KalPan tehokas ylivoima oli myrkkyä SaiPalle

Michal Birner iski kaksi maalia SaiPan reppuun.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Komeista voittolukemista huolimatta ottelu ei ollut pelillisesti pelkkää KalPan dominointia. Varsinkin tasakentällisin SaiPa oli osittain niskan päällä ja sillä oli etsikkoaikansa.

Erityisesti toinen erä oli täysin SaiPan pyöritystä KalPan tyytyessä vetäytymään omalle puoliskolleen. Laukaukset lähtivät kuitenkin pääosin viivan tuntumasta, eikä maalivahti Eero Kilpeläisellä ollut suurempia vaikeuksia poimia kiekkoja.

KalPan vähäiset hyökkäysyritykset pysähtyivät viimeistään keskialueelle, SaiPan karvatessa erittäin aktiivisesti ja todella korkealta. KalPa ei päässyt tarpeeksi nopeilla syötöillä hajottamaan SaiPan ryhmitystä ja näin lappeenrantalaiset peittivät nopeasti syöttösuunnat.

Kuopiolaisten ottelun hahmo ja tehot 1+2 iskenyt Jukka Voutilainen oli samoilla linjoilla.

− Tottakai SaiPan kova prässi vaikutti, mutta me lopetettiin tekemästä omia juttuja. Seistiin lähinnä paikallaan ja syötettiin kiekkoa. Siinä kun vastustaja tulee kovalla paineella, niin ei saatu oikein mitään järkevää hyökkäyspeliä aikaiseksi koko erässä.

Ensimmäinen ja kolmas erä sen sijaan olivat KalPalta aktiivisempaa peliä ja varsinkin kolmannen erän loppupuolella johtoasemassa kuopiolaiset puolustivat todella kurinalaisesti.

SaiPa lähti kolmanteen erään vielä varsin hyvistä asemista, kun Sami Venäläisen kavensi erän loppupuolella ylivoimalla tilanteeksi 3-2. KalPa tuli kuitenkin aktiivisella ilmeellä päätöserään, eikä antanut SaiPalle mahdollisuuksia ottelun voittoon.

− Sovittiin toisella erätauolla kopissa, että tehdään vaan niitä asioita mitä ollaan harjoiteltu. Hyökkääjät auttaa puolustajia oikealla tavalla ja tehdään heille (SaiPalle) homma vaikeaksi. Saatiin pidempiä hyökkäyksiä ja sitä kautta jäähyjä vastustajalle, Voutilainen kertasi.

Voutilainen pääsikin katkaisemaan SaiPan kirin komealla rannelaukauksella KalPan pelatessa ylivoimaa.

KalPan ylivoima oli perjantai-iltana muutenkin tehokasta ja kuopiolaiset tekivät kolme maalia erikoistilanteista. Voutilainen kuitenkin kertoi, ettei ylivoimapelaamista ole hyvistä otteista huolimatta harjoiteltu vielä kovin paljoa.

− Siniviivaa siirrettiin täksi kaudeksi, niin siinä on sitten enemmän tilaa. Tällä koostumuksella sitä ei olla kuitenkaan treenattu kuin ehkä pari-kolme kertaa. On vähän enemmän tilaa, niin siinä on enemmän variaatiota, Voutilainen summasi.

Kummankin joukkueen ottelut jatkuvat huomenna. KalPa matkustaa Tampereelle Tapparan vieraaksi ja SaiPa kohta kotonaan Lukon. Tapparassa viime keväänä lainassa ollut Voutilainen odottaa huomista kamppailua.

− Mukava on lähteä sinne pelaamaan, mukavat muistot jäi. Tuttuja vastassa, mutta nyt tehdään tälle keltaiselle paidalle kaikki jutut niin hyvin kuin vain pystyy.