Keränen pelasti KalPan

LIIGA / Raportti
Keränen osui jälleen vanhaa seuraansa vastaan. Tällä kertaa kohteena oli Lukko.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Maanantai-illan ainoa liigakamppailu ei tarjonnut suurempaa jännitystä ja tunnetta ennen kuin vasta aivan ottelun lopussa. Lukko oli jo ottamassa kolme pistettä matkaansa, mutta Janne Keränen iski tasoitusmaalin 50 sekuntia ennen loppua. Sama mies viimeisteli KalPan voiton voittomaalikilpailussa.

KalPa lähti kolmannessa erässä jahtaamaan Lukon yhden maalin karkumatkaa. Joukkue sai hyviä painostusjaksoja ja muun muassa Sami Mutasella ja Jonne Tammelalla oli hyvät paikat erän aikana. Tammela oli muutenkin pirteällä pelipäällä läpi ottelun.

Lukko puolusti erittäin järkevästi KalPan painostukset ja tyytyi lähinnä purkamaan kiekkoa keskialueelle tai KalPa-päätyyn. Aivan viime minuuteilla tuomittu Eetu Kosken pikkukakkonen koitui kuitenkin raumalaisten täyden pistepotin turmioksi.

KalPa-ylivoiman aikana Lukko-hyökkääjä Olli Sipiläinen menetti kiekon siniviivan tuntumassa KalPan Arttu Ilomäelle. Ilomäki syötti kiekon oikealla olleelle Keräselle ja vanha Lukko-peluri ei erehtynyt. Keränen viimeisteli myös ratkaisevan osuman voittomaalikilpailussa. Keräsen kauden teemana on tuntunut olevan onnistumiset entisiä seuroja vastaan. Viimeksi HIFK:ta vastaan hyökkääjä iski kaksi maalia.

− En tiedä mikä siinä on ollut, että tuntuu onnistuvan aina entisiä seuroja vastaan. Tuntuu olevan tämän kauden teema minulla. Jätkät tuossa naureskeli ennen peliä, että teen varmaan taas kaksi maalia, Keränen totesi huvittuneena ottelun jälkeen.

Lopun jännitysnäytelmästä huolimatta ottelu ei ollut liigakauden energisin, vaikka kummallakin joukkueella oli vielä paljon panosta aivan viimeisille runkosarjakierroksille. Maalipaikoille pääsy oli vaikeaa ja maalivahdit torjuivat pahimmat maalipaikat hyvällä prosentilla. Lukko-käskijä Risto Dufva oli kaikesta huolimatta tyytyväinen joukkueensa otteisiin otteluruuhkan keskellä.

− Pelattiin nyt kolmas peli neljään päivään joista yksi Helsingissä ja yksi täällä Kuopiossa. Siihen nähden olen todella tyytyväinen joukkueen suorittamiseen. Maalintekotehokkuus on oikeastaan ainoa asia, mistä voi vähän antaa moitteita.

Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen KalPa jäi toisessa erässä vastaantulijaksi Lukon pyörittäessä hyökkäyksiään. Palkintona siitä Lukon Jonne Virtanen viimeisteli lopulta joukkueen ainoaksi jääneen maalin. KalPan päävalmentaja Pekka Virta oli tyytyväinen ottelun lopputulemaan.

− Minun mielestä saatiin se palkinto mikä ansaittiin, vaikka ei ihan raikkainta peliä ollut meiltä. Toisaalta ei me mun mielestä ihan kusessakaan oltu. Oon todella tyytyväinen etenkin siihen, miten joukkue jaksoi painaa päälle viimeisen erän.

− Lisäpiste on meille tosi arvokas tässä vaiheessa ja hyvä että päästään nyt huilaamaan yksi päivä. Täytyy muistaa ettei meillä oo ihan kokeineimpia sotaratsuja koppi täynnä, Virta totesi.

KalPa päättää runkosarjan torstaina Tapparan vieraana Tampereella ja Lukon vieraaksi saapuu Pelicans Lahdesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle