KalPa nousi kuumaverisen ottelun voittajaksi

KalPa sai juhlia kotiyleisönsä edessä.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
KalPan ja SaiPan kohtaamisessa tunteet kävivät kuumina, ja kovia taklauksia jaettiin puolin ja toisin. Kotijoukkue piti päänsä sen verran kylmempänä, että hyödynsi harvat maalipaikkansa tehokkaasti. KalPa-maalivahti Andy Chiodo torjui komeasti nollapelin.

KalPa oli ottanut tiistain Ilves-tappiosta opikseen. SaiPaa vastaan kuopiolaiset pelasivat alusta asti fyysisesti ja saivat vierailijoiden latauksen siirrettyä vihellysten jälkeisiin torikokouksiin. KalPa taas pääsi saman tien oikeille raiteille, kun käytännössä ensimmäisestä tilanteesta Jonne Tammela siirsi Kasperi Kapaselta jääneen irtokiekon tyhjään maaliin.

Päävalmentaja Pekka Virta oli muokannut KalPan kokoonpanoja. Arttu Ilomäen johtama ketju Kapanen ja Tammela laidoillaan oli kuopiolaisten selvästi paras osa. Taitavat hyökkääjät uskalsivat ja halusivat haastaa SaiPan puolustajia vaihdosta toiseen.

SaiPa ei pystynyt kotijoukkueen kiekkokontrollia horjuttamaan ennen kuin kolmannessa erässä, tuolloinkin hyökkäykset usein jäivät laidoilla ja kulmissa nyhjäämiseksi. Muutaman laadukkaan maalipaikan lappeenrantalaiset saivat aikaiseksi, mutta Andy Chiodo oli maalillaan ohittamaton.

KalPa karkasi heti johtoon

Kotijoukkue nappasi kuskin paikan jo kahden minuutin pelin jälkeen. Toisen polven kiekkoilija Kapanen polki laidalta ohi Rony Ahosen ja kohti maalia. Kiekko karkasi lavasta, mutta ketjukaveri Tammela haistoi maalipaikan ja iski kuopiolaiset johtoon.

Tunteet kävivät molemmilla joukkueilla kuumina. Taklauksia jaettiin molemmin puolin ja vihellysten jälkeen nähtiin useita torikokouksia. Erän lopulla KalPa otti kolme peräkkäistä jäähyä, mutta pelasi alivoimansa erinomaisesti. SaiPa ei saanut juurikaan tilanteita aikaan.

Toisen erän alussa nähtiin Dave Spinalta komea yritys herätellä joukkuetovereitaan. Amerikkalaislaituri taklasi puhtaasti huomattavasti isokokoisemman Mikko Jokelan jään pintaan. KalPa pääsi kuitenkin pariin otteeseen toisen erän alkuun kokeilemaan ylivoimaa, mutta aika vaisuksi jäi.

Hieman ennen ottelun puoliväliä kotijoukkueen Janne Keränen luisteli SaiPa-puolustajien välistä läpi ja lirutti kiekon Jussi Markkasen längistä maaliin.

Pari minuuttia myöhemmin SaiPalle tarjottiin taas ylivoimaa, mutta vaarallisin paikka oli Jyri Junnilalla. Sähäkkä laituri riisti kiekon keskialueella ja karkasi puolittain läpi. Markkanen kuitenkin torjui.

Kolmannen erän alku tarjosi melkoista draamaa

Heti erän aluksi KalPan tšekkihyökkääjä Tomas Kubalik pääsi läpiajoon. SaiPa-puolustus rikkoi, ja tilanteesta ehdittiin jo tuomita rangaistuslaukaus. Sitä ennen kuitenkin käytiin kuvanauhalta tarkistamassa, oliko kiekko ehtinyt maaliin Markkasen varusteiden mukana. Konkarivahti nimittäin lipui torjunnan jälkeen itse maalin puolelle.

Kiekko ei kuitenkaan edennyt maaliviivaa pidemmälle, ja Kubalik pääsi yrittämään rangaistuslaukausta. Suora laukaus jäi Markkasen varusteisiin, mutta oli taas lipua maaliin. Sähäkkä jalan heilautus siirsi lätkän viime hetkellä pois vaara-alueelta, ja KalPan ratkaisumaali jäi syntymättä.

SaiPa oli selvästi lyönyt kirivaihteen silmään kolmanteen erään. Vierasjoukkue piti kiekon hallussaan ja pelin painopisteen KalPan puolustusalueella. KalPa-maalivahti Chiodo torjui Chad Raun vaarallisen laukauksen ja katkaisi taitavasti maalille heitetyn syötön estäen vapaana olleen SaiPa-hyökkääjän maalintekoaikeet.

Kolmisen minuuttia ennen pelin loppua vierasjoukkue veti maalivahdin pois ja lähti kuudella kenttäpelaajalla metsästämään kavennusta. Paine pysyi KalPan päädyssä, kunnes Ahonen heitti siniviivalla sokkosyötön, jonka Kapanen katkaisi ja karkasi viimeistelemään ottelun loppunumerot 3-0.