HPK:lle nihkeä voitto – Laukkanen pettyi pelaajiinsa

LIIGA / Raportti
Junnila oli ottelun näkyvin pelaaja.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Hämeenlinnan Pallokerho haki kaksi pistettä Kuopiosta. Voittomaalikilpailussa ainoa onnistuja oli Juha Kiilholma. KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen oli tyrmistynyt joukkueensa otteista jatkoajalla.

Se oli juuri sen näköistä, kun ennakolta voitiin aavistella. Niiralan tiistai-illassa kohtasivat sarjan kaksi vähiten maaleja tehnyttä joukkuetta, eivätkä maaliverkot vieläkään repeilleet, sillä varsinaisella peliajalla nähtiin vain kaksi osumaa. Juha Kiilholman osumalla ja Frans Tuohimaan torjunnoilla hämeenlinnalaiset korjasivat lopulta kaksi pistettä.

– Molemmat puolustivat keskustaa ja maalinedustaa hyvin. Maalipaikat menivät meidän laskujen mukaan tasan 10–10. Olen tyytyväinen, että pystyttiin raapimaan voittomaalikilpailusta voitto. Myös viime pelissä ontuneen "Fränän" [Tuohimaa] itseluottamukselle voitto teki erittäin hyvää, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen totesi.

Lehdistötilaisuudessa huomion vei Jari Laukkasen suora palaute pelaajille. KalPan päävalmentaja ei ollut alkuunkaan tyytyväinen joukkueensa esiintymiseen jatkoajalla, jossa vierailijoille tarjoutui useampikin maalipaikka kotijoukkueen virheiden seurauksena.

– Jos pelaajille pitää piirtää, miten jatkoajalla kuuluisi pelata, niin pelaajat on väärässä paikassa. En tiedä, mikä idea siinä jatkoajan pelaamisessa oli. Tarjottiin 3-4 maalipaikka täysin järkyttävillä ratkaisuilla. Ollaan ammattipelaajia ammattilaissarjassa ja sitten tehdään C-junnutason virheitä, Laukkanen puhisi.

– Jäi sellainen kuva, että pelaajat tarjoamalla tarjosivat HPK:lle voittomaalia. Sellainen ajatus minulla on, että rankkarit ratkaistaan jatkoajan aktiivisuuden perusteella ja silloin voitto meni täysin oikeaan osoitteeseen. Jatkoajan pelaaminen oli käsittämätöntä.

13 x 2min

Ottelu oli kaikin puolin siisti, mutta silti jäähyjä jaettiin tasaiseen tahtiin. KalPa istui pikkukakkosia seitsemän ja vierailijat kuusi. Molemmat saivat muutaman maalipaikan pakkopeleissään, mutta tiivis alivoimapelaaminen hyydytti yritykset kerta toisensa jälkeen.

KalPan alivoimantappajana kunnostautui jälleen energisesti pelannut Jyri Junnila. Ja kuin kruunuksi uurastukselleen pääsi Junnila iskemään isännät johtoon ottelun puolivälin tienoilla. Juuso Riikola ampui viivalta ja Junnila oli irtokiekossa ensimmäisenä.

Heikosta ylivoimaosaamisesta huolimatta ottelussa nähtiin yksi ylivoimamaali. Se tuli HPK:n kannalta tärkeään paikkaan, kun Robert Leino iski pelin tasoihin. Maalissa oli myös hieman tuuria, kun Pekka Tuokkola ohjasi Jere Sallisen epäonnistuneen laukauksen suoraan Leinon ulottuville.

Tasoitusmaalin jälkeen KalPa hallitsi päätöserän loppua, mutta jatkoajalla HPK:lla oli mahdollisuus lyödä peli poikki jo aiemmin. Tuokkola kuitenkin pelasti isännät voittomaalikilpailuun, jossa Tuohimaa nappasi kaikki KalPa-yritykset kiinni.

– Kun on hyvä peli alla rankkareihin mentäessä, niin pystyy lähtemään niihin tosi hyvällä itseluottamuksella. Se oli varmaan suurin syy, miksi tänään meni hyvin, Tuohimaa totesi pelin jälkeen.

– Sarjataulukkokin sen näyttää, että tärkeät kaksi pistettä saatiin. Kumpikaan ei ole paljon maaleja tällä kaudella tehnyt, joten senkin vuoksi hyvä, että pystytään nämä vähämaaliset pelit voittamaan.

Molemmat joukkueet pelaavat vielä ennen maajoukkuetaukoa kahdesti. HPK kohtaa perjantain JYPin ja lauantaina Kärpät. KalPan vastustajat ovat torstaina TPS ja lauantaina Blues.

» Lähetä palautetta toimitukselle