KalPa kellisti sitkeän Pelicansin

Andy Chiodo oli taas mies paikallaan KalPan maalilla.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
Liigassa kakkospaikkaa miehittävä KalPa sekä kahdeksassa edellisessä pelissä kerran pisteittä jäänyt Pelicans iskivät yhteen perjantaina Kuopiossa. Kohtaaminen oli joukkueiden tämän kauden viides keskinäinen, voittojen ollessa tasan 2-2.

Kovakuntoiset KalPa ja Pelicans tarjosivat yleisölle viihdyttävän jääkiekkoillan Kuopiossa perjantaina. Maalivahtien juhlaksi muodostunut tasainen mittelö ratkesi vasta voittomaalikisassa, jonka voitolla KalPa vei suuremman pistepotin luvuin 2-1. Varsinaisen peliajan päätyttyä tasan kummatkin joukkueet kasvattivat jälleen pisteputkiaan.

Joukkueiden nuoret tähden loistivat

Viiden ottelun voittoputkessa viilettävä KalPa oli avauserän ajan niskan päällä luoden selkeästi parempia tekopaikkoja kuin vierasjoukkue. Pelicans-veskari Janne Juvonen piti kuitenkin lahtelaisia pystyssä ottaen peräti 15 torjuntaa.

Kuopiolaisten vaarallisin yksilö oli kiekon muun muassa tolppaan ampunut Kasperi Kapanen. Kaukalossa erittäin hyvällä asenteella ollut nuorukainen tosin myös pari kertaa kadotti pelivälineen turhan helposti.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla kummallakin oli hankaluuksia keskialueen kontrolloidussa ylittämisessä. Koppiin poistuttiinkin lopulta maalittomassa tasatilanteessa pitkälti tämän sekä kotijoukkueen heikon viimeistelypelin takia.

KalPan paine tuotti vain yhden osuman

Jos sarjakakkonen sai toisessakin erässä luotua pitkiä hyökkäyspään myllyjä Pelicansin puolustusalueelle, niin vierasjoukkueen hyökkäyspeli oli puolestaan edelleen hieman tukkoista.

Juvosen maalille kovasti painetta luoneen isäntäjoukkueen avausmaali leijui ilmassa jatkuvasti koko kamppailun ajan. Lopulta KalPa siirtyi 1-0-johtoon, kun kuopiolaisten puolustaja Juuso Riikola iski illan avausrysän ylivoimalla neljällä kolmea vastaan.

Toki myös alakynteen jääneellä lahtelaisnipulla oli tekopaikkoja toisella kaksikymppisellä. Etenkin paluun jäille tehneen KalPa-pakki Tero Konttisen jäähyn aikana Pelicans sai rakennettua pari loistavaa paikkaa.

Kaiken kaikkiaan toinen erä oli selkeästi ensimmäistä tasaisempi. KalPalla oli ohjat käsissä sen kontrolloitua kenttätapahtumia. Pussinokat kuitenkin vaikuttivat olevan sitä energisempiä, mitä pidemmälle koitos eteni.

Pelicansin ilme muuttui totaalisesti

Kolmas erä oli kahdelle ensimmäiselle kaksikymppiselle melkoinen peilikuva. Pelicansilta etenkin Pekka Saarenheimon johtama ketju sai luotua Andy Chiodon maalille vaarallisia tekopaikkoja. KalPa kuitenkin selvisi tilanteista mainion veskarinsa sekä tiivin puolustuspelin ansiosta pitkälle päätöserään alkuun asti.

Lahtelaisten kova yritys palkittiin loppujen lopuksi päätöserän seitsemännellä minuutilla, kun Marko Pöyhönen syötti pikkumustan maalin takaa Pekka Saarenheimolle. Yksi kentän näkyvimmistä pelikaaneista nosti kiekon yläpeltiin muuttaen lukemat 1-1:een.

Viimeisen kaksikymppisen aikana nähtiin varsin viihdyttävää ja tasaväkistä kiekkoa, jonka lopussa isäntien Michal Birner sekä vieraiden Teddy da Costa ottivat yhteen. Pelicansin ranskalaishyökkääjän urakka päättyi ennen aikojaan, kun mies sai 2+2+10-minuutin jäähyn KalPa-kultakypärän selvitessä 2+2-minuutin rangaistuksella.

Varsinainen peliaika ei lopulta tuonut ratkaisua, sillä taululla komeilivat 1-1-lukemat päätössummerin soitua. Näin kahden hyväkuntoisen joukkueen hienot pisteputket jatkuivat myös Kuopiossa.

Ratkaisu syntyi vasta voittomaalikisassa

Jatkoaika oli melko verkkaista suorittamista puolin ja toisin. Paras paikka siunaantui KalPalle, kun hyökkääjän tontilla pelannut pakki Mikael Seppälä painoi röyhkeästi Juvosen maalille onnistumatta kuitenkaan maalinteossa. Ratkaisua jouduttiin hakemaan voittomaalikisasta, jossa kotijoukkue onnistui paremmin lopputuloksen ollessa 2-1.

Tiukan voiton kairanneen KalPan taival Liigassa jatkuu ensi viikon tiistaina Raumalla, Pelicans sen sijaan urakoi jo huomenna lauantaina Lukon isäntänä.