KalPa nihkeään voittoon SaiPasta

LIIGA / Raportti
Sarjataulukon viimeisille sijoille valahtanut SaiPa ei päästänyt isäntäjoukkuetta helpolla, vaan nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin ja vei ottelun voittomaalikilpailuun saakka. KalPa pystyi lopulta ottelun kuitenkin voittamaan. Vieraat saivat tyytyä yhteen pisteeseen, vaikka täysi pistepotti ei olisi ollut vääryys.

Moni paikalle saapunut eli varmasti suuressa harhaluulossa, että kotijoukkue marssii helppoon voittoon puhtaalla sarjakärjen statuksella. SaiPa on kuitenkin usein haastanut Niiralassa kotijoukkueen tiukkaan taisteluun, eikä tälläkään kertaa sputnik suostunut helpolla lentoradaltaan horjahtamaan.

SaiPa sai todella paljon paikkoja KalPan huolimattomuuden takia. Kotijoukkue ei ratkaisuissaan mennyt yleensä siitä, mistä aita oli matalin. Kilpipaidat oikaisivat lähes poikkeuksetta siitä, missä aitaa ei ollut ollenkaan.

Lähestulkoon minimisuoritukseen tyytynyt kuopiolaisryhmä saa kiittää pisteistään maalivahti Mikko Koskista, joka otti ensimmäisessä erässä muutaman todella tärkeän kopin ja torjui eleettömän rauhallisesti vieraiden yritykset voittomaalikilpailussa. Aivan paras päivä ei Koskiselle kuitenkaan osunut, vaan kiekot pomppivat pahasti varsinkin kahdessa jälkimmäisessä erässä.

Vieraat osoittivat hienoa taisteluhenkeä kolmannessa erässä nousemalla kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin. Tästä olivat yhtä mieltä myös joukkueiden valmennusta edustaneet kaksi Ari-Pekkaa: Selin ja Siekkinen.

– Onnittelut vaan kaimalle. Hienoa tässä pelissä oli nousu tasoihin. Kuten sarjataulukko näyttää, meillä ei ole liikaa pisteitä, Selin pyöritteli vierasjoukkueen näkökulmasta.

– Valmistauduimme peliin ihan hyvin. Pelattiin ensimmäiseen ylivoimaan asti ihan ok-peliä ja sitten sytytimme valot SaiPan vaihtoaitiossa. Ei pystytty enää vastaamaan liikkeeseen. Pitää ihailla SaiPan reagointia, mitä he siinä vaiheessa esittivät. Toisen ja kolmannen erän olimme puoli potkua jäljessä, KalPan valmentaja Siekkinen totesi.

KalPa johtoon, SaiPa komeasti tasoihin

Ottelun avauserä oli virheiden sävyttämää peliä. Paikkoja tuli kummallekin joukkueelle, mutta KalPa teki erän ainoan maalin. Jukka Hentunen karkasi alivoimalla Brian Salcidon virheen seurauksena ja upotti kiekon SaiPa-vahti Richard Ullbergin taakse. Nuori maalivahti teki pahan virhearvion lähtiessään liian hanakasti vastaan.

Maalien teko jatkui vasta kolmannessa erässä. Matti Kuparinen ohjasi Mikko Kukkosen vedon sisään, mutta Petri Koskinen onnistui kaventamaan heti seuraavassa vaihdossa.


Koskinen torjui ratkaisevan rankkarin.

Ottelun tasoitusmaali oli SaiPan Richard Lintnerin taidonnäyte. Slovakkipakki käveli KalPan joukkuerangaistuksen aikana kuopiolaispuolustuksen keskeltä kaikessa rauhassa ja nosti kiekon etunurkasta ohi Koskisen. Espoolaisvahti oli jättänyt etunurkan ratkaisevasti auki.

SaiPan voitto varsinaisella peliajalla ei olisi ollut vääryys. Parhaan mahdollisuuden täyden pistepotin nappaamiseen sai vielä kuitenkin kotijoukkue, sillä Mikko Pukka komennettiin istumaan loppuminuuteilla rangaistusta. Ryan Lannonilla oli loistava paikka aivan loppusekunneilla, mutta jenkkipakin veto meni karkeasti ohi.

Salminen upotti ratkaisun

Tuomas Kiiskisellä oli mahdollisuus tehdä jatkoajalla voittomaali, mutta laitahyökkääjä ei saanut kiekkoa tyhjään maaliin. Lisäpiste jäi lopulta Kuopioon, sillä Sakari Salminen oli ainoa onnistuja voittomaalikilpailussa ja Koskinen hoiti oman tonttinsa mallikkaasti pitäen SaiPan laukojat nollilla.

– Esitys oli meiltä nousujohteinen. Ensimmäinen erä oli vaikea, mutta toisessa erässä saimme lisää uskoa, röyhkeyttä ja kamppailuvoimaa. Tässä on eletty pimeitä ja vaikeita aikoja, Selin huokasi.

– Selvisimme toisen erän loppuun Koskisen hyvällä pelillä ja kolmas erä oli melkoista taistelua. Tänään ei jalka eikä mieli ollut sarjajohtajan vaatimalla tasolla. SaiPaa ei voi vähätellä, he tekivät pelistä vaikean, Siekkinen jakoi tunnustusta vastustajalle.

Joukkueet kohtaavat heti lauantaina uudestaan Lappeenrannassa. Siekkinen lupasi paikalle toisenlaisen KalPan.

– Pelaajien pitää nostaa tasoa huomiseksi. Toivotaan, että KalPa on huomenna virkeämmällä mielellä ja jalalla, Siekkinen päätti.

”Erikoisia virheitä tuomarilta”

Selinillä oli kovasti asiaa pelin jälkeen otteluvalvoja Rauno Piiroiselle. SaiPa-valmentaja kritisoi erityisesti toisen päätuomarin, Joonas Pinomaan, suorituksia.

– Hyvä, että uusia poikia tulee mukaan, mutta toisessa erässä oli vastustajan 2-1-hyökkäys todella lähellä kun päätuomari seisoi vaihtoaition edessä. Erikoisia virheitä. Viimeiseen aloitukseen ei sitten saatu ottaa aikalisää. Tuomari totesi, että ”ensi kerralla sitten”, Selin puhisi.

Otteluvalvoja otti aiheeseen kantaa virallisessa osuudessa varsin lyhyesti ja ytimekkäästi.

– Tuomariston mukaan aloitus oli jo valmiina ja aikalisä pyydettiin ihan liian myöhään, Piiroinen totesi ja oli jo poistumassa paikalta.

– Mihin sulla on kiire, mulla on tästä kuule vielä asiaa, Selin tiuskaisi ja jäi kahdenkeskiseen neuvonpitoon Piiroisen kanssa lehdistötilaisuuden päätteeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle