Keränen upotti HIFK:n

Janne Keränen oli tänään pirteällä pelipäällä ja viimeisteli kaksi maalia.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
KalPa sai otteluun salama-alun, kun se iski kaksi maalia reiluun neljään minuuttiin. Ottelu näytti jo olevan ohi, kun Janne Keränen iski illan toisella maalillaan joukkueen 3−0-johtoon kolmannen erän alussa. HIFK kuitenkin kiri vielä maalin päähän.

KalPan Janne Keränen iski kaksi maalia vanhaa seuraansa HIFK:ta vastaan. Nurmijärven Kurran kasvatti teki maalit aivan ensimmäisen ja kolmannen erän alkuun. Hyökkääjällä on nyt tältä kaudelta kasassa 14 maalia, mikä on miehen uusi ennätys.

Helsinkiläisten punanuttu sytyttää selvästi Kerästä, sillä mies teki viime lokakuussa HIFK:ta vastaan niin ikään kaksi maalia. Hyökkääjä sanoi, että näissä otteluissa on oma erityinen lataus.

− Tällä kaudella on jotenkin tullut maaleja entisiä seuroja vastaan. Tottakai HIFK aina sytyttää ja mulla on sattunut menemään kiekot sisään. Hyvin toimii kemiat meidän ketjussa myös. Tauolla treenattiin paljon yhdessä.

KalPan salama-alun jälkeen joukkue hallitsi ensimmäistä erää lähes niin kuin tahtoi. Joukkueen tavaramerkkinä toimiva erittäin kiekollinen peli pyöri hienosti. KalPan hyökkäysketjut pyörittivät hyökkäyksiä vuoron perään ja paikkoja olisi ollut useampaankin maaliin.

HIFK jäi erässä apukuskin paikalle, eikä saanut rakennettua oikein vaarallisia maalipaikkoja. Samalla kotiyleisön edessä debytoinut KalPa-vahti Andy Chiodo jäi vähille töille.

Toisessa erässä ottelun kuva muuttui. HIFK pääsi enemmän kiekkoon kiinni ja KalPan aktiivisuus laski. Kilpipaidat tyytyivät johtoasemassa heittämään kiekkoa paljolti vain päätyyn, eikä avauserän kaltaisia syöttöralleja nähty.

Helsinkiläisten vaarallisimmat maalipaikat jäivät vähiin, vaikka niitä oli jo enemmän kuin avauserässä. Hyviä tilanteita oli muun muassa Thomas Nykoppilla ja Tomas Zaborskylla. Andy Chiodo otti kuitenkin joukkueensa kannalta tärkeät torjunnat näissä tilanteissa.

Keränen oli myös sitä mieltä, että toisessa erässä HIFK paransi otteitaan.

− Eka erä oli meiltä tosi hyvä ja peli olisi voinut olla vaikka 4-0. Toisessa erässä oltiin sitten jotenkin huonoja ja HIFK pääsi paremmin peliin mukaan. Andy [Chiodo] otti tosi hyviä koppeja ja pystyttiin pitämään HIFK vielä siinä vaiheessa nollilla.

Keränen teki illan toisen maalinsa aivan kolmannen erän alkuun ja ottelu näytti jo olevan taputeltu. HIFK jatkoi kuitenkin hyvää taistelua ja teki viiden minuutin sisään kaksi maalia.

Ensimmäisen upotti ensimmäistä ottelua HIFK-nutussa pelannut puolustaja Matt Generous. Teemu Ramstedt onnistui kaventamaan numerot 3−2-lukemiin, kun vajaa yhdeksän minuuttia oli jäljellä. Ramstedt esiintyi muutenkin pirteästi koko ottelun ajan.

Helsinkiläiset hakivat vielä vimmatusti tasoitusta ottamalla maalivahdin pois, mutta KalPa pystyi pitämään johtonsa ja kolme tärkeää pistettä jäi Kuopioon. Illan sankari Janne Keränen oli odotetusti tyytyväinen voittoon.

− Kaikki loput runkosarjapelit on tärkeitä, kun siinä on nyt tosi tasaista. Tärkeät pisteet meille. Pelattiin tänään tosi hyvin ja onnistuttiin pitämään HIFK takana, vaikka niiden tavaramerkki on ollut että ne on kolmannessa erässä hyviä.

− Nyt vähän nautitaan voitosta, mutta sitten pitää nollata tämä. Torstaina vastassa heti Sport ja niitä vastaan täytyy myös pelata hyvin, Keränen totesi.