Rau johdatti SaiPan voittoon Kuopiossa

Chad Rau teki illan ottelun voittomaalin.
Kuva © Nitta Soininen
Kaksi viikkoa sitten Lappeenrannasta voiton hakenut KalPa joutui tällä kertaa nöyrtymään SaiPalle. Kovan taistelupelin jälkeen SaiPa oli parempi lukemin 1-3.

Molemmat joukkueet olivat saaneet huilata viikon ennen illan ottelua. Pitkän tauon jälkeen SaiPa tuli otteluun paremmin valmistautuneena ja hyvä karvauspelaaminen tuotti KalPalle vaikeuksia.

Virheet omassa päässä aiheuttivat harmaita hiuksia KalPa-valmennukselle läpi ottelun. Varsinkin puolustaja Joonas Lyytisen iltaan mahtui lukuisia sydämentykytyksiä aiheuttaneita tilanteita. Lyytinen tarjoili ottelun toisessa erässä SaiPalle kaksi loistopaikkaa, joista toisen onnistui hyödyntämään 200:nnen liigaottelunsa pelannut Tomi Leivo. Ensimmäisen tilanteen selvitti kuitenkin hyvän ottelun KalPa-maalilla pelannut Samu Perhonen.

Myös tasaisen ottelun voittomaali syntyi kuopiolaisten sekavan oman pään pelaamisen jälkeen. Lopulta maalipörssin kärkinimi Chad Rau pääsi siirtämään kiekon verkkoon maalin edestä. Voittomaalia edelsi kaksi KalPan ylivoimaa, mutta niitä kotijoukkue ei onnistunut käyttämään hyväkseen. KalPa-luotsi Pekka Virta ei ottelun jälkeen halunnut kovin tarkasti analysoida illan ottelua.

- Pienten marginaalien pelihän se oli ja maalipaikat olivat aika tasan. Me saatiin viimeisessä erässä kaksi ylivoimaa, mutta se on tarina toinen, Virta viittasi tehottomaan ylivoimaan.

Virran mukaan ei ole sattumaa, että kotitappiota on tullut viime aikoina reilusti.

- Sieltä puuttuu niin sanotusti voittavat asiat. Ei laiteta itseämme täysillä likoon, siirellään vastuuta eikä mennä maskiin. Ne on semmoisia asioita mitkä tuntuu vähän pahalta, mutta ne tuottaa tulosta.

SaiPa pelasi Kuopiossa viisaan vierasottelun ja korjasi pisteet ansaitusti mukaansa. Matti Järvinen kertoi ennen peliä, että SaiPan on oltava aktiivinen karvauspelissä. Tätä suunnitelmaa joukkue toteuttikin kiitettävästi ja kaksi ensimmäistä maalia syntyivät vahvan karvauspelaamisen jälkeen. SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkosen mukaan voitto oli kovan työn takana, mutta joukkue vastasi haasteeseen hyvin.

- Tänään oli tosi tiukkaa ja tasaista, eikä maalipaikkoja hirveästi ollut. Me pelattiin tänään hyvä vieraspeli ja oltiin tosi kärsivällisiä sekä puolustettiin hyvin. Saatiin pidettyä KalPa poissa parhailta maalipaikoilta.

Illan ehdoton epäonnensoturi oli KalPan Janne Keränen. Hyökkääjän tekemä maali hylättiin avauserässä tilannetta edeltäneen käsisyötön vuoksi. Lisäksi Keränen kilautti ottelussa kiekon kahdesti tolppaan.