Corson kuumentuminen herätti Ilveksen

LIIGA / Raportti
Ottelun loppuratkaisu veti keltamustat hiljaiseksi.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Ilveksen Kuopion-vierailun draamankaari oli täydellinen. Voitto kolmen maalin takaa-ajoasemasta, nousun käynnistänyt pelirangaistus, rankkarimaali viime sekunilla ja hylätty jatkoaikamaali. Niistä oli Niiralan perjantai-ilta leivottu.

KalPaa alkukierroksilla piinanneen maalinteko-ongelman ratkeaminen ottelun ensimmäisellä puoliskolla näytti vievän väistämättä kilpirinnat kohti kauden ensimmäistä voittoa. Tukeva 3-0-johto Luke Pitherin osumalla ottelun 31 minuutilla piti olla se piste, jonka jälkeen ottelun piti taittua kotijoukkueelle.

Osuman jälkeen käsikirjoitusta päätti muuttaa Ilves-sentteri Daniel Corso, joka turhautui hyökkäysalueella ja haki isäntien Janne Kolehmaista tanssiin. Kolehmaisen kieltäydyttyä Corso mussutti kuitenkin itselleen pelirangaistuksen.

Tilannetta etäältä seurannut joukkuekaveri Jussi Pesonen näki tapahtuman kääntyneen tällä kertaa joukkueen eduksi.

- Corso on jätkä, joka haluaa vain voittaa. Siihen asti olimme aivan jaloissa ja kaveri halusi herätellä meitä. Joskus pitää kokeilla kaikki mahdolliset keinot ja tänään tämä keino oli oikea, Pesonen summasi.

Kahdella salamamaalilla reilussa minuutissa peliin tullut Ilves osasi ammentaa tänään oikeasta kaivosta. Corson tapauksessa oli onni onnettomuudessa, että peliä jatkettiin tasavajaalla, jonka aikana Ilves rikkoi kuparisen. Heti perään Pesonen toi osumalla tamperelaiset maalin päähän.

Pesonen näki, että herätyksen jälkeen joukkueen pelissä tapahtui merkittäviä muutoksia.

- Ensimmäisellä erätauolla jo puhuimme, että pitää päästä kiekkoon käsiksi. Oli tiedossa, että kukaan ei jaksa pelata tuolla intensiteetillä peliä loppuun kuin millä KalPa pelasi avauserän. Ilman tätä herätystä tuota pelillistä muutosta olisi tuskin tapahtunut, Pesonen pohti.

Syy vai seuraus?

KalPan turmioksi todellakin koitui kiekosta luopuminen. Erinomaista kiekkoa ennen käänteentekevää nujakkaa esittänyt KalPa taantui suorastaan aneemiselle tasolle, josta se ei enää noussut. Vaikka Ilves pääsi kolmannessa erässä kiekollisen pelitavan kautta käsiksi paremmin peliin ja siirtyi kuskin paikalle, ei taktisilla tekijöillä ollut suurta osaa ja arpaa siinä vaiheessa kun peliä alettiin ratkaista.

Kai Kantolan viimeisellä sekunnilla lähettämä laukaus painui KalPa-maalin yläkulmaan. Samaan aikaan häkin suulla seisonut Pekka Tuokkola kuitenkin otti ja siirsi maalin pois paikoiltaan. Videotarkastuksen jälkeen määrättyä Ville Korhosen onnistuneesti laukomaa rangaistulaukausta ei osannut odottaa käytännössä kukaan.

Kun jo hyväksytty KalPan maali itse rangaistuslaukauskilpailussa hylättiin videotarkastuksen jälkeen, kuritti Korhonen kolmannen parin jälkimmäisenä laukojana vielä kuopiolaisia ratkaisten ottelun.

Täydellisempää draamankaarta saa liigakaukaloista hakea.

Monivaiheisen ottelun varsinaisen peliajan tuomariratkaisu ihmetytti myös Pesosta.

- Odotin, että maali olisi hyväksytty suoraan, vaikka maali oli pois paikoiltaan. Aivan sama tässä vaiheessa miten siitä maali tuli, niin tärkeä voitto tämä meille oli, Pesonen tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle