KalPa kaatui saappaat jalassa, Lukko eteni välieriin

LIIGA / Raportti
Lukko jatkaa matkaansa välieriin ja vastaan luistelee Tappara.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
KalPa lähti puolivälieräsarjan kuudenteen otteluun selkää seinää vasten. Päätöserän 1−2-tilanteessa KalPa haki vimmattua kiriä, mutta se ei riittänyt ja kuopiolaiset lähtivät kesälomalle. KalPan kausi oli lopulta hyvinkin plusmerkkinen.

Lukko lähti ottelun päätöserään 0−1-johdossa ja KalPa puolestaan pyrki jatkamaan siitä, mihin se aktiivisessa toisessa erässä jäi. Maalin teki kuitenkin päätöserän hyvällä energialla aloittanut Lukko. Henrik Forsberg oli maalin edessä vapaana ja viimeisteli osuman Villen Niemisen syötöstä. Forsberg vaihdettiin puolustajan paikalta keskushyökkääjäksi Eetu Kosken loukkaannuttua toisessa erässä.

KalPa pääsi kirin makuun yhdeksän minuuttia ennen ottelun päätöstä, kun Jaakko Rissanen kavensi lukemiksi 1−2. Tomas Kubalik antoi hyvän syötön Rissaselle, joka ajoi röyhkeästi maalille. Lukko-vahti Ryan Zapolskin irtokiekko ajautui suoraan Rissasen lapaan, eikä mies erehtynyt.

Ottelun lopun KalPa haki vimmatusti tasoitusta, mutta maalia joukkue ei saanut tehtyä. Lopussa kilpipaidat pääsivät hakemaan osumaa kuudella viittä vastaan, mutta Lukko pelasi tiiviisti, eikä KalPa päässyt vaarallisimmille maalintekopaikoille.

Kuopiolaisten vaarallisin paikka oli Janne Keräsellä, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon maalintekijä Rissasen syötöstä. Laukaus suuntautui kuitenkin päin Ryan Zapolskia.

Lukko teki ottelussa tarvittavat maalit ja puolusti erittäin kurinalaisesti ja järkevästi. Ensimmäinen erä mentiin Lukon hallinnassa ja KalPan otteissa näkyi ottelun tärkeys pienenä hermoiluna. Janne Lahti iski 0−1-maalin avauserässä. Lahti oli jätetty vapaaksi vasempaan laitaan. Olli Sipiläisen syöttö löysi perille, eikä Lahti erehtynyt.

− Sipiläinen vei kiekkoa ja Riska otti hyvin ajoitetun vaihdon. Hyvä lätty tuli, ei nyt ihan lapaan, mutta luistimeen, Lahti kertasi osumaansa.

Toinen ja kolmas erä mentiin vahvemmin KalPa-komennossa, mutta Lukko onnistui pitämään kuopiolaiset poissa huippupaikoilta. Raumalaiset ottivat maalinedustan erittäin hyvin ja kilpipaitojen hyökkäykset ajautuivat kulmiin ja siellä joukkue pyöri paljon.

Lukko jatkaa välieriin ja vastustajaksi tulee HIFK:n jatkoerässä voittanut Tappara. Joukkue osoitti KalPaa vastaan hyvää taistelutahtoa ja henkeä. Se kasasi itsensä hyvin Ville Vahalahden loukkaantumisen jälkeen ja muut pelaajat ovat nostaneet tasoa ja paikanneet Vahalahden jättämää aukkoa. Janne Lahden mukaan ruuvia pitää vielä kiristää.

− Taso kovenee ja sitä myötä kaikkea tekemistä pitää terävöittää. Kiekon kanssa pitää olla vähän huolellisempia, ettei anneta riistoista paikkoja. Pitää keskittyä perusasioihin.

KalPa lähti kauteen pesemään kasvojaan ja tarkoituksena oli palauttaa pudotuspelit Kuopioon. Tässä Pekka Virran ryhmä onnistui hyvin, sillä joukkue oli alkuvuodesta jopa ihan runkosarjan kärkipäässä. Runkosarjan lopun matalalennosta huolimatta joukkue kampesi itsensä suoraan puolivälieriin, eikä päästänyt Lukkoa helpolla sarjassa.

Virran pudotuspeleissä kokematon ryhmä sai nyt roppakaupalla kokemusta ja joukkue on päävalmentajan sanoin valmiimpi tuleviin kausiin. Virta oli tyytyväinen omiensa otteisiin kauden aikana.

− Tultiin kauden mittaan huikea matka. Monesti meidät tumpattiin, mutta aina tultiin uudestaan. Saatiin samalla paljon nuoria pelaajia läpi Liiga-kokoonpanoon.

− Lähdettiin siitä, että oma paras pitää saada ulos ja se saa kelvata kaikille. Kun kiersin koppia pelin jälkeen ja katselin pelaajia, niin ei siinä varastoon paljon jäänyt, Virta summasi pelaajiensa tuntemuksia kauden päätyttyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle