KalPa lahjoitti pisteet SaiPalle

Patrick Davis ohjasi SaiPan toisen osuman.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Lappeenrannan SaiPa haki Niiralasta täyden pistepotin. KalPa nousi pelissä kahdesti tasoihin, mutta maalin jälkeiset vaihdot kostautuivat. Kuopiolaisten tappiosarakkeeseen tuli jo neljäs merkintä peräkkäin.

19 ja 33 sekuntia. Niin kauan SaiPalta kesti kuitata KalPan tasoitusosumat. Hirveän työmäärän tehneet savolaiset jäivät jälleen pisteittä. Peliin valmistautumisesta, yrityksestä tai edes maalipaikkojen määrästä voitto ei jäänyt kiinni. Yhtä kaikki, maalinteko on tällä hetkellä KalPalle vaikeaa.

Ottelun ratkaisuksi muodostui erikoistilannepelaaminen. SaiPa jäähyili ottelussa enemmän, mutta kotijoukkueen ylivoima ei tuottanut kuin yhden maalin. Vierailijat onnistuivat ylivoimalla kertaalleen, vaikka KalPa-jäähyjä oli ottelussa puolet vähemmän. Lopputulokseksi Niiralan lauantai-illassa kirjattiin 2-3.

– Pelattiin eilen huono kotipeli ja oltiin tänäänkin eka erä ihan jaloissa. Saatiin hyvästä alivoimataistelusta kuitenkin voimaa ja tehtiin tarvittavat maalit. Ylivoimallakin onnistuttiin kertaalleen, SaiPa-kapteeni Ville Koho kertasi ottelua.

"Lapsukset maksavat hintaa"

KalPa todellakin hallitsi avauserän alkua mielin määrin, mutta kotijoukkueen jäähyjen ansiosta vierailijat pääsivät peliin paremmin mukaan. Ottelun merkillinen avausmaali nähtiin toisen erän alussa. KalPa-vahti Pekka Tuokkola yritti uhkarohkeaa avausta kahden SaiPa-pelaajan välistä, mutta kiekko päätyi suoraan jäähyltä vapautuneelle Koholle.

– Tuokkolalle sattui siinä pieni lapsus. Kiekko tuli suoraan meikäläisen lapaan ja sain laittaa tyhjään maaliin, Koho kertasi avausosumaa

Luke Pitherin tasoitettua kauden neljännellä ylivoimamaalillaan kuittasi SaiPa välittömästi Patrick Davisin osumalla. Erän lopussa KalPa pääsi vielä kolmesti ylivoimalle, mutta lappeenrantalaisten alivoima kesti.

– Yhden maalin KalPa ylivoimalla sai, mutta muuten meidän alivoima oli uhrautuvaista ja peitettiin tekopaikat hyvin. Myös [Jussi] Markkanen oli maalilla jälleen todella hyvä.

Päätöserä näytti paikoitellen kahden väsyneen joukkueen kamppailulta, sillä molemmilla joukkueilla oli myös eilen peli. SaiPa näytti selviävän erästä vaivattomasti, mutta vajaa neljä minuuttia ennen erän loppua Jyri Junnilan laukaus sujahti ohi maskissa olleen Markkasen.

Jatkoaikaa ei Kuopiossa kuitenkaan nähty. KalPa-kasvatti Tommi Jokinen alusti vain puoli minuuttia Junnilan maalin jälkeen Ville Hämäläiselle paikan, eikä sentteri erehtynyt. Lisäosumia ei enää syntynyt ja pisteet matkasivat itärajalle. KalPan päävalmentajaa Jari Laukkasta ei ottelun jälkeen juuri hymyilyttänyt.

– Työilme, taistelu ja hyökkäyspelaamisen raikkaus oli meillä hyvää, mutta lapsukset maksavat tällä hetkellä kovaa hintaa, Laukkanen sadatteli.

Sarjataulukossa sijalle 13 valahtaneen KalPan tuleva viikko sisältää kaksi ottelua. Kärkitriossa pysyttelevä SaiPa on askissa kolme kertaa.

– Tässä tulee tiukka kolme viikkoa ennen taukoa, kun mennään kolmen pelin viikkotahtia. Ei tässä paljon muuta ehdi kuin pelaamaan, mutta se on vaan hyvä juttu, tyytyväinen Koho lopetti.