KalPa saalisti jälleen kahden pisteen voiton

LIIGA / Raportti
Jukka Voutilainen iski voittomaalin nelinkontin.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
KalPan ja HPK:n välinen kamppailu venyi voittomaalikilpailuun saakka. Ottelun KalPalle ratkaissut Jukka Voutilainen onnistui rankkareissa toisella yrittämällään.

Hyvin kautensa aloittanut KalPa ja keskiviikkona Kärppiä löylyttänyt HPK eivät saaneet paremmuttaan selville vasta kuin pidemmän kaavan kautta. KalPa pääsi aivan ottelun lopussa ja jatkoajalla pelaamaan pitkiä pätkiä ylivoimaa, mutta ratkaiseva maali jäi odottamaan itseään voittomaalikilpailuun.

HPK karvasi ottelun alussa aktiivisesti ylhäältä, mutta passivoitti sitä kuitenkin erän mittaan. Keskialueen sumppu oli läpi ottelun tehokas ja KalPalla oli vaikeuksia päästä tasapainoisiin hyökkäyksiin. Ensimmäinen erä mentiin pelillisesti HPK:n hallinnassa, eikä KalPa päässyt pyörittämään peliä hyökkäysalueella. Paikoitellen mentiin vauhdikkaasti päästä päähän, mutta vaarallisimmat maalipaikat jäivät puuttumaan.

Kotijoukkueen ensimmäinen kunnon hyökkäysalueen painostusjakso nähtiin vasta toisessa erässä ja tämä palkittiin Joonas Lyytisen maalilla. Maalista huolimatta kuopiolaisten pelissä näkyi pitkän peliviikon mukanaan tuoma väsymys. Joukkueen päävalmentaja Pekka Virta myönsi lehdistötilaisuudessa, ettei joukkue ollut aivan "freeseimmmillään". Jotain kertoo myös, että KalPan toisen erän vaarallisimmat maalipaikat loi neloskenttä Jyri Junnilan johdolla.

HPK:n alkukauden komeetta Zach Hamill oli tässä ottelussa aivan pimennossa ja näkyvin tapaus oli kun hän esti Janne Kerästä. Hamill lähti rikkeestä jäähylle toisen erän lopussa. Myös Hamillin rankkariyrityksessä kiekko karkasi, eikä hän saanut edes laukausta aikaiseksi.

Ottelun kummallisin tapahtuma nähtiin kolmannen erän alussa, kun HPK siirtyi johtoon. Jesse Saarinen heitti kiekon Eero Kilpeläisen vartioiman maalin etukulmaan ja jotenkin kiekko löysi tiensä maaliviivan yli.

KalPa sai ottelun loppupuolella ylivoiman, jonka aikana joukkueen kultakypärä Michal Birner tasoitti ottelun. Maali oli myös siinä mielessä tärkeä, että joukkue sai siitä vielä viimeisen virtapiikin, vaikka se ei realisoitunutkaan maalin muodossa. Läpi ottelun kiekko liikkui KalPan ylivoimilla hyvin, mutta aivan viimeisimmät vapauttavat syötöt uupuivat ja HPK-vahti Juuse Saros torjui yritykset.

KalPalla oli jo jatkoajalla voiton avaimet käsissään, kun se pääsi hakemaan ratkaisua kahden miehen ylivoimalla, mutta hyvistä paikoista huolimatta ratkaisu venyi voittomaalikilpailuun. Nähtiin jatkoajalla sellainenkin kummallisuus, että ottelua ehdittiin pelata jonkin aikaa viidellä viittä vastaan KalPan 5-3-ylivoiman jälkeen.

KalPa pääsee nyt palauttelemaan hetkeksi tämän viikon otteluruuhkan jälkeen. Ensi viikolla joukkue matkustaa Ruotsiin ja kohtaa keskiviikkona CHL-kamppailussa Växjö Lakersin.

HPK sen sijaan lähtee hakemaan toista voittoaan, kun tulevana tiistaina kotiottelussa vastaan asettuu Ässät. 

» Lähetä palautetta toimitukselle