Paitsiomaali puhutti - Ilvekselle kaksi pistettä Kouvolasta

LIIGA / Raportti
Joonas Riekkinen iski puhuttavan osuman.
Kuva © Timo Savela
Kotijoukkue KooKoo johti ottelua pitkän aikaa, mutta Ilves tuli räikeän tuomarivirheen seurauksena tasoihin. Ilves voitti ottelun lopulta voittolaukauskilpailussa maalein 1−2.

Ottelun kuumin puheenaihe syntyi Ilveksen tasoitusmaalista. KooKoo johti ottelua avauserän lopusta aina päätöserän puoliväliin asti, kunnes Joonas Riekkinen sivalsi vierailijat tasoihin.

Osumasta erityisen teki se, että tilanteessa sattui selvä tuomarivirhe. Ilves-hyökkääjä Jiri Veistola ehti luistella paitsion puolelle ennen kuin Riekkinen sai tuotua kiekon alueelle.

− Iso virhe linjatuomarilta. Kyseessä oli paitsiomaali, joka hyväksyttiin. Tuomarivalvojakin sanoi, että näin kävi, KooKoo-käskijä Petri Mattila puhisi pelin jälkeen.

Riekkisen osuman myötä ottelu venyi lopulta voittolaukauskilpailuun, josta vierasjoukkue nappasi kaksi pistettä Markku Flickin ainokaisella.

− Edelleen me johdettiin peliä 1−0, kun tuli vastustajan maali, joka olisi pitänyt hylätä. Mitä siitä olisi sitten seurannut, sitä emme koskaan saa tietää, jatkoi Mattila.

Avausmaali kuin varkain

Ilves tuli otteluun hyvin ja hallitsi avauserää. Siitä huolimatta avausmaalin iski kotijoukkue KooKoo. Suoran hyökkäyksen päätteeksi Juuso Rajala löysi keskeltä Aki Kangasmäen, joka pääsi vapaasti iskemään kiekon maaliin ohi Hannu Toivosen.

Toisessa erässä Ilves oli ottavana osapuolena, mikä johtui osin vierailijoiden omista virheistä. KooKoo ei pystynyt kuitenkaan käyttämään paikkojaan hyödyksi, ja kolmanteen erään siirryttiin 1−0-lukemissa.

− Maalintekotehokkuus on se, mihin tämä peli kulminoituu. Se, että luo maalintekopaikkoja ja pelaa hyvin ei auta silloin, kun on paikka mennä karkuun, harmitteli Mattila.

Ilves-päävalmentaja Kari Heikkilä tiivisti pelin toisesta erästä ottelun loppuun napakasti.

− Toisessa erässä meiltä tuli paljon kiekonmenetyksiä, ja onneksi selvittiin siitä. Kolmas erä oli sitten hieman parempaa pelaamista meiltä ja saatiin tasoitusmaali tehtyä. Loppu oli sitten tuurin kauppaa ja se oli tänään meidän puolella.

Ilves jatkaa jo torstaina pelejään Jyväskylässä JYPin vieraana. KooKoo pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina Bluesia vastaan Espoossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo