KalPa nollattiin jälleen

LIIGA / Raportti
Ryan Zapolski urakoi kauden kolmannen nollapelin.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
KalPan tehottomat esitykset jatkuivat kotijäällä Lukkoa vastaan. Kuopiolaiset eivät onnistuneet viimeistelemään täysosumaa sen paremmin tasakentällisin kuin viiden minuutin ylivoimallakaan. Sarjakärki Lukko korjasi lopulta pisteet kahden maalin turvin.

Kymmenen erää ja yli kaksisataa minuuttia ilman maalia.

KalPan ongelmia ei tarvitse sen suuremmin tällä hetkellä eritellä. Maalinteko on tuskaisen vaikeaa. Puolustus toimii kohtalaisella varmuudella, mutta ilman hyökkäyssektorin tehoja alakerran panoksesta ei ole suurta hyötyä.

- Ei me voida pistää päätä pensaaseen. Joukkuetta ei voi taistelusta, yrityksestä tai mistään syyttää. Kyllä siellä kaikki laitettiin peliin ja paljon oli hienoja suorituksia. Vastustajan maalivahti oli hyvä ja me tietenkin saamattomia, KalPa-valmentaja Pekka Virta näki.

Eivätkä Virran sanat kovin metsään menneet.

Ryan Zapolski joutui tekemään täyden iltapuhteen Lukon maalilla. 33 torjuntaa sisälsivät useita paraatipelastuksia. Vastaavasti Eero Kilpeläinen kun työllistyi isäntien maalilla kahdeksan torjunnan verran.

- Kyllä me roikuttiin tänään mukana pelissä. Pisteisiin ollaan tyytyväisiä, vaikka nimenomaan roikkumista meidän peli oli, Lukko-leiristä lehdistön eteen marssinut Juha Vuori pyöritteli.

- Tietysti harmittaa, mutta fakta on, että peliä täytyy katsoa kokonaisuutena. Tuo määrä maalipaikkoja kuin mitä esimerkiksi ensimmäiseen erään luotiin, niin ei se pakottamalla lisää tule, Virta pohti.

KalPa käskijä myönsi, että tilanne käy joukkueen mielen päälle.

- Koettelee aika kovin. Selvää on, että onnistumisten kautta tulisi hieman juonikkuutta ja oikea-aikaisuutta lisää.

Ottelun avausmaalia saatiin odotella toiseen erään. Mikael Ruohomaan istuessa kakkosta koukkaamisesta Aaron Gagnon näki oivaltavasti Ville Vahalahden, joka sivalsi ottelun voittomaaliksi jääneen 0-1-osuman.

Heti päätöserän alkajaisiksi Lukon Nestori Lähde taklasi Joonas Lyytistä hyökkäyspäässä. Tilanteesta tuomittiin Lähteelle pelirangaistus polvitaklauksesta. Tilannetta seuranneen ylivoiman aikana KalPa kolisteli maalikehikoita Zapolskin hoitaessa kaiken muun.

Päätösminuutilla Toni Koivisto naulasi pelin iskemällä kiekon tyhjään rysään.

- Ei auta kuin suunnata katsetta eteenpäin. Toki helpottaisi, jos saisi onnistumisia, mutta ei auta. Viikon päästä yritetään uudestaan, Virta päätti nöyränä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo