KalPa palasi voittokantaan

LIIGA / Raportti
Asiat voi tehdä helposti tai kuten KalPa lauantaina – vaikeimman kautta. Alusta loppuun ottelua hallinnut kotijoukkue päästi Tapparan kahdesti maalin päähän, mutta kaivoi lopulta täydet pisteet. Samalla katkesi kuopiolaisten neljän ottelun tappioputki ja asema sarjakärjessä vahvistui.

Kuopion lauantai-ilta tarjosi savolaisyleisölle runsaasti maalitilanteita. Viime peleissä Niiralassa on nähty tiiviisti ja aktiivisesti puolustavia joukkueita, mutta eilen kotonaan pelanneesta Tapparasta ei voi sanoa samaa. Tamperelaiset jäivät liikkeessä täysin kotijoukkueen jalkoihin.

Selvästä pelin hallinnasta huolimatta ottelusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä. Siinä missä kotijoukkue sai tehdä runsaasti töitä maalien eteen, iski vierailija Tappara kotijoukkueen virheistä. Lopulta KalPan voitto varmistui vasta puoli minuuttia ennen loppua, kun Jukka Hentunen heitti kiekon tyhjään tamperelaismaaliin.

– Onnittelut KalPalle. Hyvin meidän joukkue jaksoi taistella ja yrittää, mutta tänään se ei riittänyt. Meidän näkökulmasta kaverin maalit tuli aika halvalla, vierailijoiden lyhytsanainen valmentaja Sami Hirvonen totesi lehdistötilaisuudessa.

– Tärkeä voitto. Liikuttiin hyvin, haastettiin ja oltiin aggressiivisia. Tappara puolusti antaumuksellisesti ja teki ottelun hankalaksi. Ehkä meidän neljän ottelun tappiputki näkyi lopun pelaamisessa, mutta nyt se putki on poikki, kotijoukkueen päävalmentaja Tuomas Tuokkola puolestaan totesi.

KalPa karkumatkalle

Avauserää sävyttivät jäähyt, sillä tasan puolet erästä mentiin vajaamiehityksellä. Molempien joukkueiden pakkopelit olivat heikkoja. Kotijoukkue sai kolmen ylivoiman aikana muutaman paikan, joista parhaat tulivat Jukka Hentuselle. Vierailijoiden ylivoima oli vielä kotijoukkuettakin heikompaa.

Kuvaavaa olikin, että parhaat tilanteet syntyivät alivoimalla. Tappara oli siirtyä johtoon, kun Jerry Ahtola säntäsi alivoimalla kiekon perään. KalPan maalivahti Juha Toivonen suti ohi kiekosta, mutta Ryan Glennin sai mailan vartensa kiekon tielle.


Adam Masuhr tuulettaa voittomaaliksi jäänyttä osumaa.

Alivoima toi myös avausmaalin KalPalle. Glenn katkaisi Tappara-hyökkäyksen keskialueella ja Jyri Junnila vippasi nerokkaasti kiekon Sami Kapaselle. Kapteeni spurttasi kiekon perään ja laukoi terävästi ohi kirvesrintojen maalilla pelanneen Jani Niemisen.

Toisessa erässä verkko heilui peräti viiteen kertaan. Kalle Kerman johdatti savolaiset kolmen maalin karkumatkalle. Ensin laitahyökkääjä tarjoili ylivoimalla syötön Joonas Riekkisen maaliin ja suti itse Marko Kauppisen läpiajon irtokiekon sisään. Alkukaudesta tehokkaasti esiintynyt Riekkinen katkaisi maalillaan kymmenen ottelun pisteettömän putken.

Tappara pisti pelin jännäksi

Myös maalien jälkeen KalPa vyörytti hyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä kohti Tapparan päätyä. Maalipaikkoja kotijoukkue loi monipuolisesti niin suorista hyökkäyksistä kuin kulmapelienkin kautta. Painostuksesta huolimatta KalPa ei onnistunut, mutta hetken nukahdus toi tamperelaiset vielä maalin päähän.

Ensin Pekka Saravo laukoi ylivoimalla puolihuolimattomasti kohti KalPan maalia ja kiekko pomppi Jussi Timosen luistimesta verkon perille. Heti perään Jarkko Pyymäki käytti KalPan epäonnistuneen hyökkäyksiin lähdön ja nosti kiekon lähietäisyydeltä kattoon. Kotijoukkue lähti tauolle kuitenkin kahden maalin johtoasemassa, kun Adam Masuhrin laukoma kiekko painui tamperelaisten maaliin.

Päätöserä näytti sujuvan kotijoukkueen suunnitelmien mukaan. Joukkue hallitsi kiekollista peliä, eikä Tappara päässyt ykkösluokan maalipaikoille. Kavennusmaali oli pelin mukainen, kun hieman vaisusti viime peleissä esiintynyt Matti Kuparinen menetti kiekon oman maalin takana ja nuori Tappara-hyökkääjä Arttu Ilomäki pääsi laukomaan uran avausmaalinsa.

Vajaa neljä minuuttia ennen loppua Sakari Salminen koukkasi itselleen rangaistuksen, mutta tamperelaisten ylivoima ei toiminut. Paras paikka oli kultakypärä Jussi Makkosella, jonka laukauksen Glenn peitti vartalollaan. Hentusen maali sinetöi isäntien tappiputken katkaisemisen.

– Nyt meillä on kaksi hyvää suoritusta alla. Helsingissä se ei riittänyt voittoon, mutta tänään hallittiin peliä ja saatiin toinen hyvä suoritus. Joukkue on katsonut peiliin matkalla, mutta nyt ei saa henkäistä. Tiistaina Espoossa pyritään edelleen parantamaan tästä, Tuokkola päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle