Pikkaraisen TPS:lle tappio - maalivahdit pääosissa

LIIGA / Raportti
Andy Chiodo on osoittautunut kullanarvoiseksi hankinnaksi.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
Pikakomennuksella TPS:n ruoriin tarttuneelle Jarno Pikkaraiselle ei jäänyt taskuun pisteitä ensimmäisestä Liiga-ottelustaan päävalmentajana. Kansankielellä ilmaistuna normiottelun pelanneen TPS:n päivän kunto ei riittänyt kaatamaan sarjakakkosta, joka ei sekään yltänyt tiistaina parhaaseensa. Kovin taisto käytiinkin tolppien välissä.

Erikoisemmistakin lähtökohdista on jääkiekkojoukkuetta varmasti valmennettu, mutta Jarno Pikkaraisen komennus kahdeksassa tunnissa penkin taakse ei liene sekään niitä tavallisimpia. Tappiosta huolimatta vapautuneesti pelin jälkeen esiintynyt Pikkarainen tiivisti kupletin juonen ytimekkäästi.

- Siksi lähdin, että Selin (Ari-Pekka) halusi minun ottavan tuntumaa ensi kautta varten. Se oli suurin syy, Pikkarainen sanoi viitaten ensi kauden valmennuskuvioihin.

Ensi kaudella Selinin aisaparina toimivan Pikkaraisen alainen TPS esiintyi Kuopiossa kurinalaisesti, eikä tasatulos varsinaisen peliajan jälkeen olisi ollut oikeusmurha. Päätöserässä joukkue oli itse asiassa isäntiään lähempänä maalintekoa kilautelleen tolppia kahteen otteeseen.

Kello kolme Kuopioon saapunut Pikkarainen otti joukkueensa vastaan hotellilla, josta matka oli jatkunut pikaisen neuvonpidon jälkeen jäähallille.

- Siinä oli kyse lähinnä joukkueen valmistamisesta henkisesti, ei niinkään pelillisesti. Käsiteltiin samalla loppukauden asioita, Pikkarainen valotti ensitreffejä joukkueen kanssa.

Itse otteluun TPS tuli hieman puolivaloilla, mutta sai ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen kiinni jutun juonesta. Avauserä oli turkulaisten selkeästi heikointa suorittamista.

Ottelun kaikki osumat naulattiin toisessa erässä. Ensin Jukka Voutilainen suti ylivoimalla päädystä pomppineen kiekon ohi Aleksandr Georgijevin. Vielä enemmän flipperin aineksia nähtiin TPS:n tasoitusmaalissa. Videoltakin tarkistetussa tilanteessa Elias Karvonen pomputteli kiekon ohi Andy Chiodon. Maali oli Karvosen Liiga-uran ensimmäinen.

Erän loppupuolella KalPa siirtyi toistamiseen johtoon, joka kesti loppuun saakka. Kiekko ajautui TPS:n oman pään lapsuksen seurauksena Jyri Junnilalle, jonka laukoman kiekon Toni Hyvärinen toimitti aina maaliin saakka.

Päätöserässä niin KalPalla kuin TPS:lla oli omat hetkensä maalintekosektorilla, mutta kenties sarjan kuumin maalivahtikaksikko Chiodo - Georgijev hoiti työsä mallikkaasti nollaten monta varmalta näyttänyttä maalipaikkaa.

Voittoputkessa seilaava KalPa vahvisti asemiaan sarjakakkosena. Valmentaja Pekka Virta oli tyytyväinen lähinnä lopputulokseen.

- Viides voitto putkeen. Ei kehtaa paljoa negaa antaa. Hatunnosto tästä joukkueelle ja seuraavaa kohti, Virta tuumasi.

Siinä missä TPS:n joukkue ja seurajohto ei halunnut kommentoida valmentajatilannetta medialle, oli Jarno Pikkaraisella selkeät tavoitteet joukkueelle, jolla ei ole varsinaista menestystavoitetta loppukaudeksi.

- Joka ilta pitää pystyä esiintymään ryhdikkäästi ja luoda katsetta jo tulevaan. Tämä aika on monelle nuorelle pelaajalle tärkeää aikaa, Pikkarainen sanoi viitaten kokoonpanossa viliseviin kokemattomiin pelaajiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle