Tuokkolan taktiikka jätti KalPan nollille

Ottelussa nähtiin kähinöitä pelaajien välillä. Sami Sandellilla on asiaa KalPan Jaakko Rissaselle.
Kuva © atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Ilves saapui Kuopioon neljän ottelun tappioputkessa ja KalPa oli viimeksi hävinnyt kotonaan marraskuun lopulla. Kolmella kentällä otteluun tulleiden tupsukorvien taktiikka onnistui täydellisesti ja kuopiolaiset jäivät aseettomiksi.

Ilveksen ottelutaktiikka oli selkeä. Joukkue tukki keskialueen ja pyrki hakemaan maaleja vastahyökkäyksistä. Tämä onnistui tamperelaisten kannalta täydellisesti. KalPa oli pätkiä niskan päällä ja vei kenttätapahtumia, mutta aivan viimeisin terävyys puuttui kilpipaitojen otteista.

Päävalmentaja Pekka Virta ei löytänyt tähän lääkkeitä koko ottelun aikana. Tähän vaikutti varmasti se, että KalPa on kovassa otteluruuhkassa ja sillä oli kuluneelta viikolta alla kaksi vierasottelua. Ilves sen sijaan pelasi viimeksi keskiviikkona paikalliskamppailun Tapparaa vastaan.

Tupsukorvien sankari ja kaksi maalia viimeistellyt Aleksi Mustonen oli syystä tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen.

− KalPa tykkää pitää kiekkoa, riistettiin niiden aseet pois ja pelattiin aktiivisesti.

Ilves pelasi ottelun kolmella ketjulla, mutta Mustosta tämä ei tuntunut haittaavan.

− Itse ainakin tykkään, että pääsee pelaamaan paljon, Ilves-hyökkääjä naureskeli.

Suurin etsikkoaika KalPalla oli toisessa erässä. Joukkue sai neljä ylivoimaa melkein peräjälkeen, mutta aivan vaarallisimmat maalipaikat jäivät uupumaan. Päävalmentaja Virta peluutti ylivoimaa neljällä hyökkääjällä ja yhdellä puolustajalla.

Tämä jätti Ilvekselle hyvän paikan hakea vastahyökkäyksiä ja joukkue onnistuikin siinä muutamaan kertaan. Esimerkiksi KalPa-puolustaja Miika Koivisto ei ollut siniviivalla aina ihan terävimmillään.

− Usein on ottelun lopputuloksesta huolimatta saanut suhteellisen ylpeänä seisoa täällä lehdistötilaisuudessa. Tämä oli kuitenkin nyt meille kauden surkein suoritus, KalPa-käskijä totesi ottelun lehdistötilaisuudessa.

− Antti Tyrväinen siinä koko ottelun tökki Jonne Tammelaa ja koko joukkue vaan katsoo, eikä kukaan tehnyt yhtään mitään. Ihan vaan esimerkkinä siitä, mikä meidän tunnetila oli, Virta sivalsi omiaan.

Ottelu tarjosi fyysisyyttä ja pientä nokkapokkaa pelaajien välillä. Lähes täynnä ollut Niiralan monttu antoi hyvän tunnetilan pelaajille. Ilveksen Tommi Kivistö ja Atte Pentikäinen, sekä KalPan Sami Mutanen ja Joona Harjama hakivat toisistaan painiseuraa jo avauserässä.

Toinen isompi kähinä nähtiin toisessa erässä, kun KalPan Tomas Kubalik ja Jaakko Rissanen, sekä Ilveksen Mikko Kukkonen ja Tommi Kivistö tanssahtelivat jäällä.

Kolmannen erän alussa KalPa pääsi jatkamaan toisen erän lopussa tullutta ylivoimaansa, mutta joukkue ei saanut loppukiriä viritettyä. Mustosen 0-3 -maalin jälkeen ottelun loppu oli lähinnä pelailua ja Sami Sandell iski taululle 0-4 -loppulukemat.

Sandellin osuma oli sinänsä erikoinen, että kiekko ei käynyt ollenkaan maalissa. KalPa pelasi ilman maalivahtia ja Sandell pääsi läpiajoon. Häntä rikottiin maalintekotilanteessa ja kiekko osui sivurautoihin. Näin ollen tilanteesta tuomittiin maali.

Rumista lukemista huolimatta tappiota ei voi laittaa KalPa-maalilla pari nollapeliä putkeen pitäneen Samu Perhosen harteille.

Ilveksen kausi on ollut vaihteleva, mutta Mustonen ei ottanut stressiä pitkistä tappioputkista.

−Ollaan pelattu hyvin ja on ollut voitto- ja tappioputkia. Tänään pelasimme hienosti ja toivottavasti jatkuu samanlaisena.

Molemmat joukkueet jatkavat otteluita tulevana tiistaina. Ilves kohtaa kotonaan HIFK:n ja KalPa matkaa Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi.