederic Cloutier torjui ensimmäisen voiton SaiPasta.
Kouvolan KooKoo nappasi viimein voiton kotikaukalossaan SaiPasta. Maalintekotehokkuuden kanssa tuskaillut SaiPa taipui lopulta voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2.

Kaksi aiempaa Kouvolassa käytyä joukkueiden ottelua päättyi SaiPan murskavoittoon, mutta illan ottelussa vastaavista murskalukemista ei ollut tietoakaan.

Tämän kertaisen kaakon paikallisottelun teemana toimi tiivis puolustaminen ja oman maalin varjelu. Erityisesti KooKoo oli saanut tiivistettyä omaa pelaamista aiemmista kohtaamisista ja joukkue onnistui viemään SaiPalta entistä enemmän hyökkäysalueen tilaa pois.

Ottelun maalinteon aloitti lopulta vierasjoukkue SaiPa. Liigan maalipörssin kärkinimi Chad Rau iski kiekon verkkoon David McIntyren tarkasta poikittaissyötöstä.

Lappeenrantalaisten ilo ei kestänyt pitkään, kun uransa 700. liigaottelun pelannut Ari Vallin toi KooKoon tasoihin matalalla siniviivalaukauksella. Vallinin maalia avusti KooKoon vahva maskipelaaminen Jussi Markkasen edessä.

- Kova kamppailuvääntöpeli. Ensimmäisessä erässä meillä oli hyvä jakso ja sitä seurasi KooKoon maalin jälkeen heidän hyvä jakso. KooKoo puolusti tiiviisti ja me ei saatu kiekkoja toimitettua maalille asti, SaiPa-valmentaja Pekka Tirkkonen antoi tunnustusta vastustajalle.

SaiPa painosti ilman palkintoa

Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen SaiPa oli selkeästi aktiivisempi kiekollisena, mutta aiempien otteluiden vastaava tehokkuus loisti poissaolollaan. KooKoon maalivahti Frederic Cloutier selvitti SaiPan lähentelyt erässä viidellätoista torjunnalla.

KooKoon maalipaikat jäivät toisessa erässä vähiin, mutta onnistumisprosentti oli sitäkin suurempi. Jan-Mikael Juutilainen polkaisi ottelun puolivälin jälkeen vasemmalta laidalta puolittaiseen läpiajoon ja sijoitti kiekon tarkalla laukauksella oikeaan yläkulmaan ohi Markkasen.

Voitto oli lipua KooKoon käsistä

SaiPa vaihtoi päätöserässä maaliin Jani Niemisen. Tirkkonen ei ottelun jälkeen eritellyt syitä vaihdokseen.

Pitkään tasoitusmaalia jahdannut SaiPa sai lopulta neljä minuuttia ennen viimeisen erän päättymistä tasoituksen Per Savilahti-Naganderin toimesta.

Ottelun viimeinen minuutti ja jatkoaika tarjosivat kouvolalaisyleisölle jännitystä koko rahan edestä, kun Vallin tuomittiin rangaistusaitioon korkeasta mailasta. KooKoo pelasi erityisesti jatkoajalla pitkän jakson samoilla miehillä omassa päädyssä, mutta SaiPan yritykset jäivät ponnettomiksi.

Ratkaisu tapahtui vasta voittomaalikilpailun kautta, kun KooKoon oma kasvatti Mikko Virtanen iski kotiyleisön riemuksi KooKoolle voiton ja kaksi sarjapistettä.

KooKoon päävalmentaja Petri Mattila oli erittäin tyytyväinen voittoon riittäneestä esityksestä.

- Valtava voitto henkisesti meille. Me olemme neljä viimeistä peliä hävinneet maalin erolla ja pelattu kuitenkin meidän rajoilla eli kauden parhaita pelejä. Maalin tappiosta on pitkä matka voittoon ja tänään pystyimme kääntämään sen, Mattila suitsutti omiaan.