KalPa käänsi marginaalit edukseen

LIIGA / Raportti
Mankisen pistetehtailu sen kuin jatkuu.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
KalPa kuittasi kuukauden takaiset kalavelkansa SaiPalle peittoamalla vieraansa pienten marginaalien illassa. Avauserän jälkeen todella henkiin heränneessä kamppailussa KalPa hoiti kolme alivoimatilannetta kunniakkaasti, eikä antanut sarjan tehokkaimpiin lukeutuvalle ylivoimakoneistolle paikkaa iskeä.

Tilastojen valossa kamppailua selkeästi vienyt SaiPa ei onnistunut horjuttamaan kuopiolaisia kaukalossa samalla tavalla. Vaikka KalPa-vahti Eero Kilpeläiselle kirjattiin kaikkiaan 36 torjuntaa Jussi Markkasen 17 vastaan, eivät vierailijat todellisuudessa kenttätapahtumia tässä määrin hallinneet. Lopulta maalivahtien taisto kääntyi juuri Kilpeläisen nimiin, mikä käänsi ottelun lopulta KalPalle.

Avausmaalia ei lopulta tarvinnut odotella kauaa, kun puolustaja Juuso Riikola käytti tilaisuutensa ja pujotteli heikosti aluettaan puolustaneen SaiPa-alakerran. Riikola hassutteli lopulta Markkasenkin tilanteesta pihalle. Muutoin avauserä ei kahdelle ja puolelle tuhannelle paikallaolijalle kummia tarjonnut.

Molempien joukkueiden peli aukeni selvästi mitä pidemmälle ottelua tahkotiin. SaiPa tuli rinnalle toisen erän alkajaisiksi, kun Kilpeläisen suojiin jäänyt kiekko työntyi aina maaliin saakka. Osuma merkittiin maalihai Chad Raulle.

Ottelun puolen välin tienoilla nähtiin todellista päästä päähän -kiekkoa. Vauhtikarkeloiden voittajana poistui KalPa, joka iski kaksi maalia suorista hyökkäyksistä peräjälkeen. Ensin Joona Harjama ohitti etukulmasta helponlaisesti Markkasen. Muutaman minuutin kuluttua oli Jesse Mankisen vuoro heiluttaa verkkoa. Tilanteessa loistavan esityön teki hyvään pistevauhtiin äitynyt Jonne Tammela, joka imi kaksi pelaajaa itseensä jätettyään kiekon ensin Mankiselle.

- Alla oli pitkä vaihto. Jonne sai kiekon ja ajattelin, että se pelaa syvään. Sain kävellä aika vapaasti lähelle ja pääsin virittämään ihan rauhassa, Mankinen kertasi.

Alkukaudesta tehottomuuden kanssa tuskailleelle Mankiselle tehopiste oli kahdeskymmenes. Urallaan vain SaiPaa ennen tätä kautta edustanut Mankinen muodostaa tällä hetkellä Tammelan ja Mikael Ruohomaan kanssa KalPan kuumimman ketjun.

- Meidän ketjulla on viime aikoina kulkenut tosi hyvin. Aika raikkaalla jalalla oltu liikkeellä. On se vähän erilaista SaiPaa vastaan, kun vanhoja pelikavereita on vastassa, mutta ei sen kummempaa sytykettä kuitenkaan. Vähän jotain kuittia tuli pelin tiimellyksessä puolin ja toisin, Mankinen sanaili.

- Ei väliä, ketä vastaan maaleja tekee. Viime peleissä on ollut tosi paljon paikkoja ja niitä on tuhlailtu. Tässäkin pelissä oli monta hyvää paikkaa.

Myös SaiPalla oli hetkensä toisessa erässä, mutta vähintään yhtä hyville paikoille edenneet lappeenrantalaiset eivät onnistuneet ohittamaan Kilpeläistä.

Päätöserässä Sami Venäläinen toi SaiPan maalin päähän heti alkuminuuteilla. Tasoitusmaalia hanakasti hakenut SaiPa ei kuitenkaan pystynyt yllättämään enää Kilpeläistä. Lopulta Joonas Lyytinen sai sutaistua kiekon tyhjään maaliin päättäen lappeenrantalaisten pyristelyn.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo