Oranssimustat hyydyttivät Kärpät isolla sielulla

LIIGA / Raportti
Jesse Puljujärvi ampui oululaisten ainoan maalin.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kouvolan KooKoo nappasi tärkeän taisteluvoiton hallitsevalta mestarilta kotiareenallaan. Viikon kolmannen ottelun urakoinut Kärpät ei saanut päätöserässä parasta kirivaihdettaan päälle ja voitto kirjattiin kouvolalaisten nimiin lukemin 2−1.

Kärppien oma etsikkoaika oli ottelun ensimmäisessä erässä. Kärpät hallitsi kenttätapahtumia, mutta Frederic Cloutier piti lukemat tasatilanteessa 12 torjunnalla. Samaan erään vastapäädyn virkaveli, Iiro Tarkki selviytyi vain yhdellä kiekon pysäytyksellä. 

− Todella hyvin liikuimme ja olimme energisiä koko ensimmäisen erän. Meillä on sellainen synti ollut, että me ei pystytä päättämään niitä tilanteita ja saamaan numeraalisia tuloksia tuollaisen erän jälkeen, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki harmitteli.

KooKoon kestäessä Kärppien avauserän rynnistyksen kotijoukkue napautti heti toisen erän ensimmäisessä vaihdossa ottelun ensimmäisen maalin.

KooKoo-käskijä Petri Mattila oli tyytyväinen illan esitykseen ja erityisesti toisen erän esitys ansaitsi päävalmentajalta kehuja.

− Huikea ilta meidän vinkkelistä. Tässä on kaksi huippujoukkuetta ollut vastassa ja ensimmäinen erä meni meiltä vauhtiin tottuessa, mutta toinen erä oli yksi meidän kauden ehjimmistä suorituksista, Mattila hehkutti.

Kärppien puhti hiipui päätöserässä

Vierasjoukkue Kärpät pääsi toisessä erässä tasalukemiin Jesse Puljujärven osumalla, mutta vain pari minuuttia myöhemmin KooKoo kuittasi johtoaseman takaisin itselleen Juuso Rajalan maalilla. 

Ottelun edetessä pidemmälle Kärppien puhti näytti hiipuvan, eikä joukkue tuntunut keksivän keinoja KooKoon puolustuksen ja sensaatiomaisesti kauden aloittaneen Cloutierin läpäisemiseksi. 

Kärpät kykeni luomaan päätöserässä paineen KooKoon päätyyn, mutta vedot tulivat usein kaukaa ja oranssimustien puolustus onnistui irtokiekkojen siivoamisessa kiitettävästi. 

 Esa Pirnes tippui kolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa pois ja se hiukan haittasi meidän kiriämme. Tietenkin kun vastustaja johti peliä, niin he hyppivät kiekkojen eteen, taistelivat ja puolustivat isolla sielulla, Marjamäki antoi tunnustusta vastustajalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo