Green säilytti KooKoon haaveet pudotuspeleistä − "Tämä oli meille kuolemanpeli"

Josh Green oli tiistaina parhaimmillaan.
Pudotuspelipaikasta taisteleva KooKoo ja paikkaa kuuden joukossa tavoitteleva Lukko kamppailivat molemmille tärkeistä sarjapisteistä. Tiukan taistelun jälkeen kolme pistettä jäivät kuitenkin Kouvolaan lukemin 2-1.

Ottelun ratkaisijaksi ja KooKoon sankariksi nousi Josh Green kahdella maalillaan. Kovasta taistelustaan huolimatta Lukko ei ollut tarpeeksi terävänä maalipaikoissaan. Lisäksi KooKoon puolustus pelasi erittäin uhrautuvasti ollen usein laukausten tiellä.

− Paineet ovat kovat ja tämä oli meille se kuolemanpeli, joka oli pakko voittaa, KooKoo-käskijä Petri Mattila tuumi.

KooKoo aloitti ottelun terävästi. Vaikka Lukko yrittikin pitää KooKoon Greenin ketjun aisoissa, pääsi kanadalainen iskemään ottelun avausmaalin heti kolmannella peliminuutilla. Avauserän puolenvälin jälkeen Green oli jälleen asialla ja lukemat olivat jo 2-0.

− Hyvä lähtö ja kaksi tärkeää onnistumista, jotka vapauttivat varmasti meidän peliä, Mattila jatkoi.

− Ottelun alku ei mennyt meiltä suunnitelmien mukaan. Faktisesti ottelu ratkesi siinä ensimmäisen kympin aikana, jolloin kotijoukkue teki molemmat maalinsa, Lukon päävalmentaja Risto Dufva aloitti.

Osumia lukuunottamatta Lukko onnistui pitämään KooKoon pois parhaimmilta maalipaikoilta. Raumalaisten hyökkäys sen sijaan sai luotua muutamia hyviäkin maalipaikkoja.

Laukaukset olivat kuitenkin liian heppoisia KooKoo-vahti Juha Järvenpäälle, joka erän lopussa omaperäisestä torjuntatyylistään huolimatta sai pidettyä maalinsa puhtaana.

"Ihan reipasta nuorisoliikuntaa"

Kamppailun toisessa erässä Lukko sai paremmin pelistä kiinni. Lukko kavensikin lukemat 2-1:een, kun Aaron Gagnon sivalsi kiekon maaliin Olavi Vauhkosen esityöstä.

Ennen kavennusta − joka piristi Lukon peliä entisestään − Gagnon hölmöili itsensä yhteensä neljäksi minuutiksi jäähypenkille.

KooKoolla oli mahdollisuus ratkaista peli ylivoimalla. Esteenä oli kuitenkin Lukon puolustus ja Ryan Zapolski, joiden taistelun vuoksi raumalaiset pysyivät pelissä mukana.

− Ensimmäisestä erästä eteenpäin mielestäni ihan reipasta nuorisoliikuntaa siinä harrastettiin, Dufva sivalsi.

KooKoo puolusti, Lukko hyökkäsi

Kolmannessa erässä ei nähty maaleja, mutta sitäkin enemmän tiukkaa taistelua. KooKoo puolusti omaa maaliaan tiiviisti, minkä lisäksi Järvenpää venyi maalillaan kiekon tielle jopa seitsemän kertaa.

Lukko yritti ottelun loppuhetkillä tasoitusta ilman maalivahtia − siinä kuitenkaan onnistumatta.

− Ajettiin tänään kovaa takaa, mutta maalia lähemmäksi se ei riittänyt, päätti Dufva.

− Hieno taisteluvoitto jälleen joukkueelta, Mattila kiteytti.