Ilveksen tehokas minuutti ratkaisi voiton

LIIGA / Raportti
Järvenpää torjui tamperelaiset voittoon.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
Ilves palasi maajoukkuetauolta voitollisesti. Tupsukorvat nousivat kolmannen erän alussa maalin tappiosta maalin johtoon ja kestivät KalPan rynnistyksen.

Liigan ensimmäiseltä tauolta palattiin Kuopiossa vauhdikkaissa merkeissä. Molemmat joukkueet pelasivat vauhdikasta ja rohkeaa peliä, mikä johti toistuvasti myös kiekonmenetyksiin ja harhasyöttöihin.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen erän alussa, kun Ilves teki tasan minuutissa kaksi maalia. Ensin nuori laituri Aleksi Mustonen laukoi ranteella heti siniviivan päältä. Eero Kilpeläinen sai varusteensa väliin, mutta kiekko pomppi torjunnasta maaliin. Kilpeläinen ei varmasti ollut suoritukseensa tyytyväinen.

Seuraavassa vaihdossa Kalpa-puolustaja Joonas Lyytinen otti jäähyn koukkaamisesta, ja Ilves hyödynsi ylivoiman salamannopeasti. Voitetun aloituksen jälkeen Vojtech Polak sai iskeä kiekon maalin edestä verkkoon.

Kotijoukkueen valmentaja Pekka Virta kommentoi ottelua lyhyesti Nelosen haastattelussa.

− Ilves halusi enemmän ja ansaitsi voittonsa. Kaveri pelasi paremman viimeisen erän.

Vauhdikasta ja laadukasta peliä

Nopeiden takaiskujen jälkeen kuopiolaiset lähtivät väkevästi hakemaan tasoitusta. Lisäenergiaa haettiin taklauksilla, ja maalipaikkojakin syntyi. Ilves-maalissa Juha Järvenpää kuitenkin torjui vakuuttavasti.

Erän lopussa KalPa pääsi hakemaan tasoitusta jopa kahden miehen ylivoimalla, kun ensin Ilves otti jäähyn, ja vähän myöhemmin kotijoukkue maalivahdin pois. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, vaikka Ilves pääsi kahdestikin yrittämään tyhjään maaliin.

Ilves-valmentaja Tuomas Tuokkola oli Nelosen haastattelussa tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

− Kolmannessa erässä pystyimme haastamaan KalPan heidän omilla aseilla. Myös sillä oli iso merkitys, kun nousimme takaa ohi.

KalPa teki ottelun avausmaalin toisen erän puolivälissä ylivoimalla. Mikko Jokela sai laukoa vapaasti Jaakko Rissasen komeasta lättysyötöstä.

Ottelu oli vauhdikasta viihdettä jännittävällä lopulla maustettuna. Ilves-valmentaja oli samaa mieltä.

− Hieno kiekkoilta!

» Lähetä palautetta toimitukselle