Pelicansin voittoputkelle tyly päätös

LIIGA / Raportti
Lahden Pelicansin seitsemän ottelun voittoputki katkesi tiistaina Kuopiossa varsin tylyllä tavalla, kun isäntäjoukkue KalPa pöllytti lahtelaisten maalia peräti kuudesti. Samalla kilpipaidat katkaisivat orastaneen tappioputkensa ja löysivät viime viikolla kadoksissa olleen maalijyvän.

Kolme päivää voi muuttaa kaiken. Lauantaina Helsingissä maalinteon kanssa tuskaillut KalPa käänsi kurssinsa nopeasti, kun tiistai-illan kotijoukkue takoi vajaassa viidessätoista minuutissa Pelicans-maaliin neljä kiekkoa. Jokerit-pelissä onnettareltakaan ei avustusta tullut, mutta kotijäällään joukkue viimeisteli niin taidolla kuin tuurillakin.

Vierailija Pelicans sen sijaan jätti itsestään varsin vaisun kuvan. Joukkueen puolustaminen oli huolimatonta ja virheet leimasivat lahtelaisten peliä. Lopputulosta voidaankin pitää varsin oikeudenmukaisena, sillä KalPa näytti haluavan voittoa huomattavasti enemmän.

– Aika sanattomaksi vetää. Kaveri oli hyvä ja me huonoja. Jokaisella osa-alueella oltiin paljon perässä, joten eipä paljon kummoisempaa tulosta voi tulla, vierailijoiden päävalmentaja Kai Suikkanen kommentoi peliä.

Kotijoukkueen päävalmentaja Tuomas Tuokkola korosti valmistautumisen merkitystä.

– Meillä oli kolme tappiota alla, joten voittoon pitää olla tyytyväinen. Peliin lähdössä oltiin hyviä ja ensimmäinen erä pelattiin äärimmäisen hyvin ja tehtiin tärkeät maalit. Ylpeä olen siitä, miten 4-0-tappio klaarattiin 6-1-voitoksi, totesi Tuokkola viitaten joukkueensa lauantaiseen tappioon Helsingissä.

KalPa pommitti Hovisen keskeytyskuntoon

Tulituksen aloitti erän ensimmäisellä ylivoimalla Tuomas Kiiskinen, joka laukoi Pelicansin alivoimanelikön keskeltä kiekon verkkoon. Jukka Hentusen kilautettua tolpan kautta pelivälineen toistamiseen ohi Niko Hovisen, turvautui Suikkanen aikalisään. Tämän näytti piristävän hetkellisesti, mutta tulosta ei tullut, vaikka kertaalleen Jarkko Immonen pääsi nokikkain Ari Ahosen kanssa.


Tuomas Kiiskinen iski lahtelaisten seasta ottelun alkutahdit.

Kotijoukkueen kolmannessa maalissa oli myös tuuria mukana, kun Henri Laurilan löysä lyöntilaukaus painui ohi vahvasti maskissa olleen lahtelaisvahdin. Avauserän maalikvartetin täydensi Ossi Saarinen, joka painoi ohi haluttoman oloisen Pelicans-puolustuksen ja ohjasi rystyltä Ryan Lannonin syötön ylänurkkaan.

Neljäs maali riitti myös Suikkaselle ja Hovinen sai luistella vaihtoaitioon, vaikka ensimmäistäkään maalia ei voida laittaa täysin maalivahdin tilille. Hovisen korvasi Antti Rautiola, joka teki ensiesiintymisensä lahtelaisten maalilla.

Kavennus laiha lohtu

Pelicans sai nolon avauserän jälkeen kaipaamansa onnistumisen toisen erän alkupuolelle. Tero Koskirannan laukaus siniviivalta liihotti Ahosen patjan yli ja loi vierailijoille vielä toivoa liigapisteistä. Lahtelaisten ylivoimamaali rikkoi samalla KalPan kauden alusta saakka täydellisenä pysyneen alivoimapelin.

Kotijoukkueen voitto alkoi saada sinettejään hieman toisen erän puolivälin jälkeen, kun Ossi Saarinen laukoi illan toisellaan isännät jälleen neljän maalin karkumatkalle. Onnistumista edelsi Arttu Luttisen kiekonmenetys Tommi Jokiselle oman siniviivan tuntumassa.

– Toisen erän alussa saatiin vähän pelistä kiinni ja luultiin, että on mahdollista päästä peliin mukaan. Sitten karmea virhe omalla sinisellä ja kaveri rankaisi, Suikkanen arvioi.

Toiseen erään Pelicans sai hieman otetta pelistä, mutta Saarisen maalin jälkeen pelin virtaus kävi pääsääntöisesti vierailijoiden maalia kohti. Sama tahti jatkui hienokseltaan myös päätöserässä, jossa nähtiin enää yksi maali.

Kolme syöttöpistettä kerännyt Matti Kuparinen katkoi Pelicans-hyökkäyksen ja Sakari Salminen laukoi puolustajan jaloista kauden ensimmäisen maalinsa. Muutoin kolmas erä oli vain ajan kuluttamista loppuun. Ottelua kuvasti hyvin se, että liigan toinen mainoskatko tuli vain minuutti ennen pelin päättymistä.

– Toisessa erässä annettiin vähän siimaa ja Pelicansin hyvä ylivoima kavensi pelin. Sen jälkeen Ossi teki äärimmäisen tärkeän maalin ja kolmas erä pelattiin järkevästi pois, Tuokkola kertoi.

Sairaalakäynnit odottaa

Kotijoukkueelle kolme pistettä osoittautuivat kalliiksi, sillä peräti neljä miestä jätti kaukalon ennen päätössummeria. Sami Kapanen vaihtoi pelivälineet verkkarihousuun jo ensimmäisen erän jälkeen ja vähitellen kaukalon laidalle poistuivat myös Tommi Miettinen, Mikko Kukkonen ja Ryan Lannon.

Alustavien tietojen mukaan Miettinen sai tällin sormeensa, Kukkonen reiteensä ja Lannon kylkeensä. Päävalmentaja Tuokkola ei suostunut tarkemmin kommentoimaan loukkaantumisia, mutta jokainen menee keskiviikkona jatkotutkimuksiin.

– Osa saattaa pelata perjantaina, mutta ei kaikki. SaPKosta joudutaan hälyttämään miehiä meille. Onneksi saatiin Iiro Pakarinen terveeksi ja Kalle Kermankin on mukana jo huomenna harjoituksissa, Tuokkola valaisi loukkaantumistilannetta.

KalPa pelaa perjantaina Hämeenlinnassa. Pelicansin koettaa aloittaa uuden voittoputken lauantaina kotipelillä SaiPaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle