Askeleen edellä

LIIGA / Raportti
Liigan kärkipelissä sarjakakkonen Pelicans haki Kuopiosta täyden pistepotin. Heti toisella peliminuutilla johtoon karanneet lahtelaiset veivät peliä alusta loppuun ja ansaitsivat voittonsa. Samalla piste-ero KalPaan kaventui kahdeksaan pisteeseen.

Viime peleissä yskähdelleet liigan kärkijoukkueet Pelicans ja KalPa kohtasivat neljännen kerran tällä kaudella. Intensiivisemmin pelannut pelikaanilauma nappasi kolmannen voittonsa kuopiolaisista. Voitto oli niukoista lukemista huolimatta täysin ansaittu, sillä KalPa oli lahtelaisten käsittelyssä yllättävän aseeton.

– Yritettiin keskialueen puolustamisella ottaa vauhtia pois. Onnistuttiin siinä hyvin ja pystyttiin pelaamaan myös kiekollista peliä. Hieno on voittaa kärkijoukkue, vaikka eihän tästä saa kuin sen samat kolme pistettä, mitkä on jaossa huomenna myös Lappeenrannassa, järkeili Pelicans-valmentaja Kai Suikkanen.

Kolmas peräkkäinen tappio sai kuopiolaisleirin mietteliääksi. Alkukauden loistokkuus on otteista puuttunut, eivätkä keskinkertaiset esitykset ole riittäneet voittoihin. Paniikkinappulan painamiselle ei KalPan leirissä vielä ole aihetta.

– Pyritään ajatella positiivisesti, mutta kolmas peräkkäinen tappiohan tämä oli. Hyvä jääkiekko-ottelu ja olen tyytyväinen siihen, miten loppua kohti tultiin. Katsotaan peiliin, mutta ei murheellisena. Pitkässä juoksussa tämä tekee hyvää, mutta ei tätä parane tavaksi ottaa, KalPan päävalmentaja Tuomas Tuokkola kertoi.

Nopea avausmaali näytti pelin kulun

Lahtelaiset tulivat kärkipeliin vahvasti. Vain reilun minuutin pelaamisen jälkeen Vili Sopanen nosti Pelicansin maalin edestä johtoon. Esityön maaliin tekivät Jarkko Immonen ja Justin Hodgman. KalPalta miinusmerkinnän kontolleen ottivat hieman löysästi puolustanut Tommi Miettisen kentällinen.

KalPa yritti avauserässä löytää viime peleissä aavistuksen kadoksissa ollutta identiteettiään vahvan kiekkokontrollin kautta, kun taas Pelicans käänsi peliä nopeammin hyökkäyssuuntaan. Lahtelaiset olivat lukeneet läksynsä hyvin, sillä pussinokat pääsivät usein KalPan alaspäin suuntautuviin syöttöihin käsiksi.


Pelicans juhli jälleen KalPan kustannuksella.

Toisen erän alun ylivoimalla KalPa tuli sisuuntuneena. Suoran kuvion päätteeksi Matti Kuparinen laukoi tulisesti, mutta Niko Hovinen torjui kilvellään. KalPa tuli tasoihin kun Tuomas Kiiskisen ja Sakari Salmisen kulmapeli tuotti tulosta. Salminen nousi taidokkaasti kulmasta ja laukoi Hovisen patjan yli kiekon verkkoon.

Pelicans karkasi kuin varkain jälleen johtoon, kun Aaron Brocklehurstin tarkka laukaus yllätti Koskisen kilpipuolelta. Kokonaisuudessaan KalPa pyrki toisessa erässä kääntämään peliä nopeammin, mutta Pelicans puolusti keskialuetta tehokkaasti. Lisäksi lahtelaiset pystyivät vastaamaan kotijoukkueen luisteluun ja piti vaihtorytmin tasaisena.

Rinkinen niittasi voittomaalin

Päätöserän alkuun Salmiselle tarjottiin tasoituspaikkaa, mutta puolittainen läpiajo ei tuonut tulosta. Sen sijaan toisessa päässä verkko heilui. KalPan puolustaja Adam Masuhr menetti kiekon keskialueella ja Tommi Paakkolanvaara pääsi nokikkain Koskisen kanssa. Maalivahti selvitti vielä läpiajon, mutta jatkotilanteesta Teemu Rinkinen siirsi kiekon lähes tyhjiin.

Lahtelaisten kolmannen maalin jälkeen tilanteet jäivät vähiin. KalPan takaa-ajo hyytyi huolimattomaan pelaamiseen ja savolaisten harvat maalipaikat tulivat yksilösuoritusten kautta. Lopulta kiekko kuitenkin meni Hovisen ohi, kun Jussi Timosen epäonnistunut laukaus siniviivalta pomppi onnekkaasti Sami Kapasen olkapään kautta maaliin.

Loppuminuuteilla KalPa sai pientä painetta lahtelaisten maalille, mutta lisäosumia ei nähty. Viimeisistä tilastomerkinnöistä vastasivat Matti Kuparinen ja Joonas Järvinen, jotka ottivat lahtelaisten puolustuspäässä nyrkeillä yhteen.

– Kyllä täytyy sanoa, että Pelicans oli sellaisella jalalla liikkeessä, että pitää pohtia, miksi meidän peli alkoi vasta toisessa erässä. Pelicansin intensiteetti ja ratkaisunopeus olivat hyviä, kehaisi Tuokkola illan vastustajaa.

Molemmat joukkueet pelaavat jo huomenna. Pelicans matkustaa Mikkelin kautta Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. KalPa puolestaan lähti ottelun jälkeen Jyväskylään, josta joukkue suuntaa huomiseksi Tampereelle. Vastassa on vierasvoiton Oulusta hakenut Tappara.

» Lähetä palautetta toimitukselle