Kaakon derby Kouvolassa jälleen SaiPan ylivoimaa

David McIntyren illan saldona kolme tehopistettä.
KooKoo ja SaiPa kohtasivat kolmannen kerran tällä kaudella. Odotettu Kaakon derby Kouvolassa oli kuitenkin vieraiden murskaavaa ylivoimaa. Taistelua oli todistamassa Kouvolan kauden ennätysyleisö.

Molemmilla joukkueilla oli perjantailta tappio niskassaan. KooKoo hävisi JYPille Jyväskylässä 2-5. SaiPa taipui kotonaan Kärpille 1-2 jatkoajan jälkeen. Joukkueet kohtasivat syyskuussa kahdesti, kauden ensimmäisillä kierroksilla. Lappeenrannassa SaiPa voitti 4-3 voittomaalien jälkeen. Kouvolassa SaiPa oli parempi lukemin 7-2.

Harva odotti, että lauantain taistelusta tulisi yhtä hurjat lukemat kuin syksyllä, tai jopa pahemmat. Ottelun käännekohta nähtiin toisen erän alussa. Isäntien Ossi-Petteri Grönholm ajettiin kentältä päähän kohdistuneen taklauksen johdosta. SaiPan Sam Lofquist iski vieraille 1-2-maalin komealla lämärillä yläkulmaan.

Loput viiden minuutin ylivoimasta KooKoo taisteli hyvin. Jäähyn tappaminen söi kuitenkin isäntien voimavaroja, sillä toisen erän puolivälissä SaiPa teki reilun kahden minuutin sisällä peräti neljä maalia.

− Oli iso peli meille. Oltiin hyvin latautuneita paikallispeliin, johon oli iso joukko fanejamme saapunut paikalle. KooKoo pelasi ensimmäisen erän hyvin. Maalissa Jussi Markkanen otti tärkeitä koppeja. Toisen erän iso jäähy käänsi pelin ja käytettiin paikat tehokkaasti hyväksi, totesi SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen ottelun jälkeen.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen. SaiPa siirtyi ylivoimalla johtoon, Brett Carsonin osumalla. SaiPan ylivoima oli lauantaina murhaavan tehokasta. Neljä ylivoimaa, neljä maalia. KooKoon tasoitusmaalin teki avauserän viimeisellä minuutilla Teemu Rinkinen, joka oli nostettu pitkästä aikaa pelaavaan kokoonpanoon.

Lappeenrannasta oli saapunut junalla satoja SaiPa-faneja. Tunnelmallista ottelua seurasi 5612 silmäparia, joka on tämän kauden toistaiseksi suurin lukema Kouvolassa.

SaiPalla onnistujia laajalla rintamalla

SaiPan maalit jakautuivat tänään tasaisesti koko joukkueelle. Kahdeksan eri maalintekijää ja peräti kaksitoista pelaajaa pääsi tehopisteille. Tehokkaimpina David McIntyre (1+2) ja Matti Järvinen (0+3).

Myös Chad Rau teki lauantaina maalin. Amerikkalainen on iskenyt tällä kaudella jo 20 osumaa, ja johtaa Liigan maalitilastoa selvästi.

KooKoo vaihtoi Frederic Cloutierin maalinsuulta 1-5-tilanteessa. Hänen tilalleen maalinsuulle luisteli 19-vuotias Tomi Rautio uransa ensimmäiseen Liiga-otteluun.

SaiPan hurjaa tehokkuutta kuvasti myös maalivahtien torjuntamäärät. KooKoon maalivahdit torjuivat yhteensä 20 laukausta. Virkaveli Markkanen ehti kiekon tielle 25 kertaa.

KooKoon päävalmentaja Petri Mattila oli lauantainkin ottelusta sivussa flunssan takia.

− Ensimmäinen erä pelattiin hyvin. Toisen erän iso jäähy rikottiin kohtuullisesti, mutta sen jälkeen alkoi synkkä vaihe. Sanomattakin selvää, että SaiPa ansaitsi tänään voiton, myönsi KooKoon apuvalmentaja Mikko Haapakoski ottelun jälkeen.

KooKoo on lauantain ottelun jälkeen sarjataulukossa sijalla 11. Sen seuraava ottelu on keskiviikkona vieraissa Lukkoa vastaan. SaiPa on sarjassa kolmantena ja matkaa keskiviikkona vierasotteluun KalPaa vastaan.