Harjaman harvinaisuus takasi pisteet KalPalle

LIIGA / Raportti
Harjama osui makeaan paikkaan.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Myöhäissyksyn kuumimpiin joukkueisiin lukeutuva KalPa jatkoi vahvoja esityksiään kaatamalla Ilveksen kotonaan. Rikkonaisen ja kahden ensimmäisen erän osalta laimean kamppailun ratkaisi päätöserässä Joona Harjama, jolle osuma oli kauden ensimmäinen.

Lokakuun puolenvälin jälkeen vain kaksi ottelua hävinneen KalPan myöhäissyksyn huima vire ei osoita taantumisen merkkejä. KalPan voitto Ilveksestä tiesi kuopiolaisten nousua sarjakolmoseksi.

Koko ottelua leimasivat lukuisat pelikatkot ja niin KalPa kuin Ilves tuntuivat ajautuvan paitsioon solkenaan. KalPalle vihelletyistä jäähyistä saattoi olla montaa mieltä, sillä vastaavat tilanteet menivät vielä avauserässä läpi sormien.

Helpolla voitto ei kuopiolaisille tällä haavaa irronnut, vaikka Joona Harjaman 2-0-osuma kolmannen erän alussa näytti soittavan viimeisiä kelloja Ilvekselle. Osuma oli verrattain pienellä peliajalla pyristelevälle Harjamalle kauden ensimmäinen. Kuitenkin vain hetkeä myöhemmin Eero Savilahti ohitti mainiosti koko ottelun KalPa-maalilla urakoineen Eero Kilpeläisen.

Kahteen ensimmäiseen erään verrattuna päätöserässä ja etenkin sen viime minuuteilla todellakin riitti tapahtumia. KalPa teki osin itsestään riippumattomista syistä vaikean lopun ottelulle ottamalla viimeisen kymmenen minuutin aikana kolme kaksiminuuttista.

Markku Flinckin tolppaosumaa lähemmäksi tamperelaiset eivät Kuopion illassa lopulta päässeet. Päätössekunneilla osumaa joukkueen puolesta ottivat niin Jussi Timonen kuin Patrick Davis.

- Ensimmäinen erä pelattiin hitaasti ja jotenkin väsyneesti eikä saatu tunnetta mukaan. Pelin edetessä joukkue tiivistyi, mikä toi voiton. Kaikki kulminoitui lopun taisteluun, summasi Anssi Laine KalPa-valmennuksesta.

Kaikkiaan seitsemän kertaa ylivoimaa yrittämään päässeen Ilveksen perisynti oli jälleen maalinteko, joka tökki pahemman kerran. Myös itse ylivoimapelaamisen variaatiot tuntuivat olevan pahemman kerran hukassa.

- Ei välttämättä kauden kauneinta lätkää, mutta onnistuimme 99.9-prosenttisesti siinä mitä lähdimme hakemaan. Tukittiin hyvin KalPan keskialueen pelaaminen. Päätöserässä nostettiin karvausta ja Harjama pääsi laittamaan kiekon yläkulmaan, Tuomas Tuokkola näki.

- Kohtalo on joskus julma. Lähdettiin 11 hyökkääjällä reissuun ja huomenna on mukana enää 10, Tuokkola pohti lopuksi lauantaista JYP-koitosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo