Niiralan saunassa nuorten juhlaa - KalPa juoksutti JYPin solmuun

LIIGA / Raportti
Ensimmäinen osa oli KalPan juhlaa.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
Perjantai-ilta, tasauskierros ja vauhdikas maali-iloittelu. Siinä eväät, joilla saatiin KalPan ja JYPin paikalliskamppailuun kaivattua sähköä. KalPa voitti loistavalla tunnelmalla kuorrutetun ottelun 6−3-lukemin.

KalPa lähti otteluun lähes täysin edellisestä ottelusta sekoitetulla pakalla. Tärkeimpinä muutoksina kilpipaitojen puolelta oli Kasperi Kapasen poisjäänti ja Jukka Voutilaisen sekä Joonas Lyytisen paluu pelaavaan kokoonpanoon. KalPa lähti kaatamaan JYPiä kaksi tappiota niskassaan.

Myös JYP muokkasi kokoonpanoja edellisestä otteluista. Erikoisin muutos oli ensimmäisen ottelunsa keskushyökkääjänä pelanneen Markus Poukkulan pelipaikan vaihto. JYP lähti otteluun erittäin nuorella puolustuskalustolla, sillä Mikko Luoma oli ainoa ennen 1990-lukua syntynyt pelaava puolustaja. Myös JYP lähti otteluun tappio niskassaan, kun SaiPa oli tiistaina JYPiä vahvempi.

Ottelusta odotettiin herättelyä uinuvalle tasolle vajonneeseen paikalliskamppailuun. Varsinkin KalPan kannattajat vastasivat komeasti huutoon, sillä kannatusta riitti läpi ottelun.

Nopeat kuitit

Ottelu sai erittäin vauhdikkaan alun, kun kymmenen minuutin pelin jälkeen molemmat joukkueet olivat iskeneet jo kaksi maalia. Ottelun maalinteon aloitti Lyytinen komealla soolomaalilla, jonka jälkeen JYP siirtyi 1−2-johtoon Topi Nättisen sekä Tuomas Pihlmanin osumilla. Vain hetkeä myöhemmin KalPa kuittasi 17-vuotiaan Jonne Tammelan komealla maalilla.

Kaikissa maaleissa näkyi ottelun kuva varsin selkeästi. Jokainen maali syntyi lepsusta puolustuspelaamisesta, kun molemmat KalPan maalit syntyivät näyttävien purjehduksien päätteeksi. JYP iski molemmat maalinsa maalinedustalta, johon vuoroin Nättinen ja Pihlman olivat jääneet turhan vapaiksi.

Lepsu puolustuspelaaminen toi otteluun kuitenkin runsaasti tapahtumia sekä vauhtia. Huolimattomuus puolustusalueella näkyi myös siinä, että kummallakin joukkueilla oli suuria vaikeuksia purkaa vastustajan paineistus. Tämän vuoksi molemmissa päädyissä nähtiin lukuisia pidempiä pyöritysjaksoja.

KalPa oli toisessa erässä jykevästi kuskin paikalla 17 minuutin ajan. Hallinnan aikana kilpipaitojen selvästi parempi liike kävi esiin, kun KalPa pystyi juoksuttamaan kiekon hallinnallaan JYPiä mielin määrin. Jyväskyläläisten vaihdot venyivät kerta toisensa jälkeen, kun hurrikaaniryhmä oli pakotettu toistuviin pitkiin kiekkoihin.

KalPan hallinta konkretisoitui myös tulostaululla. Mikael Ruohomaa ja Mikko Jokela veivät KalPan jo 4−2-johtoon, kun erää oli pelattu noin seitsemän minuuttia. Maalien jälkeen JYP heräsi hetkellisesti, mutta Samu Perhosen komeilla kopeilla vierailijoiden maalit jäivät vain haaveiksi. Vielä kaksi sekuntia ennen erätaukoa Lyytinen kasvatti isäntien johdon jo kolmeen maaliin.

Lässähtänyt kolmas erä

Kolmannen erän kuva oli varsin odotettu jo käytännössä ratkenneessa ottelussa. Sami Rajaniemen maalilleen vaihtanut JYP hallitsi näennäisesti, mutta KalPan voitto ei ollut missään vaiheessa uhattuna.

JYPille aukesi pieni sauma nousta otteluun mukaan, kun Saku Kinnunen ja Tomas Kubalik lähetettiin samaan aikaan istumaan kahden minuutin rangaistuksia. JYP nousi kahden maalin päähän, kun Nättinen iski kiekon maaliin Petr Hubacekin oivaltavasta syötöstä.

JYP haki vielä tasoitusta, mutta laukausten laatu oli heikko. Sekunti ennen loppua Michal Birner komisteli tyhjään maaliin 6−3-loppulukemat.

Voitollaan KalPa nousi JYPin ohitse sarjataulukon kolmannelle sijalle. JYP lähtee maksamaan kalavelkoja huomenna, kun joukkueet kohtaavat uudelleen Hippoksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle